به گزارش بانک اول به نقل از ایبنا تیمور رحمانی درباره حرکت در جهت اصلاح ساختار نظام بانکی در پنج سال اخیر فعالیت بانک مرکزی، اظهارداشت: طی این سال ها بانک مرکزی تمام تلاش خود را برای اصلاح و بهبود عملکرد این سیستم به کار گرفته که اقدامات مثبتی انجام شد، اما کافی نیست.
وی افزود: این بانک تلاش کرده تا با بهبود ساختار نظام بانکی و کنترل تورم از تبدیل مشکلات به بحران جلوگیری کند اما این روند کمی کُند بوده است. این کارشناس اقتصادی ادامه داد: البته این روند کُند تنها به عملکرد بانک مرکزی ارتباط ندارد و دلیل آن نبود حمایت جدی و کامل نهادهای ذیربط از بانک مرکزی است.
رحمانی گفت: موضوع زمان هم از جمله مباحثی است که باید به آن توجه شود زیرا هرچه از بروز یک مشکلی بگذرد، اثرات منفی و همچنین مبارزه و اصلاح آن سخت تر و زمان بر خواهد شد و میتوان ساختار سیستم بانکی را نمونه بارز این موضوع عنوان کرد.
موسسات غیرمجاز پولی را جدی نگرفتیم
وی درباره برخورد بانک مرکزی با فعالیت موسسات اعتباری غیر مجاز پولی در طول این مدت اظهارداشت: در برهه ای از زمان اقتصاد با رکود جدی مواجه بود و همچنین سیستم بانکی نیز منابع مالی خود را به دلیل سرمایه گذاری در پروژه های مختلف و یا پرداخت تسهیلات از دست داده بود.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: در همین زمان موسسات اعتباری، خود را به عنوان رهبر سیستم بانکی معرفی کردند و با پرداخت نرخ سودهای بانکی بالا، کنترل این سیستم را در اختیار گرفته بودند.
رحمانی افزود: البته به نظر من برخورد با این موسسات آنطور که باید نبود زیرا به این موسسات به عنوان معضلی مشکل ساز نگاه نشد. وی با اشاره به مبارزات جدی بانک مرکزی و تلاش برای سر و سامان دادن این موسسات غیرمجاز پولی، افزود: برخورد جدی با این موسسات تنها مختص بانک مرکزی نیست و کل قوا باید با حمایت از این بانک با این پدیده مشکل ساز مبارزه کنند.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید