به گزارش بانک اول به نقل از ایران انلاین بر این اساس سود مشمولانی که یک میلیون تومان سهام عدالت دارند حدود۱۵۰ هزار تومان است. اما واریز این سودها با چندین مشکل همراه است که طی ماههای گذشته حداقل به 10مورد آن اشاره شده است. چندی پیش گزارش نظارتی مجلس گویای آن بود که بلاتکلیفی نحوه انتقال سهام عدالت به مشمولین و روشن نبودن نحوه پرداخت سود به آنها، ابهام در عملکرد سازمان خصوصیسازی در فرآیند نهایی کردن مشمولان سهام عدالت از عمدهترین مشکلات پرداخت سود سهام عدالت است. سازمان خصوصیسازی هم با قبول این موارد روز گذشته در مصاحبه با رادیو عنوان کرده است که در مدیریت پرداخت سود سهام عدالت به مشمولین دچار ضعف و ناتوانی هستیم. تعلق سود سهام به مشمولین قطعی است ولی ما همچنان با مصوبه سال ۸۹ هیأت وزیران پیش میرویم و اعتقاد داریم راه خوبی نیست، ولی ناچار به ادامه آن هستیم چرا که در این راستا تاکنون راه بهتری را نتوانستهایم جایگزین کنیم.
این گفته میر علی اشرف پوری حسینی نشان میدهد که هنوز ساز و کار لازم برای پرداخت سود سهام عدالت فراهم نشده است و چالشهایی که طی چند وقت اخیر به آن اشاره میشود به قوت خود باقی است.کارشناسان اقتصادی هم میگویند تغییر مداوم پرتفوی سهام عدالت از سوی دولت و مسکوت بودن قانون در خصوص ارزش سهام قابل واگذاری به هر مشمول از دیگر مشکلات پرداخت سهام عدالت است و تا زمانیکه این موارد اصلاح نشده است دولت نباید در پرداخت سود سهام عدالت عجله کند.
البته به نظر میرسد دولت هم هیچ عجلهای برای پرداخت سود سهام عدالت ندارد چرا که طی دو ماه گذشته بارها عنوان شده است که بزودی پرداختها صورت میگیرد ولی همچنان مردم منتظر هستند.
رئیس سازمان خصوصیسازی در مصاحبه روز جمعه خود ادامه داده است در حال حاضر چالش اصلی ما در این راستا رسیدن به جواب این پرسش است که چطور میتوان
70 درصد سهام یک شرکت را توسط 49 میلیون نفر مدیریت کرد؟ و اینکه آیا میتوان مجمع عمومی برای آن برپا کرد بهطوری که در آن اعمال رأی شود؟ متأسفانه در کشور ما زیرساختهای چنین عملیاتی وجود نداشته و طراحی نیز نشده است ضمن اینکه تعداد شرکتهایی که سهام غیر مدیریتی آنها(کمتر از 17 درصد) به مردم داده شده کم و در مقابل تعداد شرکتهایی که سهام عدالت به آنها بهطور مدیریتی و کنترلی تعلق گرفته زیاد است.
وی با بیان اینکه چالشهای پیشروی سهام عدالت در مسیر واگذاریها با اذعان به اینکه 10 سال است این طرح تمام شده و تکلیف مردم و شرکتها مشخص شده است تصریح کرد: در حال حاضر 49 شرکت داریم که بخشی از سهام آنها به مشمولین سهام عدالت تعلق یافته است.در بین این 49 شرکت گاه شرکتی وجود دارد که یک درصد از سهام آن متعلق به مشمولین و در برخی دیگر از شرکتها نیز 80 درصد سهام متعلق به مردم تشخیص داده شده است.
پوری حسینی با تأکید بر اینکه ساز و کاری به منظور اعمال مدیریت مستقیم مردم طراحی نشده اذعان کرد: به لحاظ فیزیکی و الکترونیکی تحقق چنین امری برای ما مقدور نیست اما هدف بزرگی که تا به امروز پی گیر آن بودهایم واریز سود سهام به حساب تک تک مشمولین بوده است. در خصوص چگونگی واگذاری مدیریت سهام عدالت به اقشار مردم از ابتدا طرح وجود یک واسط در این میان مطرح بود و به عبارت دیگر خواهان آن بودیم که 49 شرکت فعلی را در شرکتی واسط قرار داده و سود سهام را بهطور مساوی بین آنها تقسیم کنیم اما اینکه وجهه شرکت واسط چگونه باید باشد از دیرباز محل مناقشه بوده است.
وی تصریح کرد: تا به امروز راهکاری بدون نقص در خصوص شرکت واسط ارائه نشده است.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید