جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

تراکنش‌های تا ۱۰۰ هزار تومان از رمز پویا بی‌نیاز می‌شوند

24 خرداد 1401
تراکنش‌های تا ۱۰۰ هزار تومان از رمز پویا بی‌نیاز می‌شوند

به گزارش بانک اول  پیگیری‌ها از ایجاد تغییرات معناداری در پروژه توقف رمز دوم ایستا و اجباری شدن استفاده از رمز دوم پویا حکایت دارد؛ تغییراتی که در صورت نهایی شدن، بخش بزرگی از تراکنش‌های بانکی را از رمز پویا بی‌نیاز می‌کند.

گفته می‌شود، همزمان با پیگیری‌های مدیران بانک مرکزی برای اجرایی کردن رمز دوم پویا، بانک‌ها که از نظر فنی به‌طورمستقیم درگیر پیاده‌سازی این پروژه هستند و شرکت‌های فعال در حوزه تجارت الکترونیکی و سازمانی‌هایی از قبیل وزارت نیرو که قبوض خدماتی آنها معمولا مبالغی پایین‌تر از 100 هزار تومان است، نیز نگرانی‌های خود را به مدیران بانک مرکزی در خصوص کاهش یکباره خریدهای اینترنتی و پرداخت قبوض خدماتی منتقل کرده‌اند. به نظر می‌رسد در حال حاضر با جمع‌بندی آخرین جلساتی که با حضور معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی و معاونان آی‌تی بانک‌ها تشکیل شده است؛ موارد متعددی از سوی نمایندگان بانک‌ها به عنوان چالش‌های پیاده‌سازی رمز پویا به شیوه مورد نظر بانک ‌مرکزی مطرح شده که رنگ و بوی نارضایتی از این تصمیم به وضوح در طرح این موارد قابل مشاهده بوده است.

از جمله این موارد، می‌توان به اصرار بانک‌ها بر عدم اجرایی شدن طرح رمز دوم پویا برای تمامی تراکنش‌ها اشاره کرد که این موضوع نه تنها باعث افزایش هزینه‌های جاری بانک‌ها می‌شود بلکه حجم بالایی از ترافیک را در کربنکینگ بانک‌ها ایجاد می‌کند. اما آنچه که در آخرین جلسه به عنوان تغییری اساسی مطرح شد، تعیین سقف برای الزام استفاده از رمز دوم پویا بود؛ ظاهرا تازه‌ترین تصمیم این است که تراکنش‌های غیرحضوری تا سقف 100 هزار تومان نیازی به استفاده از رمز دوم پویا نداشته باشند و تراکنش‌های بالاتر از این سقف در محدوده الزام استفاده از رمز دوم پویا قرار گیرند.

براساس شنیده‌ها به نظر می‌رسد بانک مرکزی در این خصوص کوتاه آمده، اما آنچه که اکنون محل چالش است پذیرفتن مسوولیت کلاهبرداری‌های فیشینگ با مبالغ تا 100 هزار تومان است.

با این حال اجرای این مدل نیز با چالش‌های دیگری مواجه شده است؛ برخی از بانک‌ها اعلام کرده‌اند که امکان کنترل سقف تراکنش 100 هزار تومان به ازای هر کاربر را ندارند. به عبارت دیگر نمی‌توانند این سقف را برای تراکنش‌های متعدد یک کاربر نظارت کنند تا سقف مجموع تراکنش‌ها با هر کارت طی 24 ساعت از 100 هزار تومان بیشتر نرود.

به همین دلیل هم بانک ‌مرکزی از این بانک‌ها خواسته تا برای تعداد تراکنش‌های زیر 100 هزار تومان هر کارت طی 24 ساعت محدودیت تعیین کنند.

از دیگر چالش‌های این مدل تازه، هزینه‌ها و مشکلاتی است که خدمت‌دهی همزمان به رمز دوم ایستا و پویا برای بانک‌ها دارد؛ یعنی همان مشکلات و هزینه‌هایی که پیش از اعلام خبر اجباری شدن رمز دوم پویا، بانک‌مرکزی را از تعیین سقف برای این الزام منصرف کرده بود.

اما این تغییر از کجا آب خورده است؟ چرا بانک ‌‌مرکزی حدود دو ماه پس از آنکه دائما بر طبل اجباری شدن رمز دوم پویا کوبید به ناگاه ناگزیر از ایجاد این تغییر شده است؟

از سویی گفته می‌شود این بار هم پای اپراتورهای تلفن همراه در میان است و اپراتورهای تلفن‌همراه که از مدت‌ها قبل تلاش خود را برای تغییر مدل بانک‌ مرکزی شروع کرده بودند، بر اساس این تخمین که در صورت اجباری شدن رمز دوم پویا به صورت کلی، افت شدیدی در تراکنش‌های خرید شارژ و پرداخت قبض اتفاق خواهد افتاد، سرانجام توانستند از طریق نهادهایی دیگر بانک ‌مرکزی را وادار کنند برای تراکنش‌های مشمول الزام رمز دوم پویا سقف تعیین کند موضوع درستی نیست.

اما از سوی دیگر براساس شنیده‌های خبرنگار ما گفته می‌شود بانک مرکزی اگر در این موضوع کوتاه آمده به دلیل فشار نهاد خاصی نبوده بلکه بر اساس ارزیابی‌هایی که در این حوزه انجام شده این موضوع را از نظر منطقی درست ارزیابی کرده و برای جلوگیری از مشکلات احتمالی با این طرح موافقت کرده است.

به این ترتیب می‌توان تازه‌ترین تصمیم در مورد رمز دوم پویا را این‌گونه خلاصه کرد؛ تراکنش‌های غیرحضوری تا سقف 100 هزار تومان به ازای هر کارت طی 24 ساعت، نیازی به رمز دوم پویا نخواهند داشت و کاربران می‌توانند با همان رمز دوم ایستا تراکنش خود را انجام دهند.

بنا بر این گزارش، تا زمان ایجاد تغییر در زیرساخت‌های فنی بانک‌ها برای مدیریت سقف یا تعداد تراکنش‌های زیر 100 هزار تومان، رمز دوم ایستا قابل استفاده خواهد بود. با این حال اما بانک‌ها ملزم شده‌اند فارغ از همه این تغییرات، به سامانه هریم متصل شوند و گزینه دریافت رمز دوم پویا در تمام درگاه‌های پرداخت اینترنتی و سایر پلتفرم‌های پرداخت غیرحضوری ظاهر شود.

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها