به گزارش بانک اول محمد تقی انوشه، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، هورمون لپتین به هورمون سیری مشهور است و علاوه بر احساس سیری، در هنگام کاهش وزن فواید دیگری نیز دارد.
او تصریح کرد: افراد در صورت کاهش افراطی و بیش از حد کالری، با کاهش شدید این هورمون مواجه خواهند شد که باعث متوقف شدن کاهش وزن فرد میشود، همچنین این اتفاق ممکن است حتی در ذخیره چربی نیز تأثیرگذار باشد و نتیجه معکوس دهد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: افراد باید رژیم اصولی بگیرید که به میزان مشخص کالری غذای مصرفی را بسوزانند. همچنین در نظر داشته باشند که از برنامههای رژیم غذایی خودسرانه که زیر نظر پزشک متخصص انجام نشده پیروی نکنند.
استرس و کم خوابی مانع لاغری شماست!
انوشه افزود: افراد زمانی که استرس دارند چاق میشوند؛ چرا که استرس و فشار عصبی ، سبب ترشح هورمون کورتیزول میشود. هورمون کورتیزول همان چیزی است که افراد باید از ترشح آن بترسند؛ زیرا این هورمون با تستوسترون و هورمون رشد مخالف است، در نتیجه رشد عضلانی کمتر و در عوض ذخیره چربی افزایش خواهد یافت. در رابطه با کم خوابی و یا شب بیداری نیز همین مسئله صدق میکند.
غذاهای مصرفی خود را ثبت نمیکنید!
او ادامه داد: تعداد زیادی از افراد هستند که زمان مراجعه به پزشک میگویند «آب هم میخورم چاق میشم»، «هیچی نمیخورم، ولی بازم چاق میشم» و سوالاتی مشابه چرا لاغر نمیشویم.
او بیان کرد: مشکل اینجاست که معمولاً افراد چاق افرادی هستند که نمیدانند چه میخورند و چقدر میخورند؛ اگر این افراد اقلام غذایی مصرفی یک روز خود را ریز و جزئی ثبت کنند، در پایان روز تعجب خواهند کرد؛ چراکه نمیتوانند باور کنند در این حد پرخوری کردهاند.
به میزان کافی آب نمینوشید
او اظهار کرد: نیازی نیست احساس تشنگی به افراد دست دهد تا آب بنوشند. افراد باید روزانه حداقل ۸ لیوان آب بنوشند؛ زیرا در صورت کم آبی، بدن با هدف حفظ آب، متابولیسم را کاهش میدهد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: از دلایل دیگر لاغر نشدن افراد میتوان به کم کاری تیرویید درمان نشده، سندرم پلی کیستیک، مصرف داروهای کورتون، ضد بارداری، ضد افسردگی و یبوست اشاره کرد.
قرص استامینوفن نوعی مسکن است که در موارد خاصی سلامتی فرد را تهدید میکند. این دارو که معمولا برای درمان تب، سردرد، دردهای خفیف، آنفلوانزا و سرماخوردگی استفاده میشود، در دو نوع استامینوفن ساده و کدئین وجود دارد.
استامینوفن کدئین برای درمان دندان درد، کمردرد، آرتروز، دردهای قاعدگی، سرماخوردگی، آنفلوانزا و سرکوب سرفه به کار میرود.
مصرف بیش از حد این دارو عوارضی مانند؛ بی اشتهایی، حالت تهوع، استفراغ و درد در قسمت راست بالای شکم را ایجاد میکند. همچنین نارسایی کبد را هم به ارمغان میآورد که اگر به سرعت درمان نشود باعث مرگ بیمار خواهد شد.
مصرف هم زمان استامینوفن کدئیندار با دیگر داروهای سیستم عصبی مرکزی مانند: آنتی هیستامین ها، باربیتوراتها و آرامبخشهای عضلانی یا با داروهای آنتی دپرسیون سه حلقه ای، باعث خواب آلودگی شدید در فرد میشود.
همچنین مصرف این دارو به طور متوالی و طولانی مدت منجر به وابستگی میشود، اگر به طور ناگهانی قطع شود میتواند علائمی مانند: اسهال، تب، آبریزش بینی، عطسه، تهوع و استفراغ، سفتی عضلات، افزایش ضربان قلب، اختلال در خواب و توهم داشته باشد.
در دوره بارداری و شیردهی اگر مصرف استامینوفن کدئین بدون احتیاط باشد، نوزاد را هم وابسته میکند.
حمید خیری داروساز گفت: استامینوفن دارویی است که به عنوان مسکن استفاده میشود و مصرف آن بسیار متداول است. مصرف این دارو برای کسانی که حساسیت دارند میتواند منجر به مرگ شود.
او همچنین افزود: استامینوفن کدئین اگر بیش از حد استفاده شود در مدت طولانی اعتیادآور خواهد بود.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید