به گزارش بانک اول به نقل از ایبنا محمد لاهوتی درباره شرایط بازار ارز، اظهارداشت: بانک مرکزی براساس قانون مسئول حفظ ارزش پول ملی و مدیریت شناور بازار ارز است اما بعد از فروردین ماه برای حدود ۶ ماه این بانک از این موضوع کنار گذاشته شد.
وی به نوسان نرخ ارز در ماه های گذشته اشاره کرد و افزود: بانک مرکزی اعتقاد داشت در گذشته نیز و در زمان نوسانات ارزی، هر زمان ارز به بازار تزریق می کرد، کاهش قیمت در پی نداشت و این بار نیز از این اقدام خودداری کرد.
لاهوتی، درباره اینکه دلار باید چه رقمی باشد؟، تصریح کرد: نمی توان نرخ مشخصی را برای دلار تعیین یا پیش بینی کرد اما براساس محاسبات ریاضی و با فرمول تفاضل تورم داخلی و خارجی تا پایان سال گذشته این نرخ بین ۷ تا ۸ هزار تومان و با در نظر گرفتن تورم سال جاری نیز نباید بیشتر از ۱۰ هزار تومان باشد.
رییس کنفدراسیون صادرات ادامه داد که رقم بیش از ۱۰ هزار تومان برای هر دلار حباب و جو روانی است و شاید محصول عدم دخالت بانک مرکزی در بازار بود.
وی ادامه داد: اینکه بانک مرکزی در ماه های گذشته با این استدلال که نمی خواهد منابع ارزی اش را به حراج بگذارد، از مدیریت بازار کنار کشید و این موضوع باعث شد تا فضا در اختیار عده ای معدود قرار بگیرد و آنها با حجم معاملات بسیار محدود، ارقام سرسام آور و غیرمنطقی را اعلام می کردند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی خاطرنشان کرد: بازار سوم بین ۲ تا ۳ درصد از حجم بازار را به خود اختصاص می دهد و ۹۷ درصد ارز از طریق بازار ثانویه و عرضه در سامانه نیما تامین می شود اما دیدیم که از نظر روانی، آن حجم ناچیز بسیار پرقدرت است.
لاهوتی به اختیاراتی که شورای عالی هماهنگی های اقتصادی به بانک مرکزی برای مدیریت بازار داده است، اشاره کرد و افزود: برگشت بانک مرکزی به مدیریت بازار ضروری بود و در صورتی که برای مدیریت وارد بازار نمی شد، تاثیری منفی بر کل اقتصاد و حتی تبعات اجتماعی داشت.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید