جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

زمان تزریق اولین دوز واکسن روسی در اسفند 99

24 خرداد 1401
  زمان تزریق اولین دوز واکسن روسی در اسفند 99

به گزارش بانک اول مهرداد جمال ارونقی، درباره جزئیات ورود و ترخیص محموله واکسن روسی کرونا توضیح داد و گفت که این محموله توسط شرکت هواپیمایی ماهان ساعت ۱۶ به فرودگاه امام خمینی (ره) رسید که حاوی چهار پالت واکسن «اسپوتنیک»   به وزن حدود ۶۴۰ کیلو گرم ساخت کشور  روسیه است.

این مقام مسئول در گمرک ایران گفت که با پیش بینی های صورت گرفته و اهمیت شرایط خاص محموله واکسن، به محض ورود به فرودگاه، نسبت به انجام تشریفات گمرکی کالا در حداقل زمان ممکن و در پای پرواز اقدام و محموله بلافاصله بارگیری و تحویل شده است.

ارونقی یادآور شد: مجموع تشریفات گمرکی صورت گرفته و ترخیص  حدود ۱۰ دقیقه زمان برده و محموله ترخیص و تحویل نماینده هیات امنای صرفه جویی ارزی و نمایندگان وزارت بهداشت شد.

 

اولین دوز واکسن روسی در کشور براساس اولویت‌بندی به هموطنان تزریق خواهد شد.

بنابر اعلام قبلی و با هماهنگی‌ وزارت بهداشت همچنین ستاد ملی مقابله با کرونا اولین مرحله از محموله واکسن‌ روسی از مبدا مسکو به تهران رسید.

آنطور که مسئولان وزارت بهداشت مدعی اند همه تمهیدات لازم برای لجستیک این واکسن‌ها اندیشیده شده و فراهم است.

طبق برنامه ریزی های انجام شده مقرر شده است تا محموله دوم تا آخر بهمن و محموله سوم تا ۱۰ اسفند به پایتخت برسد همچنین دولت مسکو برای صادرات این واکسن به کشورهای دیگر یا تولید در خارج از روسیه برنامه ریزی کرده است.

واکسن روسی «اسپوتنیک وی» در بیش از ۱۶ کشور از جمله ایران ثبت شده است و جمهوری اسلامی ایران شانزدهمین کشوری بود که این واکسن با درجه کارایی بیش از ۹۱ درصد را هفته گذشته به ثبت رساند

کیانوش جهانپور رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت به خبرنگار حوزه بهداشت و درمان بیان کرد: براساس اولویت‌ها در گروه‌های پرخطر واکسیناسیون انجام می‌شود و  این کار از شبکه بهداشتی کشور آغاز خواهد شد و به تدریج ادامه پیدا می‌کند تا اینکه ما در هدف‌گذاری انجام شده اگر اتفاقی غیر مترقبه در مورد ویروس ساختار و بیان‌های جدید ژن نداشته باشیم.

او ادامه داد: انتظار داریم که در یک فرآیند یکساله در کشور ما خیلی زودتر از دیگر کشور‌ها کار واکسیناسیون به اتمام برسد و ما شاهد یک ایمنی جمعی در مقابل بیماری باشیم.

 

واکسن روسی کرونا چند درصد ایمنی ایجاد می کند؟

دکتر علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، در خصوص خبری که چند روز پیش مبنی بر خطرات موج جدید کرونا و ریشه کن نشدن بیماری در کشور اعلام کرده بود و تلاقی این خبر با ورود واکسن های روسی به ایران گفت: همانطور که در مصاحبه قبلی هم گفتم بیماری کرونا ریشه کن نمی شود و فقط می توانیم شتاب آن را کاهش دهیم، چون متاسفانه بیماران سرپایی و تعداد بستری ها افزایش پیدا کرده اما این ارتباطی با بحث ورود واکسن به کشور ندارد و نگرانیم که در استان شاهد موج جدید باشیم چون امارها روند سینوسی و نوسات آماری در تهران زیاد داریم و اگر این روند ادامه پیدا کند نگران کننده خواهد بود.

 در خصوص هشدارهای دکتر محرز  عضو کمیته ملی ستاد مبارزه با کرونا  و مورد تایید نبودن واکسن های روسی در جوامع بین المللی گفت: سازمان غذا و داروی ایران یک سازمان رسمی و معتبر است  که مقررات ممیزی دارد و بر اساس آن اظهار نظر میکند و این کار چون  کاملا تخصصی است و در صلاحیت فنی و قانونی سازمان غذا و داروست  و توسط آنها مورد تایید قرار گرفته باید اعتماد کنیم.

وی خاطر نشان شد: سازمان غذا و دارو با وسواس خاصی بر روی  تمام مستندات در حال بررسی هستند و مقاله ای که شب گذشته در مجله علمی لانست که از مجلات معتبر جهانی هست  ابهامات فاز سوم این واکسن را مرتفع کرد که این نکته مهم و  مثبتی است.

فرمانده ستاد مقابله با کرونای استان تهران  همچنین با اشاره به صحبت های وزیر بهداشت و درمان اظهارداشت: ما در کشور نیازمند سبد متنوعی از واکسن های تولید شده هستیم که از طریق روسیه و کشورهای دیگر تامین خواهد شد.

سیر تا پیاز واکسن روسی کرونا

 رییس سازمان غذا و دارو در واکنش به اظهارات مخالفان واکسن روسی و برخی اظهارنظرها مبنی بر لزوم برخورداری واکسن‌های وارداتی کووید از تاییدیه سازمان جهانی بهداشت، گفت: سازمان غذا و دارو ۱۰ سال قبل، از سازمان جهانی بهداشت تاییدیه واکسن دریافت کرده است؛ به این معنی که اگر ما واکسنی را تایید کردیم، سازمان جهانی بهداشت مجوز مصرف آن را حتی در سایر کشورها علاوه بر ایران داده است.

 محمدرضا شانه‌ساز در واکنش به حاشیه‌های واکسن روسی کرونا و لزوم برخورداری از تاییدیه سازمان جهانی بهداشت، گفت: سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت به عنوان عالی‌ترین مرجع علمی در کشور که ۱۰ سال قبل، از سازمان بهداشت جهانی تاییدیه واکسن را دریافت کردیم که به این معناست که اگر ما واکسنی را تایید کردیم، سازمان جهانی بهداشت مجوز مصرف آن را حتی در سایر کشورها علاوه بر ایران داده است؛ بنابراین اظهاراتی مبنی بر اینکه سازمان غذا و داروی ایران نمی‌تواند در این زمینه اقدام کند، حرف بی ربطی است و من تعجب می‌کنم که برخی در حیطه‌ای اظهارنظر می‌کنند که اصلا در حیطه کاری‌شان نیست.

وی افزود: واقعیت این است که در درجه اول تولید واکسن مدنظرمان است. البته خوشبختانه وزیر بهداشت شخصا به دلیل تخصصی که در این حوزه دارند، در درجه اول در بحث تولید و در درجه بعد در حوزه واردات کاملا نظارت می‌کنند.

برنامه ما به هیچ وجه این نیست که واکسنی را که در کشور مبداء مصرف ندارد، وارد کنیم. به هیچ عنوان این خبر صحیح نیست و کاملا کذب است و من آن را تکذیب می‌کنم. حتی بسیاری از کشورهای منطقه که صحبت بود که دارند قبل از ما واکسن را تحویل می‌گیرند که فاز سه کلینیکال تریال بود.

مجوز مصرف اضطراری واکسن روسی در ۱۵ کشور

شانه‌ساز با بیان اینکه واکسن چهار فاز مطالعات بالینی دارد، گفت: در شرایط حال دنیا که کرونا به صورت گسترده تلفات می‌گیرد، سازمان جهانی بهداشت و مراجع رسمی را متقاعد کردند که فاز سه مطالعه بالینی را بپذیرند.

واکسنی که این روزها درباره آن بحث می‌شود که یک واکسن روسی است، فاز سوم مطالعه بالینی را گذرانده است و از ۱۵ کشور مجوز مصرف اورژانس یا EUL را دریافت کرده است. همچنین علاوه بر کشور سازنده در کشورهای دیگر مانند برزیل، آرژانتین، الجزایر و حتی اتحادیه اروپا خریدار این واکسن هستند.

ما اگر واقعا می‌توانستیم واکسن خودمان را و تولیدات خودمان را تا قبل از بهار برسانیم، تهیه و تامین را از همین الان واکسن داخلی قرار می‌دادیم، اما از آنجایی که تولید واکسن خودمان به اواخر بهار کشیده می‌شود و در این مدت ممکن است تعدادی از هموطنان‌مان سلامت‌شان را از دست دهند، کشور به این جمع بندی رسیده که از انواع واکسن وارداتی مطمئن و باکیفیت استفاده کند. علی رغم اینکه بحث اصلی ما استفاده و تامین از منابع داخلی خواهد بود.

شانه‌ساز گفت: در این فاصله برنامه‌ریزی شده که چند میلیون دوز واکسن از کشورهای مختلف نه فقط روسیه وارد شود و سازمان غذا و دارو به عنوان مرجع این موضوع که باید تاییدیه‌های لازم را صادر کند، بر اساس مستنداتی که مراجع بین المللی می‌پذیرند، بررسی و کارش را به صورت ویژه انجام می‌دهد. باز هم تاکید می‌کنم که در درجه اول تولید داخل مدنظرمان است و بعد انواع وارداتی مطمئن که بدانیم سلامت مردم‌مان به خطر نمی‌افتد و واردات آن‌ها را مدنظر قرار خواهیم داد.

نظر سازمان غذا و دارو فصل الخطاب است

وی تاکید کرد: اظهارنظر افراد برای خودشان محترم است، اما نظر سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت در این زمینه فصل‌الخطاب است. اینکه فردی که رشته تخصصی‌اش چیز دیگری است، اما در حوزه داروسازی و واکسن دخالت کرده، قضاوت‌های خام کرد و منجر به تشویش اذهان عمومی می‌شود، واقعا درست نیست.

کما اینکه ما در حوزه تخصص و کار دیگران نمی‌خواهیم ورود کنیم. ما داریم پیچیده‌ترین داروها را تولید می‌کنیم، همه این‌ها در سازمان غذا و دارو و آزمایشگاه مرجع بررسی شده و به آن‌ها مجوز می‌دهد.

شانه ساز افزود: بررسی و تایید کردن این داروها و واکسن‌ها، بعضا مراحلی پیچیده‌تر و های‌تک‌تر از تولید دارد. سازمان غذا و دارو ۱۰ سال قبل، از سوی سازمان جهانی بهداشت به عنوان یکی از مراجعی که می‌توانیم مجوز تایید و مصرف واکسن را ارئه دهیم، تاییدیه دریافت کرده است.

حال عده‌ای پیدا می‌شوند و می‌گویند خیر اگر از فلان کشور خارجی مجوز نداشته باشد یا فلان مرجع خارجی تایید نکرده باشد، سازمان غذا و دارو نمی‌تواند مجوز ارائه دهد.

من فکر می‌کنم این اظهارات یا از روی بی اطلاعی است یا از روی غرض‌ورزی است و یا اینکه خودشان را کم می‌بینند و باور ندارند. وگرنه ما در سال ۱۳۹۱ مجور تاییدیه را از سازمان جهانی بهداشت کسب کرده است.

اخبار مرتبط
اختلال اضطراب فراگیر، نوعی اضطراب به‌شدت آزاردهنده است که افراد بسیاری از جمله افراد کمال‌طلب را به خود گرفتار کرده است. افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، معمولا در زندگی و کار خود بسیار موفق‌اند و دوستان خوبی هم دارند، اما بااین‌حال، دایما از خود انتقاد می‌کنند و هیچ بازخورد مثبت یا پاداشی نمی‌تواند از حس ناامنی، ترس و اضطراب آنها بکاهد.
سنگ کلیه می‌تواند یک وضعیت دردناک باشد و انتخاب‌های غذایی خاص می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به آنها یا به مدیریت سنگ‌های موجود کمک کند.
مصرف آب بهترین روش برای مصرف قرص‌ها و دارو‌ها است. آب تنها مایعی است که هیچ تداخلی با دارو‌ها ندارد و سایر مایعات مانند شیر یا اسید‌های غذایی ممکن است تاثیر مخربی بر روی دارو‌ها داشته باشند و مشکلات گوارشی ایجاد کنند؛ بنابراین توصیه می‌شود همه قرص‌ها و دارو‌ها با آب مصرف شوند، بهترین حالت این است که آب ملایم همراه با قرص‌ها و دارو‌ها مصرف شود. آب نه تنها به جذب بهتر دارو‌ها کمک می‌کند بلکه برای سلامتی عمومی بدن نیز مفید است.
مینیمالیسم ذهنی، کلید رسیدن به آرامش درونی است. با تمرین این تکنیک‌ها و ایجاد تغییرات کوچک در سبک زندگی خود، می‌توانید به آرامش بیشتری دست پیدا کنید. به یاد داشته باشید، این یک سفر است و مهمترین چیز، شروع کردن است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها