به گزارش بانک اول به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان محمدرضا غفوری کارشناس بانک با اشاره به عزم بانک مرکزی به بسته شدن موسسات غیرمجاز در پایان سال قبل اظهار کرد: زمانی میتوان مدعی ریشه کن شدن موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز شد که هیچ ارگانی در امور مربوط بهبانک مرکزی دخالتی نداشته باشد یعنی استقلال بانک مرکزی حفظ شود.
وی با ابراز امیدواری از فعالیت ساماندهی شده موسسات مالی و اعتباری در سال جاری گفت:باید تلاش شود تا از این پس شاهد صدور مجوز برای فعالیت موسساتی از این قبیل نباشیم.
غفوری استقلال بانک مرکزی و حمایت همه جانبه سه قوا از این ارگان را از عوامل تاثیرگذار در ریشه کن کردن موسسات غیرمجاز در کشور معرفی کرد.
براساس این گزارش، ساماندهی موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز که بیش از دو دهه است که از شکلگیری و فعالیت قدرتمند آنها در بازار غیرمتشکل پولی میگذرد ، طی سال گذشته با اما و اگرهایی مواجه شد؛ فرشاد حیدری معاون نظارتی بانک مرکزی در یک نشست خبری در اواخر سال پیش در جمع خبرنگاران گفت: قول داده بودیم سال ۹۶، سال پایانی موسسات غیرمجاز باشد و اکنون رسما اعلام میکنم که هیچ صندوق، تعاونی و یا موسسه حائز اهمیت غیرمجازی در کشور فعالیت نمیکند.
وی با ارائه گزارش ملی درباره ساماندهی موسسات غیرمجاز ، بیان کرد: صندوقهای قرض الحسنه و تعاونیها ، سابقه بسیار طولانی دارد که برخی از آنها به قبل از انقلاب برمیگردد این صندوقها در آن زمان با رویکرد مقابله نظام بانکی ربوی تشکیل شده بود.
معاون نظارتی بانک مرکزی با بیان اینکه تعدادی از این تعاونیها و صندوقها در دهه ۸۰ به مشکلاتی برخوردند که موجب ضرر و زیان سپرده گذاران شد، افزود: البته ریشه تعداد زیادی از این تعاونی بر میگردد به دهه ۷۰ که با مجوز وزارت تعاون، تعاونیها تشکیل شد تا فقط به اعضاء خدمت رسانی کنند، اما تعدادی از چارچوب خارج شده و بدون اجازه از مرجع صادرکننده مجوز زمینه ساز مشکلاتی در عرصه پولی شدند.
ضرورت استقلال بانک مرکزی در مسیر ریشه کن کردن موسسات غیرمجاز
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید