پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

چرا باید از بازار ارز خارج شد؟

24 خرداد 1401
چرا باید از بازار ارز خارج شد؟

به گزارش بانک اول به نقل از فرارو زنگ خطر خیلی وقت است به صدا درآمده، اما هنوز گوش خیلی‌ها بدهکار نیست. بازار ارز به کلی با بازدهی‌های مثبت خدحافظی کرده و در هر بازه‌ای که تغییرات قیمت دلار و یورو و ... را بررسی می‌کنیم، با نتیجه ناامیدکننده روبرو می‌شویم. کار به جایی رسیده که حتی نوسانگیر‌های حرفه‌ای هم کار و کاسبی‌شان کساد شده. چراکه علاوه بر بازدهی، نوسانات بازار ارز هم به حداقل رسیده است. دلار در یک ماه گذشته در کنار بازدهی منفی، نهایتا ۲۰۰ تومان نوسان داشته و کار را برای حرفه‌ای‌ها سخت کرده است. حالا نه سرمایه‌گذار‌های خرد و نه بزرگان بازار ارز شانسی برای کسب سود در این بازار ندارند و با توجه به احتمال ادامه دار بودن ثبات یا حتی کاهش قیمت در بازار ارز، بهتر از هرچه زودتر از این بازار خارج شویم. اینطور که پیداست حتی سپرده‌گذاری در بانک، سود بیشتری نسبت به بازار ارز برایمان به همراه دارد.

دلار؛ ۲۰۰ تومان نوسان در یک ماه
دلار آمریکا حسابی از روز‌های اوجش فاصله گرفته. دیگر خبری از نوسانات عجیب و غریب نیست. در یک ماه اول پاییز، دلار صرفا بین ۱۱ هزار و ۴۲۰ تا ۱۱ هزار و ۶۵۰ تومان نوسان داشته. نوسان ۲۰۰ تومانی در یک ماه نشان می‌دهد دلار دیگر توانایی نوسانات بزرگ را ندارد. با این تفسیر می‌توان گفت: حتی نوسان‌گیر‌های حرفه‌ای هم در بازار ارز کاری از پیش نمی‌برند. چه برسد به کسانی که می‌خواهند در بازار ارز سرمایه‌گذاری کنند. دلار اول مهرماه را با نرخ ۱۱ هزار و ۴۵۰ تومان آغاز کرد. اغلب روز‌ها در بین ۱۱ هزار و ۵۰۰ تا ۱۱ هزار و ۶۰۰ تومان قرار داشت و صرفا برای مدت کوتاهی در هفته دوم مهر تا ۱۱ هزار و ۶۵۰ تومان بالا رفت. هفت سوم آرامش بیشتری بر بازار دلار حاکم بود. اغلب دلال‌های بازار ارز دلارهایشان را کنار گذاشته و سراغ دینار عراقی رفتند و این موضوع باعث شد کمترین نوسانات برای دلار به ثبت برسد. کار به جایی کشید که از اول هفته دلار روند نسبتا نزولی دارد و دیروز تا ۱۱ هزار و ۴۲۰ تومان کاهش پیدا کرد که کمترین قیمت در مهرماه به حساب می‌آید. در لحظه نگارش این متن هر دلار آمریکا در بازار آزاد ۱۱ هزار و ۴۳۰ تومان قیمت دارد. محاسبه بازدهی دلار در مهرماه نشان می‌دهد این ارز برای سرمایه‌گذارانش هیچ سودی در پی نداشته و حتی دو دهم درصد ضرر هم نصیب آن‌ها کرده است. این خود می‌توانید دلیلی برای خروج از بازار ارز باشد.

تغییرات قیمت دلار آمریکا در مهرماه مطابق نمودار زیر است:

یورو؛ ۲۶۰ تومان نوسان در یک ماه
اول مهرماه یورو بازار پاییزی را با قیمت ۱۲ هزار و ۵۸۰ تومان آغاز کرد. یورو بازدهی بهتری نسبت به دلار داشت. طوری که در طول مهرماه، هرگز به قیمت اول مهر برنگشت. برای همین رقم ۱۲ هزار و ۵۸۰ تومان به عنوان کمترین قیمت یورو در ماه اول پاییز ثبت شد. کسادی بازار ارز گریبان یورو را هم گرفت. طوری که این ارز در بازار نوسان چندانی را تجربه نکرد و صرفا برای مدت کوتاهی در تعطیلی شنبه ۲۷ مهرماه تا ۱۲ هزار و ۸۴۰ تومان بالا رفت که بیشترین قیمت یورو در این ماه به حساب می‌آید. بررسی روند قیمت یورو در ماه مهر نشان می‌دهد این ارز نهایتا نوسان ۲۶۰ تومانی را پشت سر گذاشته و این یعنی نوسان‌گیر‌های حرفه‌ای هم نتوانسته‌اند سود چندانی از سرمایه‌گذاری در یورو به جیب بزنند. بازدهی هم آنچنان رقم دندان‌گیری نیست. یورو مهرماه را با قیمت ۱۲ هزار و ۵۸۰ تومان آغاز کرد و حالا با قیمت ۱۲ هزار و ۷۳۵ تومان به پایان می‌رساند. این یعنی بازدهی یورو در یک ماه اول پاییز تنها ۱.۲ درصد بوده و این در حالی است که با سرمایه‌گذاری در بانک، می‌توانستیم سود بیشتری نصیب سرمایه‌مان کنیم. روند تغییر ناچیز قیمت یورو نشان می‌دهد این ارز به کلی از روز‌های اوجش فاصله گرفته و دیگر نمی‌تواند بازدهی چندانی برای سرمایه‌گذارانش به همراه داشته باشد. تازه احتمال ضرر کردن در این نوع سرمایه‌گذاری بیشتر است. برای همین بهتر است هر چه زودتر، قبل از اینکه بیشتر از این ضرر کنیم، از بازار یورو خارج شویم.

تغییرات قیمت یورو در مهرماه مطابق نمودار زیر است:

درهم امارات؛ ۶۰ تومان نوسان در یک ماه
بازدهی درهم در مهرماه وضعیتی مشابه بازدهی دلار دارد. اغلب دلال‌های بازار ارز قیمت درهم را از روی دلار تعیین می‌کنند و برای همین نوسانات این دو ارز کاملا شبیه هم است. دقیقا در همان روز‌هایی که دلار به سقف ۱۱ هزار و ۶۵۰ تومان رسید، درهم بیشترین قیمت را در مهرماه تجربه کرد و نهایتا در تعطیلات آخر هفته دوم مهرماه سه هزار و ۱۷۰ تومان قیمت خورد. در دو نیمه دوم مهرماه، درهم رفته رفته و با سرعت بسیار آرام از این قیمت فاصله گرفت و روند کاهشی از خود نشان داد. تا جایی که در لحظه نگارش این متن قیمت درهم امارات تا سه هزار و ۱۱۰ تومان کاهش پیدا کرده که کمترین قیمت در مهرماه به حساب می‌آید. باید توجه داشته باشید که درهم امارات اول مهر در همین حدود قیمت داشت. فعالان بازار ارز اول مهرماه هر درهم امارات را با قیمت سه هزار و ۱۱۵ تومان می‌فروختند و حالا درهم به این قیمت برگشته و کمی پایین‌تر از آن ایستاده است. با این تفسیر می‌توان نتیجه گرفت که بازدهی درهم در مهرماه مشابه دلار و منفی دو دهم درصد است. این در حالی است که سرمایه‌گذاری در متدوال‌ترین شکل ممکن، یعنی سپرده بانکی، سود بیشتری نصیب سرمایه‌گذاران کرده است. روند قیمت درهم نشان می‌دهد فعلا نباید منتظر افزایش قیمت آن باشیم، چراکه روند کاهشی احتمال بیشتری دارد. این مورد می‌تواند یک دلیل کافی برای خروج فوری از سرمایه‌گذاری روی درهم باشد.

تغییرات قیمت درهم امارات در مهرماه مطابق نمودار زیر است:

لیر ترکیه؛ بازدهی منفی دو درصدی در یک ماه
بدترین عملکرد در بازار ارز به لیر ترکیه اختصاص دارد. حمله این کشور به شمال سوریه در بازدهی منفی دو درصدی آن بی‌تاثیر نبود. قیمت هر لیر ترکیه که در نیمه اول مهرماه موقتا بالای مرز دو هزار تومان قرار داشت، در نیمه دوم مهر و همزمان با حمله ترکیه به سوریه، ارزش لیر دوباره به کانال هزار تومان برگشت. کمترین قیمت لیر ترکیه در هفته سوم مهرماه رقم خورد. زمانی که هر لیر ترکیه تا هزار و ۹۳۰ تومان کاهش پیدا کرد. هرچند در روز‌های بعد قیمت لیر با کمی افزایش قیمت روبرو شد. بر خلاف دیگر ارزها، نوسانات لیر کمی بالاتر از حد انتظار بود. طوری که این ارز در طول مهرماه حدود ۱۳۰ تومان نوسان از خود نشان داد که نسبت به قیمت پایین آن، کمی دور از انتظار است. با این حال این نوسان به نفع سرمایه‌گذاران تمام نشد و در طرف مقابل حدود دو درصد سرمایه آن‌ها را از بین برد. قیمت لیر ترکیه اول مهر ماه هزار و ۹۹۵ تومان بود و حالا که روز آخر مهر را سپری می‌کنیم، ارزش هر لیر ترکیه در لحظه نگارش این متن به هزار و ۹۶۰ تومان رسیده که نشان می‌دهد بازدهی لیر در مهرماه منفی ۱.۷ درصد بوده است. با توجه به ادامه تنش‌ها بین ترکیه و سوریه، احتمالا این روند کاهش قیمت که از نیمه مهرماه سراغ لیر آمده، تداوم داشته باشد. برای همین بهتر است هر چه زودتر از بازار لیر خارج شویم.

تغییرات قیمت لیر ترکیه در مهرماه مطابق نمودار زیر است:

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات