به گزارش بانک اول به نقل از فارس پس از انتشار اخبار متعددی در خصوص امهال یکساله وامهای مناطق زلزله زده، چندین مقام مسئول در استانداری کرمانشاه اخبار مربوط را تکذیب کردند و از مردم خواستند برای پرداخت وامهای خود در زمان مقرر به بانکهای عامل مراجعه کنند.
از همین رو، مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه، در خصوص شایعات مطرح شده در خصوص تمدید یک ساله امهال وامهای مناطق زلزلهزده استان، گفت: استاندار کرمانشاه چنین موضوعی را اعلام نکرده است.
بالایی تصریح کرد: مقرر شد برای کسانی که علیرغم دریافت تمام تسهیلات موفق به تکمیل واحدهای احداثی خود نشدهاند؛ 12 میلیون تومان وام جدید در نظر گرفته شود.
وی صحبتهای چند روز گذشته (یکم آبان ماه) استاندار را در خصوص توافق با بانکها در خصوص همکاری با کسانی که وامهای معیشتی خود را تسویه نکرده و واجد شرایط دریافت وام جدید هستند، اعلام کرد. بدین صورت که بهمنظور تسویه بدهی وامهای معیشتی (تا سقف یک میلیون تومان) این افراد، توافق شد مبلغ بدهی آنها از مبلغ 12 میلیون تومان وام جدید(وام تکمیل واحدهای احداثی) کسر شده و وام معیشتی آنان تسویه شود تا بتوانند وام جدید را دریافت کنند.
فرهاد تجری، نماینده سرپل ذهاب در مجلس نیز در این خصوص گفته است: بدهی معوق وام معیشتی با توافق صورت گرفته از تسهیلات 120 میلیون ریالی تکمیلی برداشت شده و مابقی آن به مردم پرداخت می گردد.
وی افزود: منابع این تسهیلات محدود است و ابتدا به واحدهای شهری تعلق میگیرد و در صورت تامین منابع واحدهای روستایی نیز از این وام بهره مند خواهند شد.
گویا مسئله به این صورت پیش نرفته و برخی بانکها برای پرداخت تسهیلات در حال سنگ اندازی هستند. طبق اخبار رسیده به خبرگزاری فارس، بانکهای عامل، متقاضیان را مجبور به اخذ استعلام بدهی بانکی کردهاند و تنها در صورت پرداخت بدهی وامهای قبلی یا کسر از وام تکمیلی اقدام به تکمیل پرونده و واریز وام جدید میکنند.
این اقدام در حالی صورت میگیرد که بسیاری از مردم سرپل ذهاب به منظور بازسازی واحدهای تخریبی وامهای متعددی دریافت کردهاند و تسویه این تسهیلات برای آنان امکان پذیر نیست و بر اساس توافق صورت گرفته بانکها از محل این تسهیلات فقط میتوانند مبلغ یک میلیون تومان را که سابقاً به عنوان وام معیشتی به مردم پرداخت شده بود را کسر و مابقی را به حساب متقاضیان واریز نمایند. تعلل و سنگاندازی بانکها برای اعطای وام 12 میلیون تومانی موجب شده که بسیاری از مردم از تشکیل پرونده منصرف شوند.
از سوی دیگر طبق ماده ششم قانون پرداخت تسهیلات واحدهای زلزله زده به صراحت اعلام شده است که «هر گونه بدهی و چک برگشتی و تسهیلات معوق قبلی مانع از پرداخت تسهیلات جدید بازسازی خانه ها نمی شود».
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید