دوشنبه, 5 آذر 1403 2024,November

تقویت انگیزه اصلاح نظام بانکی در ۵ سال فعالیت اخیر بانک مرکزی

24 خرداد 1401
تقویت انگیزه اصلاح نظام بانکی در ۵ سال فعالیت اخیر بانک مرکزی

به گزارش بانک اول به نقل از ایبنا رضا بوستانی  با تاکید بر لزوم استانداردسازی صورت‌های مالی بانک‌ها، اظهار داشت: اجرای IFRS دو نتیجه بسیار مهم دارد و کمک به شفاف‌سازی و ایجاد ابزار مقایسه برای ارتباط با بانک‌های خارجی دو کارکرد مهم IFRS است.

وی افزود: بانک‌ها می‌توانند با روش‌های مختلفی که حساب‌هایشان را می‌بندند، اطلاعات متفاوتی را در اختیار ما قرار دهند، بنابراین اولین نکته این است که ما بفهمیم در بانک‌ها چه اتفاقی در حال رخ دادن است، برای مثال بانک‌ها در گذشته حجم زیادی سود شناسایی می‌کردند که با اجرای این استانداردها مشخص شد بسیاری از این سودها واقعی نبوده است.

بوستانی ادامه داد: نکته بعدی این است که به کمک IFRS می‌توان بانک‌ها را با یکدیگر مقایسه کرد و چنانچه یک بانک خارجی بخواهد با بانک‌های ایرانی کار کند می‌تواند وضعیت ما را بانک‌های دیگر مقایسه کند.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه IFRS در کشور تاکنون به صورت جزئی اجرا شده و راه طولانی برای اجرای کامل باقی‌مانده است، گفت: بسیاری از این موضوعات چیزی نیست که یک شبه اجرا شود و پروسه آن طولانی است.

وی با تاکید بر اینکه بانک‌ها باید یاد بگیرند دقیقا هر موضوعی چگونه و کجا ثبت شود و رویه‌های بین‌المللی را به طور کامل اجرا کنند، گفت: بعد از سال‌ها دوری می‌خواهیم کار بزرگی را اجرا کنیم، بنابراین به طور حتم ابتدا به صورت دقیق و کامل نمی‌توان IFRS را اجرا کرد بلکه باید زمان بگذرد تا زیرساخت‌های لازم فراهم شود تا بتوانیم بگوییم تا حد مطلوبی اجرا شده است.

بوستانی تصریح کرد: اکنون همان انگیزه‌های قبلی برای مخدوش کردن اطلاعات وجود دارد و باید انگیزه‌ها برای اجرای IFRS تغییر کند، اگر بانکی فقط لازم باشد سود شناسایی کند بدون آنکه بقیه نسبت‌هایی که در ترازنامه مهم است را بررسی کند و یا حتی بانکی بتواند ترازنامه را برای دوره‌های متفاوتی پنهان کند، اجرای دقیق IFRS برای آن بانک اهمیتی نخواهد داشت.

وی ادامه داد: اگر درآمد و پاداش مدیرعامل منوط به این باشد که اطلاعات را دقیق منتشر کند، انگیزه اجرای IFRS افزایش خواهد یافت اما اگر نظارت نباشد که سود شناسایی شده از کجا می‌آید انگیزه‌ای ایجاد نخواهد شد.

این کارشناس بانکی تصریح کرد: بانک مرکزی باید این روند را مرحله به مرحله و گام به گام اجرا کند، به گونه‌ای که برای بانک‌ها تبدیل به وظیفه‌ای شود که هر سال آن را انجام دهند، چراکه اگر در مرحله اول به صورت سختگیرانه انجام شود و بانک‌ها بخواهند حجم زیادی زیان شناسایی کنند زیر بار نخواهند رفت و در مقابل اجرا مقاومت می‌کنند.

بوستانی تاکید کرد: همچنین باید انگیزه بانک‌ها را بالا برد که بتوانند سود ایجاد و براساس آن ترازنامه بهتری منعکس کنند که این امر وقتی اتفاق می‌افتد که اصلاح نظام بانکی صورت گیرد و بانک‌ها بتوانند نرخ محصولاتشان را خود اعلام کنند و درآمدشان را افزایش دهند.

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات