به گزارش بانک اول به نقل از خبرآنلاین، «یارانه معیشتی» این روزها به سرتیتر بسیاری از رسانهها تبدیل شده است؛ موضوعی که پس از افزایش قیمت بنزین و وعده دولت برای پرداخت آن، مورد توجه مردم قرار گرفت. طی دو هفته گذشته که نرخ بنزین افزایش یافته است، یک مرحله پرداخت یارانه معیشتی از محل افزایش قیمت بنزین به 60 میلیون ایرانی اتفاق افتاده است و بنا به گفته مقامات دولتی، 25 میلیون نفر مشمول این یارانه نبودند. با این وجود، دولت شرایطی را ایجاد کرده تا کسانی که مشمول دریافت یارانه حمایتی نشدند، بتوانند اعتراض خود را مطرح کنند و در سامانه #6369* برای رسیدگی درخواست دهند و 10 روز برای این منظور فرصت داد. از یکشنبه گذشته تاکنون که 7 روز از مهلت ثبت درخواست رسیدگی میگذرد، بنا به گفته سخنگوی ستاد شناسایی طرح حمایت معیشتی، تاکنون کمتر از 5 میلیون درخواست رسیدگی ثبت شده است.
حسن میرزایی در گفتوگو با خبرگزاری خبرآنلاین در پاسخ به این پرسش که تاکنون چند درخواست رسیدگی ثبت شده است، اظهار داشت: تاکنون کمتر از 5 میلیون درخواست رسیدگی ثبت شده است. از این تعداد، درخواستهای معتبر و توسط سرپرستان خانوار حدود 4 میلیون درخواست بوده است.
میرزایی عنوان کرد: در میان درخواستهای ثبت شده، حدود 10 درصد اصلا سرپرست خانوار نبودند؛ تعدادی هم درخواست تکراری ثبت کرده بودند.
وی افزود: در روزهای آینده آمار دقیق تعداد درخواستهای ثبت شده را به تفکیک پاسخهایی که باید داده شود، گزارش میکنیم؛ چه آنهایی مشمول یارانه شدهاند، اما پیامک دادهاند و چه کسانی که مشمول یارانه معیشتی نبودند.
سخنگوی ستاد شناسایی طرح حمایت معیشتی تصریح کرد: کسانی که کد رهگیری برای آنها ارسال میکنیم، باید به سامانه مراجعه و درخواست تکمیلی ثبت کنند. گروهی هم باید اول دیماه به دفاتر پلیس+10 برای ثبت مجدد اطلاعاتشان مراجعه کنند. این دستهبندیها وجود دارد و در روزهای آینده گزارش آن را اعلام میکنیم.
میرزایی عنوان کرد: آنچه که اهمیت دارد و باید روی آن متمرکز شد، سامانه است. سامانه www.hemayat.mcls.gov.ir، سامانهای است که افراد در صورتی که کدرهگیری دریافت کرده باشند، مراجعه و اطلاعات خود را وارد میکنند و بعد تایید یکسری از موارد، درخواست خود را ثبت میکنند. در نتیجه این فرآیند، ظرف 3 هفته پاسخ قطعی به مردم داده خواهد شد.
گفتیم هر کسی میخواهد، درخواست رسیدگی بدهد
وی در پاسخ به این پرسش که تصور میکردید تعداد اعتراضها تا این اندازه بالا باشد؟ گفت: اصلا بالا بودن درخواستهای رسیدگی ملاک نیست. ما گفتیم هر کسی میخواهد، درخواست رسیدگی بدهد.
سخنگوی ستاد شناسایی طرح حمایت معیشتی افزود: این فرآیند سیستمی است و در زمان بسیار کمی انجام میشود. مردم باید اطمینان پیدا کنند و اعتمادشان جلب شود.
میرزایی متذکر شد: ما خیلی خوشحالیم این بستر فراهم شده که مردم با کمترین زمان و زحمت درخواست رسیدگی ثبت کنند. اگر بنا بود دولت کاری کند که درخواستها کم شود، مراجعه حضوری میگذاشتیم، صف ایجاد میکردیم تا افراد بگویند پشیمان شدیم.
وی عنوان کرد: این اتفاق نشان از آن دارد که دولت میخواهد در کمترین زمان ممکن مردم بتوانند درخواست رسیدگی ثبت کنند و نسبت به وضعیت خود اطمینان حاصل کنند. این برای ما جای خرسندی دارد.
سخنگوی ستاد شناسایی طرح حمایت معیشتی همچنین در پاسخ به این پرسش که از 4 میلیون نفر، احتمال تایید چند نفر برای پرداخت یارانه حمایتی و معیشتی وجود دارد؟ تصریح کرد: بعد از بررسیها و تعیین اولویتها، گزارش را اعلام خواهیم کرد.
شاخصهای رفاهی چیست؟
میرزایی همچنین درباره شاخصهای رفاهی گفت: مجموع درآمد اعضای خانوار، برای خانوار یک نفره 4 میلیون تومان، دو نفره 5 میلیون تومان، سه نفره 6 میلیون تومان، چهار نفره 7 میلیون تومان و پنج نفر و بیشتر نیز 8 میلیون تومان در نظر گرفته شده است. این شاخص اصلی است.
وی افزود: چند شاخص دیگر هم وجود دارد؛ مثل گیرندگان تسهیلات بانکی با ارزش بیش از 300 میلیون تومان، خانواری که 3 سفر خارجی غیرزیارتی داشته باشند، کارفرمایانی که 3 یا بیش از 3 بیمهپرداز داشته باشد، یا خانوارهایی که مجموع ارزش خودروهای سواریشان بیش از 300 میلیون تومان یا مجموع ارزش خودروی عمومی بیش از 400 میلیون تومان باشد. شاخص دیگر، خانوارهایی هستند که مجموع ارزش ملک و مستغلاتشان در تهران و کلانشهرها 1.2 میلیارد تومان و در شهرستانها 900 میلیون تومان باشد. در عین حال، خانوارهایی که دارای واحد مسکونی، شغل و خودرو به طور همزمان، یا خانواری که دارای دو واحد ملکی باشد. این گروه، یارانه حمایتی دریافت نمیکنند.
ملاک برای تعیین قیمت ملک چه بود؟
سخنگوی ستاد شناسایی طرح حمایت معیشتی در پاسخ به این پرسش که ملاک برای تعیین قیمت ملک چه بوده است؟ الان در تهران با توجه به قیمت بالای هر مترمربع مسکن، اکثر خانهها بالای یک میلیارد تومان قیمت دارد، گفت: خیر، در تهران بسیاری از خانهها زیر یک میلیارد تومان قیمت دارد.
کنکاش در حسابها نمیکنیم
میرزایی در ادامه در پاسخ به این پرسش که دولت شرطی برای کسانی که درخواست رسیدگی دارند، گذاشته است. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز گفته است؛ مردم با ارسال کدملی سرپرست خانوار به کد دستوری #6369* به همکاران ما اجازه میدهند که وضعیت مالی آنها که شامل حساب بانکی هم میشود، مورد بررسی قرار گیرد. آیا چک کردن حساب بانکی اقدام درستی است؟ گفت: شما در سال میدانید چند تراکنش در شبکه شاپرک انجام میشود؟ حدود 800 میلیارد تومان حجم تراکنش است. ما هم چند تراکنش به آن اضافه میکنیم و درخواست به سمت بانک مرکزی میفرستیم و میگوییم فلان فرد از این میزان مجموع درآمد بالاتری دارد یا خیر؛ مجموع واریزی و هزینه را در نظر میگیریم. شاخصها را هم مورد بررسی قرار میدهیم.
وی تاکید کرد: ما نمیخواهیم کنکاش کنیم. اصلا نه امکانش وجود دارد و نه فرصتش وجود دارد. ما میخواهیم از سیستم بانک مرکزی استعلام بگیریم.
سخنگوی ستاد شناسایی طرح حمایت معیشتی در پاسخ به این پرسش که برخی از کارشناسان معتقدند که بررسی حسابهای بانکی نیاز به قانون دارد و یا این کار قانونی نیست، گفت: یک ارزیاب گمرک، حسابرس مالیاتی، ممیز بیمهای یا پلیس که میخواهد یک فرد را جریمه کند، کل اسناد و مدارک و اطلاعات فرد را میخواهد و بررسی میکند.
میرزایی افزود: بهتر است یک مقدار قوی صحبت کنیم. یعنی چی دسترسی به حسابهای بانکی وجود نداشته باشد.
وی عنوان کرد: در فرانسه اگر از یک رقمی پول بیشتر وارد حساب شما شود، حساب شما به صورت خودبهخود مسدود میشود. در آنجا شما باید توضیح دهید که بابت چه این پول به حساب شما واریز شده است و براساس قوانین پولشویی، همه گردشهای مالی باید شناسهدار باشد.
سخنگوی ستاد شناسایی طرح حمایت معیشتی در پاسخ به این پرسش که آیا ماه آینده 60 میلیون نفر یارانه معیشتی را دریافت خواهند کرد؟ تصریح کرد: ما فعلا درگیر بررسی درخواستهای رسیدگی هستیم.
میرزایی همچنین درباره سرنوشت یارانه بنزین در صورت تصویب و اجرای طرح دوفوریتی مجلس برای تکنرخی کردن بنزین متذکر شد: من تنها راجع به شناسایی و شاخصهای شناسایی افراد صحبت میکنم.بر این مبنا اعدادی که برای شاخصهای رفاهی در نظر گرفته شده، منطقی است.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید