پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

دنبال تامین مالی واحد‌های تولیدی هستیم/بانک‌ها نباید بابت رمز یکبارمصرف هزینه‌ بگیرند

24 خرداد 1401
دنبال تامین مالی واحد‌های تولیدی هستیم/بانک‌ها نباید بابت رمز یکبارمصرف هزینه‌ بگیرند

به گزارش  بانک اول به نقل از فارس، عبدالناصر همتی امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ما توضیح دادیم، اطلاع‌رسانی هم کردیم و ۱۹.۳ میلیارد دلار تامین ارز شده بود و در مقابل ۱۷.۸ میلیارد دلار کالا وارد شده و بقیه آن هم اگر وارد نشده به تعزیرات ارجاع دادیم که بررسی می‌کند که حدود ۱.۲ میلیارد دلار است.

رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که آیا منظور تزریق ارزی است که در سال ۹۶ و ۹۷ شده است، گفت: آن که همیشه بوده است یعنی در سال‌های ۹۴، ۹۵، ۹۶. بالاخره بانک مرکزی همیشه در بازار مداخله می‌کرده که و امری طبیعی بوده که بر اساس سیاست‌هایی که برای کنترل نرخ ارز داشتند، انجام می‌دادند.

وی درباره گام بعدی نیز بیان داشت: ما دنبال این هستیم تا راهکارهایی برای تامین مالی واحد‌های تولیدی پیدا کنیم که غیر از استفاده از نقدینگی و افزایش نقدینگی در کشور باشد. این گام در واقع گواهی‌های اعتباری است که بانک‌ها برای تامین زنجیره تولید صادر خواهند کرد. یعنی واحد‌های تولیدی که مواد اولیه نیاز دارند و در زنجیره تامین قرار می‌گیرند، بتوانند از این اوراق بدون اینکه نقدینگی اضافه شود استفاده کنند.

همتی افزود: خوشبختانه شب گذشته در جلسه شورای پول و اعتبار کلیات آن تصویب شد. انشالله دو هفته دیگر جزئیات آن هم در این شورا تصویب شود، عملیاتی می‌کنیم تا بتوانند از طریق اوراقی که بانک‌ها تضمین خواهند کرد (فعالیت کنند). (برای) تولید کننده چیزی شبیه ال سی داخلی است که تضمین دارد و در عین حال در بازار بورس هم قابل خرید و فروش خواهد بود.

وی درباره هزینه‌های رمز دوم یک‌بار مصرف نیز گفت: رمز دوم که باید استفاده شود یکی از کارهای ضروری است. الان تعداد زیادی از شکایت‌هایی که به پلیس فتا می‌شود در ارتباط با سو‌ءاستفاده‌هایی است که از تراکنش‌های بانکی است که افراد بدون کارت انجام می‌دهند صورت می‌گیرد. 

رئیس‌کل بانک مرکزی ادامه داد: آنچه ما تصمیم گرفتیم این است که از اول دی ماه این را برقرار خواهیم کرد. درباره هزینه هم از ابتدا گفتیم هیچ‌کس نباید از مردم در این رابطه هزینه‌ای بگیرند. نه بانک‌ها هزینه‌ای خواهند گرفت و نه بانک مرکزی. این‌ها را خود بانک‌ها تامین خواهند کرد. (این کار) بخشی از اقدامات بانک‌‌ها برای تامین مشتری‌هایشان است، بنابراین هیچ هزینه‌ای از این بابت به مشتری‌ها نباید تحمیل شود.

وی درباره بازار متشکل ارزی نیز گفت: در حال طی مراحل است و ان‌شالله کارش شروع خواهد شد.

همتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه از آنجایی که رئیس‌جمهور ماموریتی برای ارائه گزارش به بانک مرکزی دادند آیا این گزارش به افکار عمومی می‌رسد؟ گفت: بله الان توضیح دادم.

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها