به گزارش بانک اول به نقل از ایسنا، بر اساس این بخشنامه از ابتدای امسال همه کارگران مشمول قانون کار اعم از قرارداد دائم و موقت حداقل مزد روزانهای که دریافت میکنند، 370423 ریال معادل 37 هزار تومان خواهد بود. سایر سطوح مزدی هم روزانه 10.4 درصد مزد ثابت یا مزد مبنا به علاوه روزانه 2820 تومان به نسبت آخرین مزد در سال 1396 افزایش مییابد.
با اعمال این افزایش، مزد شغل کارگران مشمول طرحهای طبقهبندی مشاغل مصوب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نیز مزد ثابت سایر کارگران نباید از مبلغ 37 هزار تومان کمتر شود. به موجب این بخشنامه همچنین آن دسته کارگرانی که یک سال از دریافت آخرین پایه سنواتی آنها گذشته باشد یا اینکه امسال دارای یک سال سابقه کار میشوند، روزی 1700 تومان به عنوان پایه سنوات دریافت میکنند.
با تصویب حداقل مزد سال 97 کارگران در شورای عالی کار و افزایش حداقل مزد روزانه به میزان 37000 تومان، رقم حق اولاد کارگران شاغل متاهل دارای یک فرزند و دو فرزند نیز مشخص شد؛ حق اولاد یکی از مزایای جانبی حقوق و دستمزد شاغلان مشمول قانون کار است که هر ساله با افزایش حداقل مزد، میزان آن هم بیشتر میشود، چون ضریبی از افزایش حداقل مزد روزانه است.
جدول مزد سال 1397 (ارقام به تومان)
جدول مزد سال 1396 (ارقام به تومان)
شورای عالی کار در آخرین نشست خود در اسفندماه سال گذشته با افزایش 19.5 درصدی حداقل مزد کارگران موافقت کرد تا پایه حقوق کارگران از فروردین ماه امسال با افزایش 181 هزار و 336 تومان از 930 هزار تومان در سال گذشته به یک میلیون و 111 هزار تومان افزایش پیدا کند.
شورای عالی کار در مورد دیگر آیتمهای بسته مزد از جمله بن خواربار و حق مسکن مصوبهای نداشت و بر این اساس در فیشهای حقوقی کارگران از ابتدای امسال، حق مسکن همچون سال گذشته 40 هزار تومان و بن خواربار بدون تغییر 110 هزار تومان منظور خواهد شد.
به دلیل طولانی شدن مذاکرات مزدی در پایان سال گذشته، شورای عالی کار تصمیمگیری درباره سایر سطوح مزدی کارگران را به بعد از تعطیلات عید موکول کرد و سرانجام در مورخ 22 فروردین ماه سال 1397، پایه سنوات کارگران قرارداد موقت و دائم مشمول قانون کار با بیش از یک سال سابقه کار را همانند سال گذشته روزانه 1700 تومان و حق اولاد کارگران را به ازای هر فرزند زیر 18 سال 111 هزار و 126 تومان تعیین کرد تا به این ترتیب پرونده دستمزد سال 97 کارگران بسته شود.
فعالان کارگری و کارشناسان حوزه کار، تصویب افزایش 19.5 درصدی حداقل مزد کارگران در سال 1397 را حاصل سرسختی و تلاش مداوم نمایندگان گروههای کارگری و همراهی و حمایت دیگر شرکای اجتماعی در شورای عالی کار میدانند.
در این باره علیرضا حیدری، فعال حوزه کار معتقد است که امسال تحول بزرگی در شیوه تعیین مزد کارگران به وجود آمد زیرا نمایندگان کارگران تنها برروی سبد معیشت بحث کردند و این ادبیات برای کارفرمایان و دولت غیرمنتظره بود، به همین دلیل جلسات مزد طولانی شد و به شب عید کشید.
او میافزاید: نمایندگان کارگری بر سبد معیشت کارگران متمرکز شده بودند و تاکید داشتند که آنچه موجب تغییر در هزینه کارگران میشود، معیشت است نه تورم به همین دلیل تا لحظه آخر از موضع خود کوتاه نیامدند و همین مقاومت و سرسختی موجب تصویب افزایش 19.5 درصدی دستمزد شد.
به گفته این فعال حوزه کار، همه ساله مزد کارگران از نرخ تورم پیشی میگرفت و امسال هم این رویه دنبال شد ولی فرقش این بود که حداقل دستمزد در شرایطی 19.5 درصد افزایش یافت که نرخ تورم اعلامی زیر 9 درصد بود.
به دنبال تصویب افزایش 19.5درصدی حداقل مزد کارگران در جلسه نهایی شورای عالی کار در سال گذشته، مبلغ عیدی و پاداش پایان سال مشمولان قانون کار نیز مشخص شد.
به موجب ماده واحده قانون تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاههای مشمول قانون کار مصوب سال 70 مجلس شورای اسلامی، حداقل عیدی کارگران دو برابر حداقل حقوق پایه و حداکثر عیدی به شرطی که از مصوبه قانون کار بیشتر نشود، سه برابر پایه حقوق خواهد بود که با تعیین مبلغ یک میلیون و 111 هزار و 269 تومان به عنوان حداقل دستمزد، حداقل عیدی کارگران در سال 97، دو میلیون و 222 هزار و 538 تومان و سقف عیدی، سه میلیون و 333 هزار و 807 تومان خواهد بود.
مقایسه جدول عیدی کارگران و مشمولان قانون کار در سالهای 95، 96 و 97
بخشنامه شش بندی دستمزد سال 1397 شامل دو دستورالعمل اجرای مصوبه شورای عالی کار در مورد کارگران کارمزدی و دائم و دستورالعمل اجرای مصوبه شورای عالی کار در مور کارگاههای دارای طرح طبقه بندی مشاغل بود که از سوی معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صادر شد.
بر اساس مصوبه مورخ 22 فروردین ماه سال 1397 و به منظور تقویت مهارت محوری و بهرهمندی همه کارگران و رضایتمندی کارگران با سابقه، از ابتدای امسال همه کارگران دارای قرارداد دائم و موقت مشمول قانون کار که دارای یک سال سابقه کار شده یا یک سال از دریافت آخرین پایه (سنوات) آنان در همان کارگاه گذشته باشد، اعم از اینکه حق سنوات یا مزایای پایان کار خود را تسویه حساب کرده یا نکرده باشند، مشمول دریافت پایه (سنوات) خواهند بود.
همچنین با استناد به مصوبه مورخ 21 مهرماه 1387 شورای عالی کار و به منظور افزایش رضایتمندی کارگران و کارفرمایان و تثبیت و تسرّی به تمامی کارگران اعم از قرارداد دائم و موقت مقرر شده از ابتدای سال 1397 کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار به عنوان مزایای رفاهی و انگیزشی موضوع تبصره 3 ماده 36 قانون کار بابت هر کارگر اعم از متأهل یا مجرد ماهیانه مبلغ 110هزار تومان از طرف کارفرمایان پرداخت شود.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید