به گزارش بانک اول به نقل از تسنیم، قبل و بعد از آغاز سهمیه بندی و افزایش ۳ برابری قیمت بنزین، دولت به مردم وعده پرداخت بسته حمایتی جدید داده بود و بعد از آنکه قیمت بنزین را شبانه گران کرد، بلافاصله از جزئیات بسته حمایتی رونمایی کرد که منابع آن از محل گرانی بنزین تأمین می شود.
همزمان با گرانی بنزین و بعد از اعتراض مردمی به افزایش ۳ برابری و ناگهانی قیمت بنزین، حسن روحانی و کابینه اش به مردم گفتند که نگرانی بابت افزایش قیمت بنزین نداشته باشند چراکه منابع حاصل از افزایش قیمت بنزین به حساب مردم واریز خواهد شد.بعد از آنهم طبق برنامه ریزی خودشان در سه نوبت مختلف به حساب برخی از مردم براساس تعداد اعضای خانوادهشان مبالغی از ۵۵ هزار تومان تا ۲۰۵ هزار تومان واریز شد.
طبق اعلام دولت در مجموع نزدیک به ۶۰ میلیون نفر در قالب ۱۷ میلیون و ۷۰۰ هزار خانوار، اعتبار حمایت معیشتی را دریافت کردهاند. میزان پرداخت در قالب بسته های حمایتی به خانوارهای تک نفره ۵۵ هزار تومان، دو نفره ۱۰۳هزار تومان، سه نفره ۱۳۸ هزار تومان، چهار نفره ۱۷۲ هزار تومان و پنج نفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان بود.
آنطور که معاون وزیر رفاه اعلام کرده از ۲۴ میلیون خانواده یارانهبگیر ۱۷ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بسته حمایت معیشتی گرفته اند و در واقع ۲۳ میلیون نفر بسته حمایتی نگرفتهاند که ۲۰ درصد کشور را شامل میشوند.
بعد از واریز بسته حمایتی به حساب گروهی از مردم، مشخص شد که بخش زیادی از جامعه از این بسته محروم شدهاند از بازنشستگان تامین اجتماعی تا خانواده هایی که بیماران خاص و معلول دارند تا کارگرانی که به گفته خودشان برای تامین معاش با مشکلات جدی همراه هستند.
هرچند دولت راه را برای اعتراض عدم دریافت بسته حمایتی باز گذاشته و اعلام کرده افرادی که یارانه معیشتی برای آنها واریز نشده است میتوانند با شماره #۶۳۶۹* تماس گرفته و شماره ملی خود را ثبت کنند. و بعد از آن در قالب سامانه پیامکی به آنها اعلام می شود که آیا اجازه میدهید تمام اطلاعات بانکی حسابهای شما را بررسی کنیم یا خیر؟
میدری معاون وزیر رفاه در همین ارتباط تأکید کرده که اگر مردم بعد از دریافت این پیامک اجازه دادند، حسابهای بانکی را بررسی میکنیم و میزان درآمد و مخارجشان بهطور دقیق مشخص میشود و اگر اجازه ندادند بسته حمایتی نمیگیرند و دیگر به حسابهای بانکیشان ورود نمیشود.
نکته مورد توجه ما در این گزارش دقیقاً موضع دولت درخصوص سرکشی به حسابهای بانکی مردم است؛ دولت درحالی در ظاهر نشان میدهد که اگر معترضان به عدم دریافت بسته حمایتی اجازه بررسی حسابهای بانکیشان را بدهند نسبت به بررسی اطلاعات بانکی این افراد اقدام می کند ولی واقعیت موجود بیانگر خلاف این تظاهر است.
تماس ها و گزارش های مردمی خبرنگاران تسنیم نشان میدهد که عده ای از افرادی که اتفاقاً وضع مالی خوبی هم ندارند، حقوق، درآمد، و املاک شان هم در حدی نیست که یارانه شان حذف شود و زندگیشان را با سختی می گذرانند، درحالی از دریافت بسته حمایتی محروم شده اند که بنا به شغلی که دارند تعداد تراکنش های بانکی شان در ماه زیاد است. بعنوان نمونه فردی مسئولیت صندوق قرض الحسنه خانگی را برعهده دارد و هر ماه تراکنش های بالایی برای این صندوق در حساب بانکی او ثبت می شود؛ و مشمول هیچ کدام از شرایط دولت برای عدم پرداخت بسته حمایتی مانند خودروی بالای ۲۵۰ میلیون تومان و خانه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان نمی شود، ولی از این بسته محروم شده است که نشان می دهد، دولت از همان ابتدا حساب های بانکی را سرکشی کرده و تنها به همین دلیل یارانه معیشتی آنها حذف شده است.
یکی دیگر از افرادی که به دلیل گردش بالای حساب بانکی اش از دریافت بسته حمایتی محروم شده به خبرگزاری تسنیم گفته است: ” من در یک تهیه غذا کار میکنم و ۲ کارت خوان به اسم من میباشد که در ماه بعضی وقتها سی چهل میلیون تراکنش دارد، که از این مبلغ تمام خرید مغازه هزینه آب ،برق ،گاز، تلفن ، مالیات ،عوارض شهرداری و حق عضویت اتحادیه و اجاره مغازه پرداخت میشود و بقیه آن بین چهار نفر که در این مکان به صورت شراکت کار می کنند تقسیم میشود که در پایان ماه با این همه تراکنش، نزدیک به دو میلیون تومان برای من باقی میماند”.
او خطاب به دولت گفت: “شما چطور این را حساب می کنید که اینهمه تراکنش این دستگاههای کارت خوان به جیب بنده نمیرود؟ از شما خواهشمندم بررسیهایتان طوری باشد که حق افرادی مثل من ضایع نشود”.
فرد دیگری هم که این مشکل را با تسنیم در میان گذاشته است، می گوید: “من تنخواه دار شرکتی که در آن کار می کنم، هستم، پول به حسابم واریز میشود و با آن برای شرکت خرید میکنم، چطوری باید به دولت بگویم که پول در گردش حساب من به دارائی من مربوط نیست ؟”
این درحالی است که میدری معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اذعان دارد: مبنایی که برای انتخاب ۶۰ میلیون نفر قرار دادهایم، مشخص هستند. افرادی مشمول حذف شدهاند که درآمدشان و داراییهایشان بر اساس شاخصهای عینی که در جامعه وجود دارد، سنجیده شده و بالاتر بوده است. با این حال اگر خانوادهای معتقد است که سطح درآمدیاش از سطحی که ما اعلام میکنیم پایینتر بوده است، میتواند از طریق سامانه اعلام کند.
وی افزود: ما دو دسته اطلاعات داریم؛ نخست اطلاعاتی که دولت ورود به آنها را مشروط به اجازه افراد کرده که شامل اطلاعات نظام بانکی و بازار سهام میشود. دسته دوم شاخصهایی هستند که ورود به آن آزاد است مانند خودرو، ملک و… که به نام افراد است بنابراین خانوادهای که خودرو و خانه دارد و اعضای آن شاغل هستند احتمالا جزو آنهایی بوده که کاندیدای حذف از فهرست بودهاند.
همانطور که میدری گفته دولت براساس بررسی درآمد و دارایی مردم نسبت به حذف افراد مشمول در فهرست دریافتکنندگان بسته حمایتی اقدام کرده است؛ این درحالی است که دقیقاً بلافاصله بعد از بیان این اظهارات معاون وزیر رفاه از دسته بندی اطلاعات دولت می گوید و تاکید دارد که دولت برای ورود به اطلاعات نظام بانکی باید از مردم اجازه بگیرد.
اما همانطور که این مقام دولتی اذعان کرده دولت درآمد مردم را هم بررسی کرده است؛ نکته مهم اینجاست که دولت اگر از طریق حساب های بانکی به بررسی درآمدهای مردم نپرداخته باشد باید درآمدی را مورد بررسی قرار دهد که در سازمان مالیاتی ثبت شده است. اما آیا درآمد تمام مردم و افرادی که از بسته حمایتی محروم شدهاند، در سازمان مالیاتی ثبت است و مالیات آنهم پرداخت شده؟
بنابراین می توان این احتمال را بسیار قوی دانست که دولت در زمان بررسی درآمدها و دارایی های مردم، از اطلاعات حساب بانکی نیز استفاده کرده است و طبق همین اطلاعات هم گزینش مشمولان دریافت بسته حمایتی انجام شده است.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید