به گزارش بانک اول به نقل از ایبنا مهرداد بائوج لاهوتی با بیان اینکه بررسی لوایح FATF در مجلس در راستای شفاف سازی مواضع ایران در دنیا صورت می گیرد، گفت: ما خودمان قربانی تروریسم هستیم و نباید در دنیا متهم به حمایت از این افراد شویم.
وی با تاکید بر اینکه، بررسی قانون پولشویی در مجلس به پایان رسیده است، گفت: قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم برای بررسی بیشتربه کمیسیون ارجاع شده و تا دو ماهه دیگر مسکوت خواهد بود.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه ما خودمان قربانی تروریسم هستیم و نباید در دنیا متهم به حمایت از این افراد شویم، افزود: بررسی FATF در مجلس در راستای این بوده که قانونی در مجلس داشته باشیم که خود را از این شائبه مبرا کنیم.
وی با تاکید بر اینکه FATF لوایح مختلفی دارد، تصریح کرد: با بررسی این لوایح در مجلس مواضع کشور ما در دنیا شفاف سازی خواهد شد که لایحه مبارزه با پولشویی نیز در همین راستا است.
بائوج لاهوتی با بیان اینکه لوایحی مانند پولشویی و همچنین مبارزه با تامین مالی تروریسم مقدمه FATF هستند، گفت:ممکن است ما همه این لوایح را نیز به تصویب برسانیم اما به FATF نپیوندیم.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه در حال حاضر تنها دو تا سه کشور به FATF نپیوسته اند، افزود: باید ببینیم که نپیوستن به این موافقتنامه آیا به صلاح است یا خیر که این موضوع نیاز به بررسی های کارشناسانه دقیق دارد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: پیوستن به کنوانسیون FATF در راستای همکاری بین بانکی موثر است و این کنوانسیون در زمینه مبادلات پولی و همکاری با بانک های دنیا تاثیر گذار است، اگر ما می خواهیم با دنیا در ارتباط باشیم باید به قراردادهای بین المللی توجه کنیم.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی یادآور شد: پیوستن به توافق نامه هایی مانند FATF در راستای اثبات تعهد و پایبندی ایران به توافق های بین المللی بوده و با تصویب این کنوانسیون بین المللی می توانیم صورت مسئله حامی تروریست بودن ایران را پاک کنیم.
به گزارش ایبِنا، گروه ویژه اقدام مالی یا به اختصار افایتیاف (FATF) همچنین شناخته شده با نام (Groupe d'action financière (GAFI, یک سازمان بین دولتی است که در سال ۱۹۸۹ با ابتکار جی 7 با توجه به سیاستهای توسعه برای مبارزه با پولشویی تأسیس شده است. این سازمان در سال ۲۰۰۱ به عمل در مبارزه با تأمین مالی تروریسم گسترش یافت. دبیرخانه فت اف مستقر در مقر سازمان همکاری اقتصادی و توسعه درپاریس است.
در مسیر زمان فعالیتهای این گروه گستردهتر شد و در نتیجه در سال ۲۰۱۲ مقابله با تأمین مالی فعالیتهای اشاعهای نیز به مأموریت این گروه اضافه شد و در همین سال آخرین ویرایش توصیههای خود را برای مقابله با جرایم مالی (تأمین مالی تروریسم، تأمین مالی فعالیتهای اشاعهای، پولشویی و …) منتشر کرد. عنوان این توصیهنامه «استانداردهای بینالمللی در مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم و اشاعهگری» است.
این گروه میزان پیشرفت کشورهای عضو در زمینه پیادهسازی توصیههای این گروه را رصد میکند. همچنین پیشرفت تصویب و اجرای توصیههای گروه در سطح جهان را نیز نظارت میکند. بر اساس همین رصد و نظارت گروه کاری اقدام مالی کشورها را به سه دسته تقسیم کرده است. یک دسته کشورهایی هستند که از نظر این گروه کاملاً بر توصیههای این گروه منطبق بوده و آنها را اجرا کردهاند. این گروه بیشتر کشورهای توسعه یافته هستند. گروه دوم کشورهایی هستند که در حال پیشرفت و تطبیق با استانداردهای مشخص شده هستند. دسته آخر کشورهایی هستند که همکاری با این گروه نداشتند و لذا از نظر گروه کشورهای دارای خطر پولشویی و تأمین مالی تروریسم هستند. این دسته خود به دو دسته تقسیم میشوند. یک دسته کشورهایی که علیه آنها «اقدام متقابل» انجام نمیشود. دسته دیگر آنهایی هستند که علاوه بر بودن در لیست سیاه علیهشان اقدام متقابل نیز صورت میگیرد.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید