به گزارش بانک اول یکی از قدیمیترین و محبوبترین روشهای مورد استفادهی هکرها برای به دام انداختن کاربران و سرقت اطلاعات آنها فیشینگ «Phishing» است، فیشینگ راهی است که تبهکاران، اطلاعاتی نظیر کلمه کاربری، رمز عبور، شماره ۱۶ رقمی عابر بانک، رمز دوم و CVV2 را از طریق ابزارهای الکترونیکی ارتباطات به سرقت می برند. شبکه های اجتماعی، سایت های حراجی و درگاه های پرداخت آنلاین نمونه ای از ابزار های الکترونیکی ارتباطات می باشند.
سارقان نوین یا همان هکرها یک سایت که از نظر ظاهری کاملا مشابه درگاههای پرداخت اینترنتی است، طراحی کرده و ضمن فریب افراد اطلاعاتشان را سرقت کرده و حساب فریب خوردگان را خالی می کنند.
اما نگران نباشید ما به شما نشان می دهیم که چگونه سایت های تقلبی پرداخت اینترنتی را تشخیص دهید.
در مرحله نخست در قسمت URL سایت به //:https دقت کنید.
البته برخی از افراد تنها به https بودن لینکها توجه میکنند و دیگر به ادامه آدرس توجه نمیکنند که این یک اشتباه بسیار بزرگ است چراکه امروزه استفاده کردن از https و ssl برای سایت بسیار راحت تر از گذشته است.
امنترین درگاه پرداخت، درگاه پرداخت بانک مرکزی به آدرس https://xxx.shaparak.ir است و در کنار آن حتما باید نام یکی از pspها (شرکتهای پرداخت الکترونیک) مطرح درج شده باشد .
برای مثال آدرس درگاه پرداخت اینترنتی پرداخت نوین https://pna.shaparak.ir است.
پس تنها در صورتی که به این دونکته ساده (آدرس پرداخت الکترونیک بانک و درج httpsدر آدرس سایت) دقت کنید با خیالی راحت میتوانید از یک خرید اینترنتی لذت ببرید.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید