جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

توصیه‌هایی به دیابتی‌ها درباره کرونا

24 خرداد 1401
توصیه‌هایی به دیابتی‌ها درباره کرونا

به گزارش بانک اول احمد رمضان پور متخصص غدد روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: فرد مبتلا به دیابت در صورت ابتلا به ویروس کرونا  علائم و عوارض شدیدی را تجربه می­‌کند، اگر بیماری وی به­‌ خوبی کنترل شده باشد، خطر این­که فرد در اثر کرونا علائم حاد را تجربه کند، به‌­اندازه­‌ دیگر افراد عادی است.

وی اظهار داشت: اگر دیابت کنترل نشود و شاهد نوسان قند خون باشیم، فرد در معرض مشکلات ناشی از دیابت قرار می­‌گیرد و  بیماری قلبی و سایر بیماری­‌ها نیز در کنار دیابت احتمال شدت بیماری در اثر ابتلا به کرونا را مانند سایر بیماری­‌های مسری، بالا می برد زیرا توانایی بدن در مبارزه با عفونت کاهش یافته است.

این متخصص غدد ادامه داد: بیماری­‌های مسری در افراد مبتلا به دیابت باعث افزایش التهاب یا ورم داخلی نیز می‌­شود، علت این عارضه بالا بودن قند خون بوده و هر دو منجر به بروز عوارض شدیدتر می­‌شود و لازم است به کنترل قند خون بیشتر توجه کنید و  اگر علائمی شبیه به آنفلوآنزا مثل تب، سرفه یا تنگی نفس دارید، حتما با پزشک مشورت کنید.

رمضان پور با بیان اینکه بروز عفونت با افزایش سطح قند خون باعث می‌شود تا نیاز بدن به مایعات افزایش یابد، افزود: پس به اندازه کافی آب و مایعات مصرف کرده و  تجهیزات دیابت (مانند نوار تست قند خون و در صورت امکان نوار کتون ادرار) و داروهای مصرفی خود را حداقل برای یک تا دو ماه آماده داشته باشید.

به گفته وی، در صورت افت قند، مایعات حاوی قند ساده را برای درمان افت قند همراه داشته باشید یا در صورت نیاز از فرد دیگری برای این شرایط کمک بگیرید.

رمضان پور تصریح کرد: با توجه به همزمانی کرونا و آنفلوآنزا  با توجه به اینکه در بیماران مبتلا به دیابت  آنفلوآنزای فصلی بیماری جدی­‌تری است، رعایت تمام نکات ایمنی برای مبارزه با بیماری­‌های عفونی مهم و در پیشگیری از بروز این ویروس اهمیت دوچندان دارد.

وی افزود: تمام افراد مبتلا به دیابت بالای دو سال باید تحت واکسیناسیون آنفلوآنزا قرار گیرند و اگر فرد مبتلا به دیابت، دچار تب ناشی از کرونا شود، مایعات زیادی را از دست می دهد و  این امر می تواند منجر به کم آبی بدن شود که ممکن است به تزریق مایعات نیاز پیدا کند.

رمضان پور با اشاره به اینکه عفونت ها باعث ایجاد واکنش استرسی در بدن شده و این امر منجر به افزایش تولید گلوکز در بدن می شود، اظهار داشت: این امر باعث می شود میزان قند خون بالاتر از حالت طبیعی باشد و بدن ممکن است در طول بیماری به انسولین بیشتری نیاز داشته باشد، فرد باید بطور مرتب میزان قند خون خود را کنترل کند، زیرا ممکن است به طور ناگهانی اوج بگیرد.

وی ادامه داد: ویروس کرونا از طریق قطرات ریزی که در زمان سرفه یا عطسه افراد مبتلا به هوا پخش می شوند، منتقل شده و  هر فردی که در فاصله دو متری فرد مبتلا قرار داشته باشد می تواند این قطرات را استنشاق کند.

این پزشک تاکید کرد: شستشوی مرتب دست­‌ها و پوشاندن دهان هنگام عطسه و سرفه با آرنج یا دستمال و استفاده از ماسک برای بیماران مبتلا به دیابت ضروری بوده زیرا کنترل دیابت در شرایط یک عفونت ویروسی آسان نیست و یک فرد مبتلا به دیابت باید برای پیشگیری از ابتلا به آن، تلاش و برنامه ریزی کند.

اخبار مرتبط
اختلال اضطراب فراگیر، نوعی اضطراب به‌شدت آزاردهنده است که افراد بسیاری از جمله افراد کمال‌طلب را به خود گرفتار کرده است. افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، معمولا در زندگی و کار خود بسیار موفق‌اند و دوستان خوبی هم دارند، اما بااین‌حال، دایما از خود انتقاد می‌کنند و هیچ بازخورد مثبت یا پاداشی نمی‌تواند از حس ناامنی، ترس و اضطراب آنها بکاهد.
سنگ کلیه می‌تواند یک وضعیت دردناک باشد و انتخاب‌های غذایی خاص می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به آنها یا به مدیریت سنگ‌های موجود کمک کند.
مصرف آب بهترین روش برای مصرف قرص‌ها و دارو‌ها است. آب تنها مایعی است که هیچ تداخلی با دارو‌ها ندارد و سایر مایعات مانند شیر یا اسید‌های غذایی ممکن است تاثیر مخربی بر روی دارو‌ها داشته باشند و مشکلات گوارشی ایجاد کنند؛ بنابراین توصیه می‌شود همه قرص‌ها و دارو‌ها با آب مصرف شوند، بهترین حالت این است که آب ملایم همراه با قرص‌ها و دارو‌ها مصرف شود. آب نه تنها به جذب بهتر دارو‌ها کمک می‌کند بلکه برای سلامتی عمومی بدن نیز مفید است.
مینیمالیسم ذهنی، کلید رسیدن به آرامش درونی است. با تمرین این تکنیک‌ها و ایجاد تغییرات کوچک در سبک زندگی خود، می‌توانید به آرامش بیشتری دست پیدا کنید. به یاد داشته باشید، این یک سفر است و مهمترین چیز، شروع کردن است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها