به گزارش بانک اول به نقل از خبرگزاری صداوسیما، مهدی کسرایی با اشاره به اینکه پیاده سازی بازار ثانویه در سازو کار بورس به دلیل بروز مشکل، عملیاتی نشد، افزود: سامانه نیما و سامانه جامع تجارت به دلیل وجود ظرفیتهای لازم برای عملیاتی شدن این طرح انتخاب شده است و صادرکنندگان بخش خصوصی که حدود 20 درصد از صادرات کشور را تشکیل می دهند، می توانند ارز حاصل از صادرات را در این بازار عرضه کنند.
وی با اشاره به حضور صرافی های مجاز در این بازار به عنوان واسطه خرید و فروش ارز گفت: واردکنندگان کالاهای گروه سوم، می توانند در این بازار،ارز را خارج از سامانه نیما با قیمت توافقی خریداری کنند که اگر تقاضا برای خرید ارز در سامانه نیما انجام شود قیمت براساس عرضه و تقاضا تعیین خواهد شد.
مدیرکل سیاست ها و مقررات ارزی بانک مرکزی با بیان اینکه عملیاتی شدن بازار ثانویه روند قیمت ارز را نزولی خواهد کرد ادامه داد: در روش دیگر فعالیت در بازار ثانویه، صادر کننده و وارد کننده همدیگر را پیدا و با استفاده از اطلاعات اتاق بازرگانی و سازمان توسعه تجارت و یا با استفاده از سامانه مدیریت، ارز حاصل از صادرات را خریداری کنند.
کسرایی با اشاره به دخالت نداشتن بانک مرکزی در روند عرضه ارز در بازار ثانویه افزود: درحال حاضر انجام معاملات بصورت نقد در بازار ثانویه امکان پذیر نیست.
وی اولویت فعالیت بازار ثانویه را تامین ارز واردات از صادرات 20 درصدی دانست و ادامه داد: بخش بعدی فعالیت، سوق دادن سایر نیازها به سمت این بازار است که البته خدمات در رتبه نخست خواهد بود.
مدیرکل سیاست ها و مقررات ارزی بانک مرکزی با اشاره به ثبت معاملات انجام شده در سامانه گفت: اطلاعات علاوه بر سامانه نیما، در سامانه سنا نیز ثبت خواهد شد.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید