به گزارش بانک اول به نقل از خبر آنلاین - حمیدرضا صالحی با بیان اینکه تغییر پارادایم در نظام بانکی از ضروریات است و باید به جایی برسیم که بانکها در سود و ضرر در کنار تولیدکنندگان باشند،اظهارداشت: بدهی یک واحد صنعتی در صورت معوق شدن بعد از مدتی به دو تا سه برابر افزایش می یابد که متاسفانه در حال حاضر در مواردی موجب ضبط اموال صاحبان صنایع شده است.
وی افزود: بانکها می توانند یه جای گرفتن وثایق از بنگاهها برای دادن تسهیلات برای جایگزینی وثایق و اعتبارسنجی شرکتها از تشکل های مربوطه که آنها در آنجا عضو هستند مشارکت بطلبند، چرا که این تشکلها هستند که از همه بهتر از وضعیت اعتباری بنگاهها آگاه هستند و اگر شرکتی توان برگرداندن وامها را نداشته باشند ، تشکلها می توانند اعتبارات را تضمین کنند.
این فعال تجاری تصریح کرد: بانکها طی سالهای اخیر نتوانسته اند منابع مناسب را در اختیار بخش تولید بگذارند . برخلاف دیگر نقاط دنیا بانکها در ایران برای دادن تسهیلات از صاحبان صنایع وثیقه های سریع البیع می خواهند، مانند سند ملک و آپارتمان که می دانیم برای اعتبارسنجی صنایع با وجود ماشین آلات و کارخانه یا پروژه های مربوطه دیگر نباید بابت تسهیلات سند ملک گرفته شود.
وی افزود: نرخ تسهیلات فعلی، هنوز برای صنعت کشورمان مناسب نیست و با حاشیه سود بسیار اندکی که در تولید حاکم است صاحبان تولیدی ها را از اخذ وام های گران دور کرده است
به گفته وی با سیاست اخیر نظام بانکی می توان متصور شد که در آینده این روند تغییر خواهد کرد و تسهیلات بیشتری به تولید داده خواهد شد.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید