به گزارش بانک اول افراد مسن در استفاده از تکنولوژی های مدرن و خصوصا تکنولوژی بانکی که پدیده ای نو در زندگی بشریت است با مشکلات زیادی مواجه هستند و اکثر آنها ترجیح می دهند اصلا از اینگونه فناوری ها استفاده نکنند.پیری در افراد مختلف بسیار متفاوت است.برخی از ما تا آخر عمر خود سالم و سرحال باقی می مانیم و ارتباطمان را با زندگی دیجیتالی از دست نمی دهیم ولی برخی دیگر دچار چالشهای جسمی می شویم که مربوط به سن و سال است. برخی از افراد پیر از فناوری و تلفن همراه دوری می کنند و این ممکن است به دلیل کم توانی هایی مانند زوال بینایی و شنوایی و یا آرتریت دستها باشد.
ممکن است به دلیل جدید بودن فناوری هایی مانند اینترنت و کامپیوتر و یا گران بودن آنها برخی از افراد مسن از آن دوری کنند زیرا به دلیل عدم توانایی در کار کردن درآمد آنها نسبت به زمانی که کار می کردند کاهش می یابد.
یاد آوری کلمات عبور و کدهای امنیتی و همچنین کار با منوها برای افراد مسن مشکل است.برخی از افراد مسن برای ادامه زندگی روزمره نیاز به کمک دیگران پیدا می کنند و مسئولیت امور بانکی خود را به آنها می سپارند. با این وجود تمام افراد مسن همچنان مشتریان بانک خواهند ماند زیرا نیاز به مدیریت پول و منابع مالی خود دارند. در دنیا افراد مسن بخش قابل توجهی از اقتصاد هستند و مشتریان خاص برای صنعت بانکداری محسوب می شوند.
در ایالات متحده اقتصاد طول عمر(فعالیت های اقتصادی ناشی از هزینه های نگهداری افراد بالای ۵۰ سال) در سال ۲۰۱۲ به ۱/۷ هزار میلیارد رسید. در انگلستان در سال ۲۰۱۳ افراد بالای ۶۵ سال بیش از ۱۴۵ میلیارد دلار برای هزینه های خانوار صرف کردند.
بزرگترها عاقل ترند،این جمله ممکن است در بیشتر طول زندگی انسان درست به نظر برسد ولی نه در مورد مدیریت مسائل مالی!
مطالعات نشان می دهد که توانایی تصمیم گیری در رابطه با مسائل مالی در یک شخص تغریبا تا ۵۰ سالگی درست انجام می گیرد و پس از آن رفته رفته توانایی تصمیم گیری درست در رابطه با مسائل مالی در افراد کاهش چشمگیری پیدا می کند.غم انگیز ترین مشکلی که ممکن است برای افراد مسن بعد از سن ۵۰ سالگی بوجود آید مشکلات سیستم اعصاب مانند آلزایمر است.ولی حتی اگر فرد دچار آلزایمر نیز نشده باشد ممکن است در سنین بالا دچار تغییرات شناختی شود. تصمیم گیری های مالی علاوه بر نیاز به دانش، نیازمند قضاوت نیز هستند.
افراد مسن روز به روز از فناوری های جدید سیستم بانکی دور می شوند و به همان نسبت نیز ممکن است دچار سرمایه گذاری های نادرست شوند و تصمیمات غلطی در خصوص امور مالی خود اتخاذ کنند. آنها همچنین بیشتر در معرض تقلب و سو استفاده های مالی توسط بستگانشان قرار می گیرند.
در سال ۲۰۱۰ افراد بالای ۶۵ سال در ایالات متحده تنها ۱۳ درصد ازجمعیت این کشور را تشکیل می دادند و جالب است بدانید که یک سوم ثروت ایالات متحده در حساب بانکی این ۱۳ درصد قرار داشت.
مساله مهمتر این است که افراد مسن طعمه آسانی برای کلاهبرداران هستند. در ماه مارس سال ۲۰۱۶ یک شرکت با عنوان مشاوره شهروندان توانسته بود مبلغی از حقوق بازنشستگی ده میلیون نفر را برای کمک به یک خیریه جعلی از آنها جمع آوری کند.نظارت بر سو استفاده های مالی مشکل است زیرا قربانیان اغلب آن را گزارش نمی کنند.
یک شرکت آمار تخمین زده که سالانه سو استفاده های مالی افراد مسن به بین ۳ تا ۳۷ میلیارد متغیر است.در بریتانیا برخی افراد سود جو و متقلب سرمایه افراد مسن را با عنوان واردات شراب و الماس از آنها گرفته بودند،در حالی که هرگز چنین چیزهایی وارد نشد.
به دلیل بروز این چنین اتفاقاتی بانکها تصمیم گرفتند شعباتی مخصوص افراد مسن ایجاد کنند.این شعبات کمتر دیجیتالی هستند.بالا بودن هزینه اینترنت و کامپیوتر برای افراد و فقدان مهارت افراد مسن بانکها را مشتاق به تاسیس شعباتی که دوست سالمندان هستند کرد.بدین ترتیب سیستم بانکی می تواند هر چه بهتر خود را با نیازهای این قشر آسیب پذیر در جامعه هماهنگ کنند و در کنار کمک به تصمیم گیری های مالی درست به این افراد در توسعه کسب و کار خود و اقتصاد کشور نیز موفق تر عمل کنند.
پایگاه خبری بانکداری الکترونیک
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید