به گزارش بانک اول به نقل از فارس حمیدرضا رهبر درباره وضعیت تولید و سودهای بانکی اظهار کرد: سود تسهیلات بانکی اسماً 18 درصد مطرح میشود ولی با روشهایی که بانک ها به شکل یک طرفه اعمال میکنند در نهایت به بیش از 20 و 28 درصد میرسد.
وی با اشاره به اینکه با این شرایط تولید و صادرات حاصل از این تولید موفق نیست، افزود: این موضوعات بخشی از مشکلات حوزه تولید و صادرات است و عوامل دیگری همچون امور مالیاتی، بیمه و سازمان کار محدودکننده هستند و همه در جهت این است که تولید و صادرت انجام نشود.
نایب رئیس اتاق بازرگانی استان همدان با بیان اینکه کنار گذاشتن این عوامل به معنی عدم انجام تولید و صادرات است، تصریح کرد: براساس این شرایط قیمت تمام شده کالاهای داخلی با کالای مشابه خارجی قابل رقابت نیست و این موضوع سبب میشود تا تولیدکنندگان دائم در ضرر باشند.
وی با بیان اینکه سیستم بانکی فرمول پیچیده و شرایط خاصی دارد که به سادگی نمیتوان گفت سود باید به سطح بینالمللی برسد، ادامه داد: در چین با بهره بانکی سه درصد به تولیدکنندگان تسهیلات پرداخت میشود اما چنین اتفاقی در ایران عملی نشده است.
رهبر با اعلام اینکه بحث سود تسهیلات بانکی پیچیده است، عنوان کرد: تولیدکنندگان و صادرکنندگان علاقمند به دریافت تسهیلات با سود تک رقمی هستند ولی رسیدن به این موضوع یک شبه ممکن نیست.
وی بیان کرد: آنقدر بانکها تبلیغ کرده و بستر امنی برای سپردههای مردم ایجاد کردهاند که کسی ریسک نمیکند سرمایه خود را وارد بخش تولید کند و همین امر سبب میشود تا بخش تولید با کمبود نقدینگی و بروز مشکلات مالی بسیار مواجه شود.
نایب رئیس اتاق بازرگانی استان همدان اظهار کرد: برای رسیدن سود تسهیلات به 10 درصد باید سود سپردهها کاهش یابد که با برنامه ریزی و برنامه میان مدتی باید به آن رسید که البته راه دشواری در پیش است.
وی با اعلام اینکه نظام بانکی ما بسیار کار دارد و وضعیت خوبی ندارد، تصریح کرد: اصلاح نظام بانکی نیازمند اصلاح و بازنگری است و برای انجام این کار نیازمند کمک است که این کمک باید از طرف تصمیمگیران ارشد نظام شکل گیرد.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید