دوشنبه, 5 آذر 1403 2024,November

دو چالش پیش‌روی نظام پرداخت

24 خرداد 1401
دو چالش پیش‌روی نظام پرداخت

به گزارش بانک اول ؛ولی‌الله سیف با بیان اینکه زیرساخت‌های نظام تصفیه و پرداخت کشور در گذر سال‌ها، تحولات مهمی را از سر گذرانده و به بخش لاینفکی از زندگی روزمره مردم و فعالان اقتصادی و به عضوی حیاتی در پیکره نظام بانکی تبدیل شده‌ است، ادامه داد: در رهگذر این تغییر و تحول، نشانه‌های میانسالی از ساختارها و سامانه‌های موجود هویداست.

 

میانسالی نشان از پختگی و بلوغ و تجربه دارد؛ اما در کنار آن ضعف‌ها و کاستی‌هایی به چشم می‌خورد که مانند ترک‌هایی ریز، دوام کل سازه را در درازمدت با تهدید روبه‌رو می‌کنند.او با تاکید بر اینکه نظام‌های تصفیه و پرداخت کشور اینک در میانسالی خود با دو تحول مهم روبه‌رو است که استواری، پایداری و تعالی آن را به چالش می‌کشند، گفت: تحول اول با پدیدار شدن فرسایش درونی نظام‌های تصفیه و پرداخت، لزوم بازسازی و نوسازی آن را خاطرنشان می‌کند. سامانه‌ها و زیرساخت‌هایی که در طول دو دهه گذشته شکل گرفته‌اند، همچنان و به‌طور عمده از مدل‌های کسب‌وکاری تبعیت می‌کنند که حتی در زمان نوجوانی سیستم با استانداردها و عملکردهای بهینه جهانی فاصله داشتند و اینک که به سامانه‌هایی تنومند و پرکاربرد بلوغ یافته‌اند، آثار توسعه خارج از مدل‌های بهینه بیش از پیش به بار گرانی برای نظام بانکی بدل شده است.سیف ادامه داد: نظام پرداخت کشور، مجموعه‌ای از سامانه‌های پرکاربرد، بسیار اثربخش اما با کارآیی و قابلیت نگهداری و تداوم عملیات محدود است و نوسازی و بازسازی این زیرساخت، نیازمند سرمایه‌گذاری و هزینه‌کردهای بزرگی است که جز با تدبیر بازنگری در مدل‌های کسب‌وکار توجیه اقتصادی نمی‌یابد. حال که بحث تحول در نظام بانکی در عرصه عمومی به‌عنوان یک الزام مطرح است، فرصتی مغتنم به دست آمده تا در سایه عقلانیت و به دور از هیجانات و احساسات اولیه‌ای که منجر به رقابت‌های کور و بازارشکنانه شد، نگاهی نو به این موضوع و توجه به استانداردها و بهروش‌های بین‌المللی مبذول شود.رئیس کل بانک مرکزی افزود: تحول دوم منبعث از تحولات جهانی در حوزه فناوری و فناوران مالی است که به نظر می‌رسد در سال‌های آتی کل نظام مالی جهان و ایران را تحت‌تاثیر عمیق و ساختاری قرار دهد. این تحول از سه جهت ساختارهای موجود نظام مالی را آماج خود قرار داده است.

 

از یک‌سو، نظام‌های سنتی مبادله پیام‌های مالی، انحصار در روش‌های ارتباط با مشتری و ابزارهای پرداخت و محدودیت در مبادلات برون‌مرزی، با موجی از فناوری‌های مالی مبتنی بر پدیده‌هایی نظیر بانکداری باز درحال دگردیسی است.او ادامه داد: در سوی دوم انحصار و مزیت رقابتی سنتی بانک‌ها مبتنی بر سرمایه‌گذاری سنگین در مسیرهای دسترسی مشتری، با همه‌گیر شدن ابزارهای هوشمند، به سرعت درحال زایل شدن است و انبوهی از نوآوری‌هایی نظیر تامین مالی جمعی، اعطای تسهیلات جمعی و ایجاد شبکه‌های ارتباط مالی نظیر به نظیر، موجودیت بانک‌ها را به‌عنوان موسساتی عظیم نشانه گرفته‌اند.سیف گفت: در سوی سوم تحولی ناشناخته با آثاری پیش‌بینی نشده با معرفی رمزینه پول‌ها درحال وقوع است. سنجش اثرها و عمق آن بر نظام‌های چند صد ساله پولی و ارزی همچنان موضوع بحث جدی کارشناسان و صاحب نظران در جهان است، لیکن با توجه به حضور این ابزارها در کشور، لزوم سیاست‌گذاری و اعلام موضوع در این خصوص برای بانک مرکزی محرز شده است.

 

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات