به گزارش بانک اول محسن خوش طینت در بیست و نهمین همایش بانکداری اسلامی که با حضور رییس کل بانک مرکزی در حال برگزاری است، گفت: همایش های بانکداری اسلامی قدمتی بیست و هشت ساله دارد به گونه ای که هر سال، مقارن با هفته بانکداری اسلامی و همزمان با تصویب عملیات بانکداری بدون ربا در سال ۱۳۶۸ این همایش برگزار میشود و فرصتی برای ارائه نظرات خبرگان دارای فن در این حوزه است.
رییس موسسه عالی بانکداری ادامه داد: بیست و نهمین همایشی که پیش رو داریم با عنوان بانکداری اسلامی، چالشهای حاکمیت شرکتی و مدیریت منابع و مصارف است؛ واژه مدیریت دارایی و بدهی یا همان مدیریت منابع و مصارف از مهم ترین مقولههای مالی و بانکی است چرا که ارزش دارایی ها به ریسکها ارتباط مستقیم دارد و این مسئله آن را از سایر واحدهای تجاری متمایز میکند.
خوش طینت با بیان اینکه عدم توازن ترازنامه بانکها با رشد نقدینگی رابطه مستقیمی دارد تاکید کرد: عدم توان در دو طرف ترازنامه بانکها رابطه مستقیمی با ورشکستگی بانکها و افزایش نقدینگی دارد؛ تفاوت در سر رسید داراییها بانکها را در مواجهه با شوکهای اقتصادی بسیار شکننده میکند؛ البته از سویی دیگر برخی از عدم توازنهای بانکها اجتناب ناپذیر است، برای نمونه باید به سپردهگذاران مدت دار اشاره کنیم که اختیار برداشت زودتر از زمان دارند اما بانک توان آن را ندارد تا زودتر پول آنها را بازپرداخت کند.
وی افزود: همزمان با رشد اختیارات بانکها و ابداع ابزارهای نوین مالی همین امر باعث تشدید عدم توازن در ترازنامه بانکها میشود؛ در صورتی که بانکها از ابزارهای پیشرفته بهره نگیرند با کمبود نقدینگی و عدم توازن در داراییها و بدهیها برخورد میشوند.
رییس موسسه عالی بانکداری تصریح کرد: بنابراین لازم است تا الزامات نقدینگی بر اساس ریسکهای موجود ترازنامه بانکها تنظیم شود. خوش طینت خاطر نشان کرد: از سویی دیگر حاکمیت شرکتی سیستمی است که نحوه کنترل و مدیریت شرکتها را تعیین میکند. مطابق با اصول حاکمیت شرکتی، هیئت مدیره سیتم ریسک پذیری بانک را تعیین میکند و این ریسک پذیری برای جامعه خطر محسوب میشود.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید