یکشنبه, 4 آذر 1403 2024,November

جایگزینی ارزهای دیجیتال بانک های مرکزی به جای رمز ارز های دیگر

24 خرداد 1401
جایگزینی ارزهای دیجیتال بانک های مرکزی به جای رمز ارز های دیگر

به گزارش بانک اول بر اساس مقاله منتشرشده توسط نوریل روبینی، اقتصاددان مشهوری که به خاطر پیش‌بینی بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ به «دکتر Doom» ملقب شده است، ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDCها) در آینده‌ای نزدیک به‌طور بالقوه می‌توانند جایگزین سایر ارزهای دیجیتال شوند.

استفاده حداقلی از پول نقد می‌تواند دروازه را برای ارزهای دیجیتال بانک مرکزی باز کند

نوریل روبینی با اشاره به کشورهایی مانند سوئد و چین، که در آنها استفاده از پول نقد به‌عنوان واسطه‌ای برای مبادلات، در سال‌های اخیر با کاهش قابل‌توجهی مواجه شده است، روبینی معتقد است که جهان به‌طور پیوسته به‌سوی عصر دیجیتالی حرکت می‌کند که در آن، رمز ارز ها ممکن است بخشی از زندگی روزمره باشند.

ظهور طیف گسترده‌ای از شرکت‌های فناوری-اقتصادی مانند «پی پل» و «ونمو» که شیوه‌های پرداخت دیجیتالی را ارائه داده‌اند، نحوه پرداخت پول را در بسیاری از کشورهای غربی به‌طور عمده‌ای تغییر داده است. حتی اقتصادهای در حال توسعه‌ای مانند هند و چین، توسط ظهور شرکت‌هایی مانند Alipay، WeChat و Paytm به سرچشمه‌ای برای ارائه راه حل‌های آنی اقتصادی تبدیل شده‌اند.

همچنین روبینی تأکید کرد که اکثر این نوآوری‌های ارائه‌شده توسط شرکت‌های فناوری-اقتصادی، همچنان تحت نظارت بانک مرکزی عمل می‌کنند و هیچ ارتباطی با ارزهای دیجیتال و فناوری بلاک چین ندارند. به‌طور مشابه، در سناریویی که ارزهای دیجیتال ملی توسط بانک مرکزی صادر شوند، هیچ ارتباطی با فناوری اغراق شده «دفتر کل توزیع شده» ندارند.

آیا فناوری بلاک چین و ارزهای دیجیتال جزو ملزومات ارزهای CBDC است؟

علاوه بر این، وی با اشاره به استدلال مطرح‌شده توسط مُبلغان CBDCهایی که فناوری بلاک چین و ارزهای دیجیتال را جزو ملزومات این ارزها می‌دانند، دلایل مطرح شده توسط آنان را پوچ و محمل نامید. همچنین وی افزود که به‌احتمال زیاد، ارزهای دیجیتال بانک مرکزی به‌طور کامل جایگزین تمام روش‌های پرداخت دیجیتالی خصوصی خواهند شد. صرف‌نظر از اینکه این روش‌ها به حساب‌های بانکی سنتی یا ارزهای دیجیتال متصل باشند.

این اقتصاددان مشهور معتقد است که در صورت صدور ارز دیجیتال بانک های مرکزی، این ارزها جانشین تمامی ارزهای دیجیتالی خواهند شد که مقیاس‌پذیر و ارزان نیستند و در واقع قابلیت‌های محرمانه بودن یا غیرمتمرکز را دارا هستند. روبینی با اشاره به جنبه ناشناس بودن، ادعا کرد که رمز ارز هایی مانند بیت کوین واقعاً مبتنی بر حریم شخصی نبوده و افراد یا سازمان‌هایی که از کیف‌های پول ارز دیجیتال استفاده می‌کنند، هنوز هم رد پایی دیجیتالی از خود به جا می‌گذارند.

روبینی با برجسته کردن برخی از مزایای CBDCها، اظهار داشت که ارزهای دیجیتال دولتی می‌توانند برای افزایش دامنه اقتصاد مورداستفاده قرار گیرند. وی همچنین اشاره کرد که CBDC ها می‌توانند امکان دسترسی میلیون‌ها نفر از افرادی که از خدمات بانکی محروم هستند را فراهم نموده و خدماتی برایشان مهیا کنند که تقریباً رایگان است و از سازوکار پرداخت‌های امن، توسط گوشی موبایل استفاده می‌کنند.

آیا آینده به CBDCها تعلق خواهد داشت؟

نظرات بیان‌شده توسط روبینی، شباهت قابل‌توجهی با افکاری دارد که اخیراً توسط کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین‌المللی پول بیان شده است. بنا به گزارشات قبلی، لاگارد از بانک‌های مرکزی در سرتاسر جهان خواسته بود تا صدور ارزهای دیجیتال را در نظر گرفته و امور بانکی را به سمت دیجیتالی کردن پول سوق دهند.

صرف نظر از آینده CBDCها، واضح است که روبینی فلسفه وجودی ارزهای دیجیتال و فناوری بلاک چین را قبول ندارد. این استاد دانشگاه در ماه اکتبر سال ۲۰۱۸، فناوری بلاک چین را یک صفحه‌ای الکترونیکی نامید که بیش از حد بزرگ جلوه داده شده است.

منبع :ارز دیجیتال

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات