به گزارش بانک اول به نقل از ایبِنا، گزارش «توسعه فاینانس اسلامی و شاخص» توماسون رویترز با همکاری «بانک توسعه اسلامی» نشان می دهد که برای پنجمین سال متوالی کشورهای امارات متحده عربی، بحرین و مالزی عنوان نخست تا سوم را در میان کشورهای اسلامی در بخش فاینانس به خود اختصاص می دهند.
همچنین بر اساس گزارش «کنفرانس بانکداری اسلامی جهان»، توسعه صنعت فاینانس اسلامی به 2.2 تریلیون دلار رسیده است.
میانگین ارزش جهانی توسعه فاینانس اسلامی و شاخص آن که بعنوان نماد کلی توسعه این صنعت عمل می کند در سال 2017 میلادی به 9.9 درصد افزایش پیدا کرده است، که این رقم برای سال 2016 میلادی 8.8 درصد ثبت شده بود.
پنج شاخص اصلی توسعه فاینانس اسلامی عبارت از توسعه کمی، دانش، حاکمیت، مسولیت اجتماعی شرکت و آگاهی است.
این گزارش نشان می دهد که کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس همچنان بعنوان قطب فاینانس اسلامی هستند؛ ضمن اینکه کشورهای مشترک المنافع دولت های مستقل، اروپا، کشورهای شرقی و غربی آفریقا از رشد قابل توجهی در صنعت توسعه فاینانس اسلامی برخوردار شده اند. بر همین اساس فاینانس اسلامی می تواند به کشورها کمک کند تا خود را به وضعیت های سخت اقتصادی وقف دهند.
«ندیم نجار» مدیر بخش منطقه ای خاورمیانه و شمال آفریقا در توماسون رویترز گفت: شاهد این مطلب هستیم که صنعت فاینانس اسلامی می تواند همچون یک ابزار استراتژیکی برای سیاستگذاران برای داشتن رشد پایدار بمنظور مقابله با تبعات رشد کند اقتصادی در بازارهایی از قبیل خاورمیانه عمل کند.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید