به گزارش بانک اول به نقل از دنیای اقتصاد ، میزان وابستگی بانکها به سودآوری از اثرات اصلاحات مالیاتی روز جمعه منتشر خواهد شد؛ هنگامی که بانکهای بزرگی مانند «جیپیمورگان»، «سیتیگروپ» و «ولزفارگو»، دادههای مربوط به وضعیت عمومی خود را برای فصل دوم سالجاری میلادی در دسترس قرار میدهند.
چشمانداز درآمد بانکها
طبق محاسبات مالی فایننشالتایمز و براساس پیشبینیهای تحلیلگران بلومبرگ، درآمد خالص برای این 3 بانک به همراه «بانک آمریکا»، نسبت به مدت مشابه سال گذشته نزدیک به 16 درصد برآورد میشود. با این حال، بر اساس حجم پیشپرداخت مالیاتها، درآمد کل آنها حدود 2 درصد تخمین زده میشود. انتظارات کلی از سود بیشتر جیپیمورگان و سیتیگروپ به دلیل افت ولزفارگو و بانک آمریکا حکایت دارد. این دو بانک با توجه به مشکلاتی که در زمینه تطابق با مقررات و بخش فینتک خود داشتند، رالی بانکی را به 2 رقیب دیگر خود واگذار کردهاند.
چالش بانکی
مدیران بانکی آمریکا با چالش افزایش تنشهای تجاری در سطح بینالمللی و اثر آن بر آینده شرکتها مواجه خواهند شد. براساس گزارش فدرال رزرو، پروندههای وام تجاری و صنعتی در ایالاتمتحده در ماه مه میلادی (اواسط اردیبهشت تا میانه خرداد) تنها 3دهم درصد رشد داشتهاند که در مقایسه با رشد 5/ 12 درصدی در ماه پیش از آن (آوریل) افت محسوسی رخ داده است.
بنابراین تاثیر تنشهای تجاری بهگونهای وارد بخش بانکی نیز شده است. علاوهبر این، بانکهای بزرگ جهان همزمان با رشد نرخهای بهره در آمریکا وارد قلمرو کاهشی شدهاند. در میان 39 موسسه مالی که براساس معیار «بانکداری سیستماتیک بازل»، مهمترین مراکز مالی دنیا محسوب میشوند، 18 بانک بالغ بر 20 درصد نسبت به بالاترین سطح سالجاری میلادی افت داشتهاند. موسسههای مالی مهم از نظر سیستماتیک یا SIFIها شامل شرکتهای فعال در حوزه خدمات مالی، بیمه یا بانکداری میشوند که روند آنها در سطح بینالمللی تاثیرگذار است. وضعیت فعلی و چشمانداز آتی بازدهی شاخصهای اقتصادی مثبت ارزیابی میشوند به همین دلیل شرایط برای رشد نرخ بهره از سوی فدرال رزرو مهیا به نظر میرسد؛ اما برخی از ابهامات درخصوص تعادل مالی باعث شده، این موسسهها به سپر تدافعی در مقابل ریسکهای موجود تبدیل شوند و بازدهی آنها روند نزولی را تجربه کند. در واقع، یکی از وظایف این موسسات بانکی، پوشش ریسک است که در شرایط کنونی که انواع ریسکهای سیاسی و اقتصادی در فضای بینالمللی به ویژه در آمریکا وجود دارد، افت بازدهی این بانکها طبیعی به نظر میرسد و از تاثیر جنگ تجاری بر بخش بانکداری نیز حکایت میکند.
دوگانگی اصلاحات مالیاتی
برخی کارشناسان مانند مکس گخمن، مدیر ارشد «پاسیفیک فاند ادوایزر»، نیمه تاریک طرح مالیاتی ترامپ را در گزارشهای متعدد بررسی کردهاند. آنها معتقدند کاهش مالیات شرکتهای داخلی و بهطور کلی کاهش مالیات خوشههای درآمدی، ممکن است ریسک افزایش کسری بودجه را بیشتر کند. در صورتی که این سناریوی محتمل تحقق یابد و همزمان شاخص دلار نیز وارد مدار نزولی شود، قیمت کالاهای وارداتی برای واردکنندگان گرانتر تمام خواهد شد.
برخی از المانهای اصلی در نقشه جنگ تجاری ترامپ علیه چین، اروپا، مکزیک و کانادا حمایت از صادرات، شرکتهای داخلی و کشاندن سرمایهها از سایر کشورها به داخل مرزهای ایالاتمتحده هستند. با این حال، اگر سناریوی گخمن رخ بدهد، فضا به سود صادرکنندگان است؛ چراکه ارزهای خارجی قدرت خرید بیشتری بهدست خواهند آورد و کالاهای آمریکایی مورد استقبال بیشتری قرار خواهند گرفت. اما پارادوکس مالیاتی درست همینجا بروز میکند. بیشتر شرکتهای صادرکننده در آمریکا، همان شرکتهای چندملیتی هستند که با این طرح به چالش رقابتی با شرکتهای داخلی کشیده شدهاند؛ بنابراین بازار سهام آمریکا شاهد رقابتی بین شرکتهای داخلی و چندملیتی خواهد بود. بهرغم اینکه نتیجه این رقابت مبهم است، بازار سهام بدون توجه به پیامدهای نامناسب طرح ترامپ، نیمه روشن قصه مالیاتی را مد نظر قرار داده بود. «دنیای اقتصاد» در گزارشهای مختلفی این خوشبینی افراطی را منجر به ریزش شدید شاخصهای والاستریت پیشبینی کرده بود که با توجه به ثبت 3 نوبت نزول شاخصها به زیر میانگین متحرک 200 روزه، تحقق یافته است.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید