محمود حجتی وزیر کشاورزی امروز در حاشیه آغاز همایش سال زراعی اظهار داشت: 67 درصد پول گندمکاران تا به امروز پرداخت شده است و با توجه به اینکه ذخایر گندم کشور کفایت میکند واردات این محصول همچنان ممنوع است.
وی افزود: واردات برنج و شکر نیز به اندازه کسری و نیاز کشور با مدیریت مجوز واردات داده میشود.
وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد قیمت این محصولات وارداتی نباید از نرخ محصولات داخلی کمتر باشد تا به تولیدات خودمان آسیبی وارد نکند.
حجتی با بیان اینکه کشت دانههای روغنی در سال جاری 2.7 برابر میشود تصریح کرد: این امیدواری وجود دارد که به مرور و در سالهای آینده در زمینه دانههای روغنی بویژه کلزا نیز خودکفا شویم.
وی ادامه داد: از مکانیزم بورس برای خریداری محصولات کشاورزان بیشتر استفاده میشود تا از این طریق و به شکل قیمت تضمینی محصولات کشاورزان در بورس کالای ایران به فروش برسد و مابقی آن توسط ما تعیین میشود.
وزیر جهاد کشاورزی در پایان گفت: در تلاش هستیم که قیمت تضمینی گندم و عرضه این محصول در بورس کالایی ایران برای جایگزینی خرید تضمینی توسط دولت صورت گیرد.
حجتی با اشاره با اینکه تولید محصولات کشاورزی تاکنون سنتی بوده است، گفت: با اجرای الگوی کشت به ویژه در محصولات اساسی می توانیم تولید را مدیریت کنیم تا دیگر شاهد کاهش یا افزایش تولید در محصولی خاص مانند پیاز و سیب زمینی نباشیم.
وی افزود: با اجرای الگوی کشت، اگر قرار است محصول پیاز به طور مثال در منطقه بناب هزار هکتار کشت شود باید بتوانیم براساس برآوردی که از نیاز بازار داخل داریم برنامه تولید را برای نقاط دیگر کشور اجرا کنیم و اجازه ندهیم در مناطق مختلف کشور بیشتر از سطحی که در برنامه تعیین شده است، زیرکشت برود.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: با استفاده از مدیریت لحظه ای در مزارع کشور می توانیم برآورد دقیقی از کشت و تولید هر محصول داشته باشیم تا در زمانی که در منطقه ای به هر علتی میزان تولید محصولی کاهش یافت آن را در منطقه دیگری کشت کنیم تا با کسری تولید مواجه نشویم.
وی تصریح کرد: در بخش کشاورزی متهم هستیم که نمی توانیم میزان تولید پیاز و سیب زمینی را مدیریت کنیم البته بخشی از این اتفاق طبیعی است اما نمی توانیم این ضعف را توجیه کنیم بلکه باید با برنامه های مدیریتی از وقوع چنین مسائلی جلوگیری کنیم.
وی از افزایش بهره وری آب در سال زراعی گذشته خبر داد و افزود: به هیچ وجه در کشور مشکل آب نداریم بلکه باید با روش های مدیریت مصرف آب میزان تولید را افزایش دهیم به طور مثال در کشت برخی از محصولات مانند چغندرقند موفق شدیم با انتقال کشت این محصول از بهار به پاییز شاهد افزایش 70 درصدی تولید این محصول باشیم.
وام 1.5 میلیارد دلاری اشتغالزایی روستایی وعشایری ابلاغ شد
حجتی از اختصاص یک میلیارد و 500 میلیون دلار اعتبار برای ایجاد اشتغال در مناطق روستایی خبر داد و گفت: این مصوبه ابلاغ شده است و در آن بر توسعه نواحی صنعتی و دهستان ها و روستاهای پرجمعیت تاکید شده، این مورد برای بخش کشاورزی یک فرصت است تا بتوانیم با توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی شاهد رونق بخش صنعت کشاورزی باشیم.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید