به گزارش بانک اول به نقل از ایسنا، خرید و فروش اسناد خزانه اسلامی در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس انجام میشود. فرآیند خرید این اسناد تشابه زیادی با سایر اوراق بهادار با درآمد ثابت مانند اوراق مشارکت و انواع صکوک دارد.
بر اساس این گزارش، برای خرید اسناد خزانه اسلامی، کافی است به یکی از کارگزاریهای عضو فرابورس مراجعه کرده و نسبت به تکمیل فرم خرید اوراق بهادار اقدام کرد.
همچنین در صورتی که متقاضی کد بورسی نداشته باشد، میتواند پس از مراجعه به یکی از کارگزاران عضو فرابورس ایران، نسبت به دریافت کد بورسی اقدام کرده و پس از آن برای خرید اسناد خزانه اسلامی به صورت حضوری یا آنلاین اقدام کند. به اسناد خزانه اسلامی سود میان دوره تعلق نمیگیرد.
نرخ سود این اوراق صفر بوده و هیچگونه پرداخت میان دورهای نخواهد داشت. با خرید اسناد خزانه اسلامی به قیمتی کمتر از مبلغ اسمی و دریافت مبلغ اسمی در سررسید، میتوان از اختلاف بین قیمت خرید و مبلغ دریافتی در سررسید منتفع شد.
افزون بر این، در سررسید اسناد خزانه اسلامی، خزانهداری مبلغ اسمی اوراق را به حسابی نزد بانک عامل واریز میکند. پس از آن شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، مبلغ اسمی را به شماره حساب بانکی دارندگان اوراق واریز خواهد کرد. بنابراین اعلام شماره حساب و شبای بانکی دارندگان اوراق به کارگزار ضروری است.
همچنین افرادی که فعال حرفه ای بازار سرمایه نیستند و می خواهند بازاری را برای سرمایه گذاری انتخاب کنند احتمالا این سوال برایشان پیش میآید که آیا این اوراق در هر زمان در بازار قابل خرید و فروش هستند؟ در پاسخ آنها باید گفت بله، به دلیل وجود بازارگردانان متعدد، اسناد خزانه اسلامی از درجه نقدشوندگی خوبی برخوردار است.
به عبارت دیگر، بازارگردانان در هر روز، از آغاز ساعت معاملاتی در بازار حضور خواهند داشت و همزمان اقدام به ارسال سفارش خرید و فروش در بازار میکنند بنابراین این اوراق در هر زمان قابل خرید و فروش به قیمت روز خواهد بود.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید