به گزارش بانک اول «محمود شکستهبند» در واکنش به برخی ادعاها مبنی بر کنار گذاشتن طرح راهاندازی بازار متشکل ارز، به ایرنا افزود: راهاندازی این بازار همچنان در دستور کار دولت و بانک مرکزی است، اما زمان راهاندازی این بازار بستگی به تصمیم سیاستگذار دارد.
وی درباره آخرین وضعیت راهاندازی بازار متشکل ارز، اظهار داشت: زمان راهاندازی بازار متشکل ارزی به سیاست های بانک مرکزی بستگی دارد، اما شرایط را برای راهاندازی این بازار فراهم کرده ایم.
وی درباره تاخیر در زمان راهاندازی بازار متشکل ارزی، افزود: آتشسوزی که چندی پیش در ساختمان محل راهاندازی این بازار رخ داد خسارتهایی را به بار آورد که به سرعت نسبت به بازسازی آن اقدام کردهایم.
وی با بیان اینکه مقدمات راهاندازی این بازار ادامه دارد، اظهار داشت: با ثبت نام و آموزش صرافان، شمار بانکها و صرافیهایی که به شبکه بازار متشکل ارزی متصل شده اند به حدود ۱۳۰ مورد رسیده است.
تست گرم بازار متشکل برای صرافیها
بازار متشکل ارز که مهمترین طرح دولت برای ساماندهی بازار ارز به شمار میرود در صورت تامین شرطهای بانک مرکزی و آماده شدن صرافیها و بانکها و طی روند آموزشی آغاز به کار خواهد کرد.
زمان راهاندازی «بازار متشکل ارز» که به نظر کارشناسان در صورت کارکرد درست میتواند به جولان دلالان و سوداگران در بازار ارز پایان داده و علاوه بر ثبات قیمتها، نرخها را نیز کاهش دهد هنوز مشخص نیست و تاکنون چندین بار زمان راهاندازی آن به تاخیر افتاده است.
بررسیهای ایرنا نشان میدهد، برای آشنا کردن صرافیها با سامانه بازار متشکل یک فضای مجازی (دمو) برای آنها در نظر گرفته شده و معاملات فرضی توسط آنها انجام میشود.
تست گرم سامانه بازار متشکل نیز از اواخر تیرماه آغاز شده که در آن، صرافان به طور واقعی و در حجم پایین اقدام به سفارشگذاری و خرید و فروش ارز میکنند.
حجم معاملات در تست گرم بازار متشکل، زیر یک هزار دلار است.
با وجود اینکه هنوز زمان جدیدی برای راهاندازی بازار متشکل تعیین نشده، اما از صرافیها خواسته شده تا روند آمادهسازی خود را شتاب دهند.
قرار است در بازار متشکل ارزی، معاملات اسکناس و نقد انجام شود؛ بر این اساس صادرکنندگان و دارندگان ارز میتوانند از طریق صرافیها برای فروش، نرخ مورد نظر خود را در سامانه بازار متشکل به ثبت برسانند.
در بازار متشکل ارز، معاملات نقدی ارزهای عمده انجام شده و معاملات حواله جات ارزی همچنان در سامانه نیما خواهد بود.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید