ﺳﻪشنبه, 11 اردیبهشت 1403 2024,April

سقوط آزاد ارزش پالایش یکم/ گرفتاری خریداران پالایش یکم در منجلاب سوء مدیریت ها

24 خرداد 1401
سقوط آزاد ارزش پالایش یکم/ گرفتاری خریداران پالایش یکم در منجلاب سوء مدیریت ها

در پایان معاملات بورس امروز، نمادهای حاضر در صندوق پالایش یکم یعنی «شتران»، «شپنا»، «شبریز»، و «شبندر» باز هم با افت قیمت مواجه شدند. در نتیجه این صندوق که با تخفیف ۳۰درصدی توسط دولت عرضه شده بود، حال زیانی ۲۳درصدی برای سهامدارانش رقم زده است. یعنی دارایی فردی که در زمان پذیره‌نویسی پنج میلیون تومان پالایش یکم خریده است، اکنون به سه میلیون و ۸۵۰هزار تومان رسیده است.

شاه حسینی مدیر امور ناشران شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، امروز  اعلام کرد که واحد‌های صندوق پالایشی یکم به ۳.۵میلیون نفر از خریداران که کد فعال سهامداری دارند، تخصیص داده شده است. با این وجود، ۲۰۰ هزار نفر از سرمایه‌گذاران که کد سهامداری فعال ندارند، هنوز نمی‌توانند واحدهای این صندوق را در پرتفوی خود مشاهده کنند. همه این‌ها در حالیست که خریدارانی که واحدهای این صندوق را در پرتفوی خود می‌بینند نیز قادر به معامله آن نیستند.

در این خصوص، داود رزاقی، مدیر صندوق پالایش یکم، در ۲۷ مهر ماه اظهار داشت که صندوق پالایش یکم حداقل یک ماه پس از پایان پذیره‌نویسی در ۳۰شهریور و در پایان مهرماه بازگشایی می‌شود. بنابراین پس از آن تاریخ، فعالان بازار می‌توانند واحدهای این صندوق را خرید و فروش کنند.

درحالی که در روزهای اخیر، سهامداران پالایش یکم دلهره زمان بازگشایی دومین صندوق ETF دولتی را دارند، روز گذشته رزاقی تاخیر در بازگشایی این صندوق را به دلیل نهایی شدن موضوع افزایش سرمایه دو پالایشگاه تهران و اصفهان دانست. همچنین اضافه کرد تاریخ مشخصی برای بازگشایی صندوق پالایشی یکم وجود ندارد و در هر زمان که موضوع افزایش سرمایه نهایی شود و اقدامات لازم را انجام شود، تاریخ دقیق مشخص خواهد شد.

هرچند که راضیه صباغیان، سرپرست مدیریت نظارت بر نهادهای مالی، نیز دیروز سخنان رزاقی را تکرار کرد، اما این تاخیر باعث بلاتکلیفی سهامداران شده است و هنوز مشخص نیست که پول مردم تا چه زمانی قرار است در گرو این ناهماهنگی‌ها و سوء مدیریت ها باشد.

اخبار مرتبط
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران بیش از 11 هزار واحدی دیگر افت کرد تا مسر نزولی ( هر چند کوتاه ) اردیبهشت ماه را ساخته باشد . شاخص هم وزن نیز با افت بیش از 5290 واحدی بازار را به پایان برد.
بر این اساس در روز یکشنبه 16 اردیبهشت سنگ آهن، کنسانتره سنگ آهن، گندله و آهن اسفنجی، ورق اختصاصی و سایر محصولات عرضه شده طبق روال شنبه هر هفته در تالار صنعتی، محصولات غیر بهین یابی در تالار فرآورده های نفتی عرضه می‌شود.
در این روز به ترتیب نماد‌های فملی، فولاد، شپنا و شبندر بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بازار سرمایه داشتند و عامل افت بازار سرمایه شدند.
اهالی بازار سرمایه به دست به دست کردن تصویر دیده بان بازار اوراق بدهی دولتی در فضای مجازی همچنان از دولت گله دارند و بازار را در تسخیر اوراق دولتی می‌خوانند. این موضوع مدت‌ها است که بلای بازار سرمایه شده است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها