به گزارش بانک اول به نقل از رویترز، این روزها که بازار ارزهای دیجیتالی رمزنگاری شده بسیار داغ شده است، وبسایتها، حسابهای کاربری و پلتفرمهای بسیاری برای استخراج بیتکوین یا بیتکوین ماینینگ ایجاد شده است تا بتوانند با استفاده از آنها به خرید و فروش و مبادلات تجاری کلان اقدام کنند.
تقریبا هفته پیش بود که اعلام شد هکرها به یکی از بزرگترین مراکز مبادلات ارز دیجیتالی رمزنگاری شده در ژاپن تحت عنوان "کوین چک" نفوذ و حمله کرده و سرمایهای نزدیک به ۵۳۲ میلیون دلار را به سرقت بردند.
کوین چک - یکی از بزرگترین مراکز مبادلات ارز دیجیتالی رمزنگاری شده که در شهر توکیوی ژاپن مستقر است - اعلام کرده که هکرها و مجرمان سایبری با نفوذ و حمله به سرورهای این مرکز، ۵۳۲ میلیون دلار از سرمایههایش را به سرقت بردهاند.
مدتهاست که پس از هر حمله سایبری و سرقت اطلاعات مالی و محرمانه شرکتهای مالی، تجاری و سازمانهای دولتی انگشتهای اتهام به سوی هکرهای تحت حمایت دولت کره شمالی به نشانه میرود هرچند که دولت کره شمالی تمامی این اتهامات را بارها رد کرده است.
هم اکنون آژانسهای اطلاعاتی و امنیت سایبری در کره جنوبی امروز، سهشنبه اعلام کردهاند که سرمایه ۵۳۰ میلیون دلاری که از کوین چک ژاپن به سرقت رفت، تقصیر هکرهایی است که از سوی دولت کره شمالی به سرورها و رایانههای نفوذ یافته و اطلاعات مالی و محرمانه این مرکز را ربودهاند.
البته این موضوع به نقل از افراد و منابع آگاهی است که نمیخواستند نامشان فاش شود؛ مساله نفوذ هکرهای کره شمالی هنوز به طور قطعی از سوی آژانسهای امنیتی و اطلاعاتی تایید نشده است اما آنها بر این باورند که ردپایی از هکرهای کره شمالی در این قضیه به چشم میخورد، بنابراین احتمال سرقت ارزهای دیجیتالی رمزنگاری شده توسط هکرهای کره شمالی از مرکز مبادلاتی کوین چک ژاپن قوت گرفته است.
براساس گفتههای تحلیلگران، زمانی که بیتکوین در سال ۲۰۰۹ برای نخستین بار در بازارهای جهانی ظهور پیدا کرد، ارزش آن حتی از یک دلار هم کمتر بود اما در ماههای گذشته حتی تا مرز ۲۰ هزار دلار هم رسید. درواقع، فناوری بیتکوین که یک پول رمزنگاری شده است، این امکان را به کاربران میدهد که بدون نیاز به هیچ بانکی مبادلات مالی خود را انجام میدهند و همچنین هویت طرفین معامله نیز ناشناس باقی میماند.
این امر برای کشوری همچون کره شمالی که به دلیل تحریمهای شدید جهانی به شدت منزوی و ایزوله شده است و قادر به مبادلات قانونی ارزی و تجاری نیست، فرصت مناسبی را ایجاد میکند تا به سرمایههای هنگفتی دسترسی یابد.
بسیاری از کشورهای جهان از جمله کشورهای اروپایی در تلاش هستند تا این پول بیافسار را کنترل کرده و معاملات با آن را تا حد امکان محدود کنند، چراکه آنها بر این باورند بیتکوین به تجارتهای غیرقانونی و غیرمجاز همچون تجارت اسلحه، تجهیزات تروریستی، قاچاق دارو و موادمخدر دامنزده و به علت آنکه مقامات قضایی و پلیس نمیتوانند طرفین معامله را شناسایی و ردگیری کنند، باعث سهولت آن میشود.
/ایسنا
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید