به گزارش بانک اول به نقل از دنیای اقتصاد، اعمال تعرفه بر 200 میلیارد دلار از صادرات چینی به ایالات متحده مدتی است که یکی از تهدیدهای اصلی واشنگتن علیه پکن بهشمار میرود. دونالد ترامپ برای بار دیگر این تهدید را تکرار کرد؛ اما این بار تسریع اعمال تعرفه گمرکی و افزوده شدن برخی اقلام صادراتی جدید چینی به لیست تعرفهگذاری، شدت موضع کاخ سفید را بیش از گذشته نشان داد. ترامپ در این رابطه گفت: نهایی شدن اعمال تعرفه بر 200 میلیارد از واردات آمریکا از چین که درباره آن صحبت میکنیم ممکن است خیلی سریع اتفاق بیفتد و این مساله بستگی به روند مذاکرات ما با چینیها دارد. روند مذاکرات و نتیجه آن نیز در شرایط کنونی به چینیها مربوط است. نمیخواهم این را بگویم اما علاوه بر این تعرفهها یکسری تعرفههای تجاری دیگر به ارزش 267 میلیارد دلار وجود دارد که اگر آن را اعمال کنیم معادلات را بهکل تغییر خواهد داد. به عقیده برخی از تحلیلگران اقتصادی، تشدید جنگ تجاری در عرصه بینالمللی میتواند فشار زیادی بر قیمتها در بازارهای کالایی و به خصوص طلا وارد کند. در صورت مواجهه بازار فلزات گرانبها با این فشار، با توجه به آخرین مرحله افت فلز زرد که تحتتاثیر انتشار دادههای نسبتا مثبت بازار کار آمریکا شکل گرفته بود، هفته آتی برای طلا چشمانداز مثبتی نخواهد داشت.
بازار کار آمریکا
گزارش اشتغال وزارت کار آمریکا نشان میدهد که اقتصاد این کشور طی ماه اوت بیش از 201 هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کرده است. اشتغال آمریکاییها برای ماه جولای حدود 217 هزار گزارش شده بود؛ اما این آمار برای ماه آگوست به 163 هزار نفر کاسته شد. شاخص ماهانه اشتغال در بخش غیرکشاورزی(ADP) با افت 54 هزار نفری وضعیت نامناسبی را به وجود آورد و طلا را که تازه در روز پنجشنبه به سطح 1200 دلاری بازگشته بود را تا 1208 دلار نیز بالا برد. علاوه بر این گزارش، شاخص «چلنجر» آمریکا از پایان کار 38 هزار و 500 نیروی کار در این مدت خبر داد که مزید بر علت نزولی دلار شد. اما گزارشهای عصر دیروز به دلار جان تازهای دادند. رشد نرخ دستمزد میانگین ساعتی نیروی کار به 4/ 0 درصد رسید که دو برابر پیشبینیها محسوب میشود. اشتغال رسمی در بخش غیرکشاورزی نیز منتشر شد و بالاتر از پیشبینیها از افزوده شدن 201 هزار فرصت شغلی جدید خبر داد. این دو گزارش برای شاخص دلار مثبت عمل کردند و شاخص را ظرف دقایقی از 95 واحد به 25/ 95 واحد پیش بردند. سومین گزارش که از پیشبینیهای عقبمانده بود، گزارش نرخ بیکاری آمریکا بود که با یکدهم رشد به 9/ 3 درصد رسید. صعود دلار جهانی طلا را بازهم تحتسلطه و فشار خود درآورد؛ بهطوریکه اونس را از مرز 1200دلاری صبح به زیر کشید. تقویت شاخص هم قیمت طلا را تا ساعت 20 دیروز به 1196 دلار افول داد. نرخ بیکاری آمریکا نیز به پایینترین سطح خود از سال 2001 میلادی رسیده است. این در شرایطی است که نشست آتی فدرال رزرو آمریکا قرار است 25 و 26 سپتامبر برگزار شود و پیشبینی میشود فدرال رزرو برای سومین بار نرخ بهره را افزایش خواهد داد.
درخواست توقف رشد نرخ بهره از «فد»
جیمز بولارد، رئیس فدرال رزرو سنت لوئیس تاکید کرد: بانک مرکزی آمریکا باید روند صعودی نرخ بهره را در شرایط کنونی متوقف کند. بولارد در مصاحبه با فاکسنیوز تصریح کرد: گرچه اوضاع اقتصادی آمریکا طی ماههای اخیر بهبود یافته و نرخ بیکاری با کاهش همراه شده است، ولی فدرال رزرو برای هرگونه افزایش نرخ بهره طی ماههای آینده باید منتظر آمارهای بیشتری باشد. اظهارات بولارد در شرایطی است که تازهترین نظرسنجیها نشان میدهد فدرال رزرو آمریکا قصد دارد نرخ بهره را در نشست سپتامبر افزایش دهد. افزایش بهره آمریکا میتواند موجب تقویت ارزش دلار و کاهش قیمت جهانی کالاهای راهبردی به خصوص فلزات گرانبها شود.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید