دوشنبه, 5 آذر 1403 2024,November

بیت‌کوین در کنترل «وال‌ها»؟

24 خرداد 1401
بیت‌کوین در کنترل «وال‌ها»؟

به گزارش بانک اول به نقل از دنیای اقتصاد، در واقع، شدت و جهت امواج‌ آتی در بازار این ارز رمزپایه تحت‌سیطره کامل این 2 دسته خواهد بود. وال‌ها تنها در 1600 حساب دیجیتالی خود، نزدیک به یک‌سوم از کل بیت‌کوین‌های موجود را در اختیار دارند. همزمان، سرمایه‌گذاران نیز بخش زیادی از دارایی‌های خود را به سفته‌بازان فروخته‌اند. با این اوصاف، ریسک کوتاه‌مدت از جریان سفته‌بازان و ریسک بلندمدت از جبهه وال‌ها بر آینده بیت‌کوین سایه انداخته‌ است.
نقش سفته‌بازان و «وال‌»ها در تعیین مسیر آینده بازار ارزهای دیجیتالی به‌ویژه بیت‌کوین افزایش قابل توجهی یافته است. ظرف 6 ماه گذشته بالغ بر 30میلیارد دلار بیت‌کوین از دارایی‌های متعلق به سرمایه‌گذاران (معامله‌گران بلندمدت) به سفته‌بازان (دلالان با فعالیت کوتاه‌مدت) منتقل شده که به معنای افزایش تاثیر گروه دوم در روند قیمتی این ارز دیجیتالی است. علاوه‌بر این، نزدیک به یک‌سوم از کل بیت‌کوین‌های موجود در چرخه، تحت کنترل تنها 1600 حساب حقیقی یا حقوقی قرار دارند. این عده که در بازار به دسته «وال»‌ها مشهور شده‌اند، در صورت تغییر رفتار، نوسانات شدیدی تولید می‌کنند. با این اوصاف، مسیر آتی بیت‌کوین به‌شدت تحت نفوذ وال‌ها و سفته‌بازان است.

رشد سهم سفته‌بازان
به‌منظور شناخت بهتر نسبت به «اقتصاد ارزهای رمزپایه»، مکانیزم عرضه پول به بازار بیت‌کوین و دسته‌بندی دارندگان این ارز دیجیتالی الزامی است. براساس تقسیم‌بندی مرکز پژوهشی «چین‌آلایسِس» (Chainalysis)، کاربری شبکه بیت‌کوین شامل 4 شاخه سفته‌بازان، شرکت‌های خدماتی، سرمایه‌گذاران و «بیت‌کوین‌های گمشده» می‌شود. آخرین گزارش این مرکز تحقیقاتی از چرخش سهم دارندگان این ارز دیجیتالی با سبقت سفته‌بازان از سرمایه‌گذاران حکایت دارد. سفته‌بازان (دارندگان کوتاه‌مدت)، از ماه دسامبر سال 2017 تا ماه آوریل سال‌جاری میلادی بالغ‌بر 30 میلیارد دلار از دارایی‌های سرمایه‌گذاران (دارندگان بلندمدت، بیش از یک سال) را خریداری کرده‌اند. نزدیک به نیمی از حجم انتقال سرمایه در 30 روز ابتدایی این دوره رخ داده است. دلیل اهمیت چرخش سهم دارندگان در این بازه زمانی، تقارن آغاز فروش فراگیر بیت‌کوین به سفته‌بازان با قله قیمت بیت‌کوین در ماه دسامبر به‌شمار می‌رود.

پیش از صعود قیمت بیت‌کوین به قله 20 هزار دلاری در ماه دسامبر سال گذشته میلادی، سهم سرمایه‌گذاران از کل بیت‌کوین‌های در چرخه، بیش از 3 برابر سفته‌بازان گزارش شده بود؛ اما این نسبت تا ابتدای ماه مه سال‌جاری میلادی تغییر قابل‌توجهی را تجربه کرد که با نزدیک شدن سهم این دو طیف همراه بود. در حال حاضر، بیش از 5 میلیون بیت‌کوین در اختیار سفته‌بازان و نزدیک به 6 میلیون به بخش سرمایه‌گذاری اختصاص دارد. با توجه به شیفت سهم صاحبان ارزهای دیجیتالی، روند آتی قیمت بیت‌کوین تاثیرپذیر شدیدی از این تغییر ساختاری خواهد داشت.

نقشه توزیع ثروت دیجیتالی
براساس الگوریتم شبکه بیت‌کوین، تنها میزان محدودی از این ارز رمزپایه عرضه خواهد شد و سقف آن برابر با 21 میلیون است. تاکنون نزدیک به 17 میلیون بیت‌کوین وارد چرخه بازار شده‌اند که نشان می‌دهد تنها 4 میلیون بیت‌کوین دیگر قابل عرضه خواهد بود. باتوجه به سهم 6 میلیونی سرمایه‌گذاران و سهم 5 میلیونی سفته‌بازان، حدود 6 میلیون بیت‌کوین دیگر باقی می‌ماند که به دو بخش خدمات و «گمشده‌ها» اختصاص دارد. سهم شرکت‌های خدماتی ظرف 6 ماه اخیر تغییر خاصی را تجربه نکرده و نزدیک به 1/ 2 میلیون ثبت کرده است. بخش دیگر که به «گمشده‌ها» مشهور شده، شامل ارزهای رمزپایه‌ای است که اطلاعات مربوط به آنها (به‌عنوان مثال گذرواژه دسترسی) از بین رفته یا سال‌ها از آنها استفاده نشده است. براساس پژوهش‌های صورت گرفته در این خصوص، حدود 9/ 3 میلیون بیت‌کوین گمشده وجود دارد.

ریسک اقلیت در بازار
شواهدی که از بررسی نحوه توزیع ثروت در بازار بیت‌کوین به‌دست آمده، از ریسک نوسانات ناشی از جابه‌جایی سرمایه توسط «وال‌»‌ها حکایت دارد. «وال»‌ها اشخاص حقیقی یا حقوقی هستند که بخش قابل توجهی از کل دارایی‌های یک بازار به‌خصوص را در اختیار دارند و با تغییر رفتار خود توانایی تولید روند دلخواه‌شان را دارند. وال‌ها در بازار نوظهور بیت‌کوین نیز رسوخ کرده‌اند و در حال حاضر قادر به نوسان‌گیری و جهت‌دهی به روند قیمت‌های آتی هستند. با اینکه شناسایی سرمایه‌داران کلان بازار ارزهای رمزپایه به دلیل ویژگی «عدم افشای هویت» معامله‌گران امکان‌پذیر نیست؛ اما حجم ثروت آنها براساس قاعده «شفافیت» تراکنش‌های مالی بیت‌کوین قابل مشاهده است. دارایی‌های فعالان بازار بیت‌کوین در حساب‌های منحصر به فرد آنها تحت عنوان «کیف پول دیجیتالی» ثبت می‌شود. کیف پول‌‌های حاوی بیش از هزار عدد بیت‌کوین معیار استاندارد شناسایی تعداد وال‌های بازار به شمار می‌رود. در حال حاضر 1600 حساب با این ویژگی ثبت شده که متعلق به هر 2 دسته سرمایه‌گذاران و سفته‌بازان است. در مجموع 5 میلیون در این حساب‌ها وجود دارد که نشان‌ می‌دهد نزدیک به یک‌سوم کل بیت‌کوین‌های در چرخه تحت کنترل وال‌ها هستند. نزدیک به 100 کیف پول حاوی 10 تا 100 هزار بیت‌کوین در کل بازار ثبت شده که اکثریت آنها به سرمایه‌گذاران بلندمدت اختصاص دارد. با این اوصاف، بخش اعظم ثروت دیجیتالی در اختیار تعداد قلیلی از فعالان بازار قرار گرفته و این مساله ریسک ناشی از ورود و خروج وال‌ها در بازار بیت‌کوین را تقویت کرده است. در واقع، روند آتی قیمت بیت‌کوین به شدت از رفتار این عده تاثیر خواهد پذیرفت. از آنجا که سهم سرمایه‌گذاران (معامله‌گران بلندمدت) بیش از سفته‌بازان است، ریسک بلندمدت در بازار نسبت به ریسک‌ کوتاه‌مدت عمق بیشتری دارد

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات