به گزارش بانک اول به نقل از ایبنا حمید زمان زاده درباره ثبات بازار ارز بدون میخکوب نرخ، اظهارداشت: بازار ارز در ماه های اخیر به دلیل مجموعه عوامل داخلی و خارجی با تلاطم هایی مواجه شد که خوشبختانه با اقدامات دولت و بانک مرکزی در بحث بازار ارز و مقررات گذاری در این حوزه ثبات نسبی در بازار ایجاد شد.
وی ادامه داد: از طرفی همزمان بانک مرکزی نیز تلاش کرد تا نرخ ارز را تثبیت و در کوتاه مدت در بازار ثبات ایجاد کند. در چند روز اخیر هم شاهد افزایش محدوده نرخ ارز بودیم که این نشان دهنده این است که بانک مرکزی اعتقادی به میخکوب کردن نرخ ارز در یک نرخ مشخص ندارد.
معاون پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی در ادامه خاطر نشان کرد: از آنجایی که تعدیلات لازم با توجه به وضعیت تراز تجاری و وضعیت متغیر بنیادی اقتصاد کلان صورت خواهد گرفت، بنا بر مجموعه این شرایط بازار در حال حاضر شرایط باثباتی دارد.
زمان زاده در ادامه گفت: همچنین خروج آمریکا از برجام نیز با موضع گیری معقولانه دولت مواجه شد که موجب حفظ ثبات بازار و چشم انداز مثبت شد. وی درباره مذاکرات ایران و اتحادیه اروپا، روسیه و چین و تاثیر آن بر بازار ارز اظهارداشت: اگر به توافق با اتحادیه اروپا برسیم تهدیدها و تحریم های آمریکا نیز حداقل تاثیر را بر اقتصاد کشور خواهد داشت.
وی افزود: به نظر من ما می توانیم مذاکرات و برجام را با شرکای اروپایی، چین و روسیه به پیش ببریم و همچنین وضعیت اقتصاد کلان و بازار ارز را با ثبات نسبی مدیریت کنیم.
از اواسط سال گذشته نرخ ارز افزایش نجومی را تجربه کرد که شرایطی شد برای جولان دلالان در بازار و از سویی تلاش آنها برای افزایش نوسان به شکلی ادامه داشت که هر لار آمریکا تا مرز ۷ هزار تومان هم افزایش یافت.
اما بانک مرکزی و دولت با کنترل بازار در ۲۲ فرودین ماه سال جاری ارز را تک نرخی و هر دلار آمریکا را با قیمت ۴۲۰۰ تومان در اختیار متقاضیان گذاشت؛ همچنین با آغاز به کار سامانه نیما و ثبت خرید و فروش ارز در کشور، گرانی از این بازار رخت بست.
از طرفی نوزدهم اردیبهشت ماه سال جاری بود که با اعلام خروج آمریکا از برجام، بسیاری انتظار نوسان دوباره بازار ارز را داشتند که با کنترل بازار از سوی دولت و بانک مرکزی نه تنها بازار متلاطم نشد، بلکه طی روزهای اخیر نیز با افزایش محدودی در نرخ ارز مواجه هستیم.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید