شنبه, 3 آذر 1403 2024,November

مراقب باشید با یک پیامک «هک» نشوید

24 خرداد 1401
مراقب باشید با یک پیامک «هک» نشوید

به گزارش بانک اول به نقل از ایسنا، سرهنگ علی‌محمد رجبی  در این باره گفت: امروزه با گسترش فضای مجازی و شبکه های اجتماعی شاهد آن هستیم که بخشی از اطلاعات شخصی و ارتباطات شهروندان نیز به این فضا منتقل شده و از طریق پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی منتقل یا ذخیره می‌شود.

وی ادامه داد: در همین راستا نیز افراد سودجو به دنبال دسترسی به برخی از این اطلاعات هستند تا از طریق آن اقدام به اخاذی، کلاهبرداری یا دیگر سوءاستفاده های احتمالی از کاربران کنند.

رجبی با بیان اینکه یکی از راه های ورود به حساب کاربری شهروندان در فضای مجازی، دسترسی از طریق کد تایید ورود یا عضویت است، گفت: معمولا برای ورود به نرم افزار شبکه های اجتماعی علاوه بر رمز به یک کد تایید که از طریق پیامک ارسال می‌شود، نیاز است. افراد سودجو نیز گاهی برای دریافت این کد تایید با شماره موبایل کاربران تماس گرفته و اعلام می‌کنند که از طرف فلان سازمان یا مسابقه تماس گرفته و برای راستی آزمایی به کدی که برایشان پیامک شده نیاز دارند.

 

رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای ناجا ادامه داد: این افراد با شگردها و روش های نظیر مهندسی اجتماعی کد تایید عضویت در اپلیکیشن های مختلف را از قربانی گرفته و وارد حساب کاربری او شده و از این طریق اقدام به اقدامات مجرمانه مختلف می‌کنند که دریافت وجه به نام قربانی، سواستفاده از اطلاعات موجود در حافظه پیام رسان و ... از جمله آن‌هاست.

وی اضافه کرد: همچنین در مواردی دیگر نیز افراد سودجو با شناسایی قربانیان خود که عمدتا از میان افراد سالخورده انتخاب می‌شوند، به همین شیوه اقدام به ساخت حساب کاربری در شبکه های اجتماعی می‌کنند و با دریافت کد تایید پیامک شده و در واقع با شماره تلفن قربانی به عضویت پیام رسان یا شبکه ای اجتماعی درمی آیند.

رجبی به شهروندان هشدار داد که به هیچ عنوان کدهای تایید پیامک شده را از طریق تماس تلفنی یا پیامک برای افراد ناشناس ارسال نکنند و توجه داشته باشند که برای برنده شدن در هیچ مسابقه، قرعه کشی و ... نیازی به ارائه کد تاییدی که به شماره آنان پیامک شده به افراد غیر وجود ندارد.   همچنین شهروندان رمز عبور شبکه های اجتماعی خود را نیز به صورت دوره ای تغییر داده و از رمزهای ساده یا قابل حدس استفاده نکنند.

اخبار مرتبط
شرکت‌های کارگزاری با همکاری و بهره‌گیری از زیرساخت‌های شبکه بانکی کشور اقدام به ارائه خدمات مالی به مشتریان خود در قالب کارت‌های متصل به شبکه شتاب و پرداخت سودهای روزشمار از طریق صندوق‌های درآمد ثابت و صندوق‌های کالایی (مبتنی بر طلا) کرده‌اند و از رهگذر آن زمینه تخطی از ضوابط ابلاغی بانک مرکزی در زمینه‌های مختلف از جمله پرداخت سودهای فراتر از نرخ‌های مصوب شورای پول و اعتبار و پرداخت سود کوتاه مدت روزشمار به مانده وجوه نزد شرکت‌های کارگزاری را فراهم ساخته‌اند؛
نوش‌آفرین مؤمن واقفی از اتصال 8 بانک ایرانی به شبکه پرداخت‌کارتی روسیه (میر) و امکان خرید دارندگان کارت‌های این بانک‌ها در خاک روسیه خبر داد و گفت: گردشگران ایرانی می‌توانند از خودپردازهای روسیه پول برداشت کنند. در مرحله دوم، گردشگران روسی قادر خواهند بود در ایران از پایانه‌های فروشگاهی استفاده کنند.
نرخ تسعیر برای دارایی‌ها و بدهی‌های پولی ارزی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی برای دوره گزارشگری مالی میان ‏دوره‌ای منتهی به شهریور، نرخ خرید حواله معاملات الکترونیکی ارز (ETS) مرکز مبادله ارز و طلا در 31 شهریور برای هر یورو معادل 50842.8 تومان و برای هر دلار آمریکا معادل 45737.4 تومان تسعیر شود. در مورد سایر اسعار نیز بر مبنای نرخ برابری آنها به یورو در مقطع زمانی پایان شهریور با رعایت استانداردهای حسابداری مربوط عمل شود.
رییس کارگروه کمیته تلفیق کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از مصوبه این کمیته برای بیمه زنان سرپرست خانوار در سال آینده خبر داد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها