جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

خرید آنلاین با اثر انگشت

24 خرداد 1401
خرید آنلاین با اثر انگشت

به گزارش بانک اول جالب است بدانید اتحادیه تاکسیرانان هم اعلام کرده که قرار است به‌زودی پرداخت کرایه تاکسی در ایران اینترنتی شود و درواقع افراد با اسکن‌کردن همان کدهای QR کرایه‌شان را بپردازند.
البته کیوان نقره‌کار، کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات، به «شهروند» می‌گوید که این اتفاق فعلا برای ٥‌درصد کارتخوان‌های یک بانک بزرگ کشور انجام می‌شود و هنوز برای تمام بانک‌ها تعمیم پیدا نکرده است.
او تأکید می‌کند که امکانات زیرساختی این مدل پرداخت در ایران هنوز شفاف نیست اما در صورت راه‌اندازی تا حد زیادی امکان تقلب، اشتباه و کلاهبرداری‌های اینترنتی را کاهش می‌دهد؛ زیرا دیگر نیازی به واردکردن رمز در دستگاه فروشنده نیست و با اسکن کد QR پذیرنده که روی کاغذ یا موبایل فروشنده است، اطلاعات فروشنده را مشاهده می‌کنید و با تأیید در موبایل خودتان پرداخت را انجام می‌دهید.


QR چگونه کار می‌کند؟
امکان پرداخت‌های پولی با استفاده از کد‌های QR در دستگاه‌های کارتخوان فراهم شد. استفاده از QR Code  برای پرداخت، نخستین‌بار در ‌سال ۲۰۱۲ به وسیله یک اپلیکیشن کیف‌پول الکترونیک انجام شد. در پنج ‌سال گذشته استفاده از  « QR Code»ها برای پرداخت آنلاین رشد قابل توجهی در دنیا داشته است و با گسترش استفاده از برنامه‌های موبایلی و شبکه‌های اجتماعی و خدمات بانکداری الکترونیک به پتانسیل‌های این سیستم پرداخت بیش از پیش توجه شد. در ایران هم از حدود یک‌ونیم‌سال پیش از خدمات پرداخت بدون کارت بانکی در نمایشگاه بانکداری رونمایی و چند ماه بعد هم از آن به صورت آزمایشی استفاده شد اما دیروز مدیرعامل یکی از شرکت‌های پرداخت الکترونیک اعلام کرد که امکان پرداخت بدون استفاده از کارت‌های بانکی و با استفاده از کد‌های QR فراهم شده است.
در پرداخت بدون استفاده از کارت‌های بانکی و با استفاده از کد‌های QR مشتریان بدون استفاده از کارت می‌توانند روی تلفن همراه خود و اسکن این بارکد با موبایل در محل فروشگاه، پرداخت را انجام دهند و رسید به شکل پیامک یا چاپ برای پذیرنده آماده می‌شود.
پس از درج قیمت روی کارتخوان از سوی فروشنده، بارکدی روی این پوز مشخص می‌شود که پس از اسکن این بارکد پرداخت بدون کارت انجام می‌شود.  
این دستگاه‌های کارتخوان که باید مربوط به بانک ملی باشد، باید در سامانه پرداخت مبتنی بر کد QR شناخته شده باشد و صرفا در کارتخوان‌های (پوز) یکی از بانک‌های بزرگ کشور انجام می‌شود و فعلا فقط می‌توان با استفاده از یک اپلیکیشن این کار را انجام داد. در روش پرداخت با کد‌های QR علاوه بر امکان پرداخت آنلاین، امکان پرداخت با استفاده از کیف پول ایوا نیز وجود دارد و پذیرنده با استفاده از کارت بانکی خودش امکان شارژ کیف‌پول خود را دارد. البته این سیستم در حال حاضر در ٥‌درصد پذیرنده‌ها ‌فعال شده‌ است‌ ولی احتمال می‌رود که تا پایان ‌سال این رقم افزایش پیدا کند. البته پرداخت با کد‌های QR برای پذیرنده‌هایی است که بارکد آنها قیمت بالایی ندارد و فعلا برای اقلام با قیمت پایین استفاده می‌شود.


چالش‌های استفاده از کد‌های QR در ایران
کیوان نقره‌کار، کارشناس IT درباره استفاده از کد‌های QR برای پرداخت‌ها به «شهروند» می‌گوید: «فراهم‌شدن پرداخت با کد‌های QR اتفاق خوبی است که با استفاده از امکانات تلفن همراه برای پرداخت‌ها کمک می‌کند. البته این اتفاق چالش‌های زیادی دارد و تا وقتی هم که همگانی نشود، همچنان استفاده از کارت‌ها ادامه خواهد داشت؛ زیرا باید زیرساخت‌های لازم برای این اتفاق فراهم شود و باید دید برای استفاده از کد‌های QR مثلا به اینترنت نیاز داریم یا نه.»
او ادامه می‌دهد: «شاید برخی نخواهند برای پرداخت‌های خود متحمل هزینه اینترنت شوند اما نمی‌دانیم اینترنت می‌خواهیم یا نه و آیا می‌توان از اینترنت رایگان استفاده کرد یا نه. ضمن این‌که بحث امنیت هم در این میان مطرح است. همه ما کارت‌هایی داریم که رمزهای آنها را حفظ هستیم و معمولا هم آنها را به کسی نمی‌گوییم اما وقتی می‌خواهیم پرداخت‌هایمان را از طریق تلفن همراه انجام دهیم، باید امنیت آن فراهم باشد؛ مثلا این‌که اگر تلفن همراه ما دست دیگران باشد، می‌توانند از این کدها برای خرید و پرداخت استفاده کنند یا این‌که اگر موبایل‌مان هک شود، چه اتفاقی می‌افتد و امنیت آن چطور تأمین می‌شود.»
نقره‌کار با اشاره به سایر چالش‌های پرداخت با کد‌های QR ادامه می‌دهد: «یکی دیگر از چالش‌های مهم یکپارچه‌شدن این پرداخت‌ها است؛ مثلا این‌که آیا با هر کارت  و هر دستگاه کارتخوانی می‌توان این پرداخت‌ها را انجام داد یا نه. ضمن اینکه هنوز ساختار فنی پرداخت با کد‌های QR مشخص نیست و نمی‌دانیم روی همه دستگاه‌های کارتخوان یا در همه فروشگاه‌ها و اَپ‌ها می‌توان از آنها استفاده کرد یا نه.»
این کارشناس تأکید می‌کند: «البته همین که فعلا اعلام شده است که این روش پرداخت فقط از طریق یک اپلیکیشن و روی ٥‌درصد از دستگاه‌های کارتخوان‌های یک بانک بزرگ اتفاق می‌افتد، نشان می‌دهد که این روش فعلا قرار است در بخش کوچکی از جامعه اجرا شود و یک پروژه ملی نیست. بهتر است اگر قرار باشد که این روش به صورت گسترده اجرا شود روی تمام اَپ‌ها و برای تمام بانک‌ها قابل استفاده باشد و این‌گونه نشود که مردم برای خرید در هر فروشگاه و استفاده از هر کارتخوانی به یک اپلیکیشن متوسل و سردرگم شوند.»

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات