به گزارش بانک اول تخلفات فیشینگی با گذشت زمان ابعاد پیچیده تری یافته و افراد بیشتری درگیر آن میشوند که بررسیها نشان میدهد بیشتر قربانیان، هیچ گاه به پول خود نمیرسند.
تاکنون بیشتر تخلفات مربوط به فیشینگ حسابهای بانکی مربوط به خالی کردن حسابهای قربانیان بوده است به طوری که کلاهبرداران با دسترسی به اطلاعات کارت بانکی، اقدام به برداشت از حساب قربانی میکردند.
اما چند وقتی است که نوع دیگری از فیشینگ رواج یافته که بر اساس آن، قربانی به متهم تبدیل میشود؛ بدین صورت که کلاهبرداران اقدام به انتقال پولهای سرقت شده از سایر افراد به حساب آنها کرده و سپس این پولها را به حساب جدیدی منتقل میکنند.
بدین ترتیب، فرد قربانی فیشینگ بدون اینکه خواسته باشد و یا حتی اطلاع داشته باشد، شریک جرم کلاهبرداری محسوب میشود. در این صورت، فرد باید ثابت کند که در این تخلف بیتقصیر بوده و نقشی ندارد.
نکته جالب این است که گاهی در این شیوه فیشینگ، به مانده پول صاحبحساب دست نمی زنند، اما از حساب بانکی وی برای نقل و انتقال پول استفاده میکنند که باعث میشود فرد به عنوان شریک جرم شناخته شود.
فیشینگ به تلاش برای به دست آوردن اطلاعاتی مانند نام کاربری، گذرواژه، اطلاعات حساب بانکی و … از طریق جعل یک وبسایت، پیامک و آدرس ایمیل گفته میشود. افراد سودجو پس از دریافت این اطلاعات به راحتی میتوانند حسابهای بانکی افراد را خالی کنند.
کلاهبرداران برای فیشینگ و خالی کردن حساب مردم از موضوعهای جذاب و احساسی مانند کارت سوخت، قطع یارانه، سبد حمایتی خانوار وخرید شارژ اینترنت رایگان سوءاستفاده کرده و پیشنهادات جذابی مانند تخفیفات عجیب و غریب، برنده شدن در مسابقات و اینترنت رایگان را مطرح میکنند.
فیشینگ در خدمت پولشویی
استفاده مجرمان از این شیوه معمولا با دو هدف پولشویی و یا پیچیده کردن روند شناسایی پولهایی که از حسابها خالی کرده اند، استفاده میکنند.
مجرمان تلاش میکنند با چرخش پی در پی پول در حسابهای متعدد، رصد آن را دشوار کرده و در نهایت پول را به حساب مورد نظر خود منتقل کنند.
پیگیری ها نشان می دهد که مقصد بخش عمده ای از پولهای سرقت شده در جریان فیشینگ به بازار ارزهای دیجیتال منتهی میشود.
ارزهای دیجیتال مانند بیتکوین به دلیل ماهیت خود، قابل رصد کردن نیستند به همین دلیل، مجرمان با تبدیل پولهای سرقتی به این نوع ارزها، میتوانند ردپای خود را پاک کنند.
بخش دیگری از این پولهای سرقتی نیز با چندین بار چرخش به کالاهای ارزشمند مانند طلا و یا خرید عتیقه اختصاص می یابند و یا اینکه به شیوه های مختلف سر از بازارهای خارجی در می آورند.
برای مقابله با پیامدهای فیشینگ، قرار است از ابتدای مهرماه، رمزهای دوم ایستا متوقف شده و استفاده از رمزهای دوم یکبار مصرف یا پویا اجباری شود./ایرنا
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید