به گزارش بانک اول به نقل از ایسنا، گروه اقدام مالی بینالمللی دو هفته پیش درباره درخواست عضویت عربستان در FATF گزارشی منتشر کرد که در آن درخواست این کشور رد شد؛ از این رو موضوع عربستان از دستور کار نشست فعلی این گروه خارج شد.
کارگروه ویژه اقدام مالی ضمن رد درخواست عضویت عربستان، آن را منوط به اجرای تعهدات عربستان در زمینه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم کرده است.
گزارش ۲۴۶ صفحهای FATF از عربستان بیانگر آن بود که این کشور با وجود همکاری خوب هنوز نتوانسته، انتظارات را برآورده سازد.
به گفته FATF، عربستان در هفت مورد از ۱۱ مورد نتوانسته موفق به کسب نمره قبولی شود. عربستان از دید بسیاری از مقامات غربی تامین کننده مالی شماره یک تروریستها است به طوری که دونالد ترامپ، رئیسجمهور فعلی آمریکا در سال ۲۰۱۱ گفته بود عربستان را بزرگترین حامی مالی تروریسم در جهان میداند. با این حال او بعد از ریاستجمهوریاش با توجه به قراردادها و توافقهای مالی که با این کشور داشته است چشمش را بر روی این مساله بست.
کارگروه ویژه اقدام مالی گفته است تا زمانی که اراده سیاسی حل مشکلات را در مقامات عربستانی مشاهده نکند با عضویت این کشور مخالفت خواهد کرد. این نهاد همچنین گفته است تا زمان عدم رعایت همه ۱۱ معیار عضویت، هیچ تضمینی برای عضویت به عربستان نخواهد داد.
لازم به ذکر است در حال حاضر کارگروه ویژه اقدام مالی ۳۷ عضو دارد و اسرائیل، عربستان و اندونزی اعضای ناظر هستند.
بنا بر این گزارش، نشست FATF که از روز یکشنبه در پاریس آغاز شده است و تا یک هفته به طول میانجامد موضوعات مختلفی را در دستور کار دارد از جمله:
مقررات داراییهای مجازی برای کاهش ریسک پولشویی و تامین مالی تروریستها،
داعش، القاعده و وابستگان و استراتژیهای خرابکاری تامین مالی تروریستی
کار جدید برای مقابله با تامین مالی تسلیحات
ارزیابی متقابل اسرائیل و انگلیس
اقدامات انجام شده توسط اتریش، دانمارک و مالزی
پیشرفتهای ایران و سایر کشورها و ریسک خطر آنها در سیستم مالی
راهنمای مبتنی بر ریسک برای بخشهای بیمه عمر و اوراق بهادار.
علاوه بر این، اعضای این گروه گزارش صندوق بین المللی پول، بانک جهانی، سازمان ملل متحد، OECD، OSCE، گروه امانت گروههای اطلاعات مالی CARIN، EBRD، ECB، Europol، GIFCS، IAIS، 9 FATF و سازمانهای منطقهای و دیگران را دریافت خواهند کرد.
بنا بر این گزارش، معمولا در همه جلسات بینالمللی، به موازات جلسه رسمی، چندین جلسه غیررسمی بین کشورهای عضو برگزار میشود و بحثها و پیشنهادها نیز در این جلسات انجام میشود و نتیجه آنها به جلسه رسمی برای تصمیمگیری نهایی ارایه میشود.
به نظر میآید در مورد ایران، نتیجه نهایی روز آخر نشست اعلام شود. اما احتمالا چهارشنبه یا پنجشنبه با توجه به فضای جلسات غیررسمی، هیاتهای عضو برآوردهای خود از نتیجه نهایی را خواهند داشت و این برآورد را با نمایندگان ایران نیز به اشتراک خواهند گذاشت.
در عین حال با توجه به روال معمول برگزاری این نشست، تا زمان اعلام رسمی و نهایی نتیجه، نمیتوان به ویژه در شرایط فعلی که هنوز سه توصیه از چهار توصیه باقیمانده مورد نظر FATF در ایران بلاتکلیف است، گمانهزنی دقیق داشت.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید