به گزارش بانک اول به نقل از خانه ملت، عزت الله یوسفیان ملا عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس نحوه قیمت گذاری دلار را تشریح کرد و گفت: اگر اول صبح به بانک های مرکزی پاریس، لندن، دوبی، ایران و تمام کشورها مراجعه کنید نمی توانند قیمت دلار را اعلام کنند آنها تا حدود ساعت 12 ظهر صبر می کنند تا حرکت جهانی دلار رقم بخورد و بعد قیمت ارز های خود را اعلام می کنند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آخوندی نیز از قیمت گذاری دلار در اربیل و کشورهای دیگر خبر داده است، ادامه داد: صحبتی که وزیر راه و شهرسازی مطرح کرد، موضوعی است که هر روز در جهان لمس می شود، حتی قیمت طلا تا در بازار جهانی مشخص نشود هیچ بانکی نمی تواند قیمت دقیق اعلام کند.
نماینده مردم آمل در مجلس دهم شورای اسلامی با بیان اینکه کشورهایی که چرخش اقتصادی را در دست دارند قیمت های جهانی را رقم می زنند، گفت: سه فلز طلا، نیکل و نقره و دلار تاثیر بسزایی در اعلام نرخ های جهانی دارند و برای اعلام نرخ ها بیشتر منتظر اتفاقات روزانه می مانند.
دبی و سلیمانیه قیمت دلار را در دست دارند
وی با بیان اینکه سلیمانیه و اربیل نقش تعیین کننده ای در قیمت های جهانی ندارد، بیان داشت: کشورهای دیگر نقش مهمتری از اربیل دارند با این حال عملا مدیریت وقیمت گذاری دلار و ارز از دست بانک مرکزی کشورها به جز کشورهای تاثیر گذار خارج است و هیچ بانکی ابتدای روز نمی تواند قیمتی را اعلام کند.
این نماینده مجلس تاکید کرد: معمولا چرخه اقتصادی و تعیین قیمت دلار از دبی مخابره می شود، در گذشته هر رقمی دبی اعلام می کرد در ایران نیز همان به عنوان قیمت دلار در نظر گرفته می شد. البته گاهی سلیمانیه نیز محور اعلام قیمت دلار است.
یوسفیان ملا در ادامه با بیان اینکه بانک های مرکزی نقشی در تعیین نرخ دلار ندارند، اظهار داشت: نقش بانک ها بعد از اعلام نرخ جهانی این بود که بگویند آنها می خواهند ارز را به چه مبلغی به صادرکننده و واردکننده ارائه دهند. البته در حال حاضر لا تعیین نرخ 4200 تومانی دلار در کشورمان تغییرات جهانی کمتر مورد توجه قرار می گیرد.
وی در این باره که عملا دلار 4200 در دست مردم نیست، گفت: دولت قیمت خود را برای دلار اعلام کرده است؛ اما قیمت واقعی 4200 نیست و معمولا گران تر یا ارزانتر است. اگر به چند کشور سفر کنید متوجه می شوید قیمت دلار همه جا یکسان نیست و بستگی به ارزش پول ملی آن کشور دارد.
تاثیر مسائل سیاسی بر قیمت دلار
معمولا چرخه اقتصادی و تعیین قیمت دلار از دوبی مخابره می شود، در گذشته هر رقمی دوبی اعلام می کرد در ایران نیز همان گفته شد.
این نماینده مجلس با تاکید براینکه نگران گرانی دلار نیستیم، بیان داشت: افزایش قیمت دلار در جاهایی به نفع ما تمام می شود به طور مثال وقتی نفت به فروش می رسد و قیمت دلار افزایش پیدا می کند در واقع درآمدزایی دولت بیشتر می شود اما این افزایش درآمد در مقابل کاهش ارزش پول ملی بی اهمیت است. بیشتر نگرانی ها در واقع در زمینه کاهش ارزش پول کشور است.کاهش ارزش پول ملی آینده خطرناکی برای کشور رقم می زند.
عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در خصوص راهکارهای مدیریت بازار ارز، عنوان کرد: توزیع عادلانه ارز و اینکه افراد ارز را در خانه ها نگهداری نکنند در واقع مدیریت داخلی است، اما اصل مدیریت قیمت جهانی با مسائل سیاسی گره خورده است، یکی از این موضوعات برجام است و اگر 22 اردیبهشت از برجام عبور کنیم احتمال کاهش قیمت ارز وجود دارد.
وی گفت: زمانی که قطعنامه 512 شورای امنیت را پذیرفتیم قیمت دلار 50 درصد کاهش یافت و تعدادی ازسرمایه گذاران ایران سکته کردند بنابراین مسائل سیاسی در مباحث این چنینی اثرگذار است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه بخش عمده قیمت گذاری دلار تحت تاثیر جریان های سیاسی است، اظهار داشت: دولت باید تدابیری در نظر بگیرد تا در صورت هر تغییر جهانی و سیاسی گزینه لازم برای مدیریت بازار را در اختیار داشته باشد و متناسب با آن اقدام کند.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید