به گزارش بانک اول به نقل از میزان، شهریار حیدری دبیر ستاد مرکزی اربعین حسینی درگفت و گویی رادیویی اظهار داشت: بیش از 2 میلیون زائر طی چند روز گذشته به کربلا مشرف شدند، ظرف 5 روز، بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر برگشتند و بیشترین حجم ورود زائرین از مرز مهران است.
وی با بیان اینکه از دو روز گذشته تامین خودروها و اتوبوسهای بین شهری برای زائرین و همچنین اسکان و تغذیه آنها از مهمترین موضوعات در ستاد مرکزی اربعین به شمار میآید، عنوان کرد: با توجه به اینکه کشور عراق در روز اربعین، برنامههای اربعین به ویژه در حوزه اسکان و پذیرایی را تعطیل میکند و مواکب جمع آوری میشود، ما از گذشته برنامه ریزی کردیم تا مواکب ایرانی سه روز بعد از اربعین در عراق و پنج روز بعد از اربعین در ایران، خدماتشان استمرار پیدا کند.
دبیر ستاد مرکزی اربعین حسینی با اشاره به ایجاد گرههای ترافیکی در مرز مهران بخاطر افزایش حجم زائرین به سمت مرزهای خروجی نسبت به سال گذشته، گفت: تا این لحظه در مرز شلمچه و چزابه هیچ گونه گزارش ترافیکی و توقف زائرین را نداشتیم. از ساعت یک بامداد امروز تا این لحظه بیش از 210 هزار نفر فقط از مرز مهران وارد کشور شده اند و طبیعتا این مرز هم ظرفیت و گنجایش مشخصی دارد و احتمال معطلی زائرین است و تمام تلاش ما برای تامین اتوبوس و جابه جایی و انتقال زائرین است و از تمام ظرفیتها داریم استفاده میکنیم، ولی حجم ورود در مهران بیش از 60 درصد است که بیشتر از مرزهای دیگر داشتیم.
وی در رابطه با اجرایی نشدن کاپوتاژ در اربعین گفت: این طرح نیاز به زمان مشخصی دارد اگر قبل از اینکه زائرین به این حجم از مرزها عبور کنند اگر کاپوتاژ انجام شود، مناسب است، ولی در عین حال، کاپوتاژ یعنی پروانه گذر موقت کامیونها چه شخصی و چه حمل و نقل عمومی باشد باید تا کربلا و نجف عبور کنند. بعد از عبور از مرز با حجم تردد و ترافیک سنگین مواجه میشود و از طرفی مشکل سوخت نیز وجود دارد.
حیدری متذکر شد: در این ایام، نزدیک به 5 هزار کاپوتاژ صورت گرفت و همه مرز مهران را انتخاب کرده اند و این امر، سبب ایجاد ترافیک در مرز شد و حدود 48 ساعت از وقت ما را گرفت تا مسیر را روان کنیم. برخی را به جنوب فرستادیم وگرنه وقت ما را بیش از این میگرفت، ولی اگر زیرساخت در داخل عراق مشخص شود و یک مسیر مشخص برای پیاده روی و یک مسیر چهار بانده برای سوارها باشد در این صورت کاپوتاژ بسیار خوب است. کاپوتاژ جزو برنامههای 98 است.
وی ضمن بیان اینکه کمیته اعزام صرف موضوع ثبت نام نیست و حداقل 60 شاخص برای این کمیته تعریف شده و به همه این موضوعات توجه کرده است، بیان کرد: یکی از این شاخص ها، بحث ارز بود. هم در ستاد اربعین و هم در این کمیته بارها روی این موضوع بحث شد. پیگیریهای مسئولین از جمله وزیر کشور، رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی و دیگران سبب فراهم شدن ارزان کردن ارز برای روادید فراهم شد. اصل موضوع را ستاد پیگیری کرد و وزیر کشور هم در دولت مطرح کرد و نهایتا بعد از یکی دو روز، بانک مرکزی اجازه تخفیف را از دولت گرفت و اثر خودش را گذاشت.
دبیر ستاد مرکزی اربعین حسینی با اذعان به مشکلاتی که در تخصیص ارز به زائرین پیش آمد، اظهار داشت: چون زیرساختها در عراق فراهم نبود و تجربه اول بانک ملی بود، تا آنجایی که امکان داشت ورود کردند. بخشی از معضلات واقعیت داشت و بخشی هم بخاطر دلالان و صرافانی بودند که رقابت میکردند و تجمع را ایجاد کردند. آن روزی که در نجف، تجمع بود به اندازه آن تعداد تجمع کنندگان اصلا ثبت نام نکرده بودند. بخشی از این تجمعات غیر واقعی بود
وی اضافه کرد: به محض اطلاع ستاد از این وضعیت، مسئولین بانک ملی و بانک مرکزی را دعوت کردیم و متوجه شدیم خلاهای مدیریت وجود دارد و نیازمند عوامل اجرایی بانک و افزایش باجهها هستیم و همان موقع اقدامات لازم را انجام دادیم و افراد را اعزام کردیم.
حیدری خاطر نشان شد: از 192 هزار نفری که برای دریافت ارز ثبت نام کردند برابر با اعلام بانک ملی بیش از 145 هزار نفر ارزشان را در عراق دریافت کردند. تا روز یکشنبه هفته آینده هم فعالیت بانک ملی در عراق ادامه پیدا میکند. افرادی که موفق به دریافت نشدند این مبلغ قابل استرداد است.
وی در رابطه با جابه جایی زوار در مهران متذکر شد: 12 هزار ناوگان ما در کشور همه زائران را دارند جابه جا میکنند، این دستگاهها همه در مسیرها هستند و پس از رسیدن به مقصد دوباره به مرزها بر میگردند. ترافیک را فقط در مهران داریم اگر زائران در مهران همکاری کنند تا فردا ظهر مشکلات مرتفع میشود. به صورت مستمر اعزام اتوبوس به مهران را داریم و تا ساعت 12 امشب بیش از 1300 دستگاه به مهران خواند رسید و زائران را منتقل میکنند.
دبیر ستاد مرکزی اربعین حسینی به قیمت بلیط هواپیماها اشاره کرد و گفت: ناوگان هوایی از دوم تا دوازدهم آبان، تعهد در ایام اربعین را دارند و در این مدت هزینه از تهران و تمام شهرستانها به نجف و بغداد دو میلیون و 200 هزار تومان است و از مشهد 2 میلیون و 800 هزار تومان است و اگر کسی بیش از این مقدار را در این مدت پرداخت کرد، حق شکایت دارد و سازمان هواپیمایی هم بارها اعلام کرده برخورد میکند و اضافه مبلغ را هم به زائرین مسترد میشود.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید