به گزارش بانک اول محمد آئینی گفت: موضوع بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری با توجه به حجم گسترده و ابعاد پیچیده آن یک اقدام ملی است که بدون حضور مردم، بخش خصوصی، انبوه سازان و سازندگان نمیتوان اقدامی را در این زمینه به خوبی پیش برد.
وی افزود: مردم همان کسانی هستند که در بافتهای فرسوده ساکن هستند و توان نوسازی خودبخودی را ندارند و باید در توانمندسازی مردم کمک کنیم.
عضوهیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری تصریح کرد: در سال ۸۸ تا ۹۲ بسته حمایتی خوبی در قالب بخش اعتباری مسکن مهر وارد کردیم و با وام ترجیحی و ارزان قیمت روند نوسازی هم خوب بوده و از سال ۹۶ به بعد هم باز روند سعودی شده که این نشان از تشویق مردم در ساخت و ساز بافتهای فرسوده بوده است.
آئینی افزود: با مشوقهای شهری در شهر تهران در ۵ درصد سطح بیش از ۲۰ درصد پروانه صادر شده است و در کل کشور هم از ۷ در صد سطح ۱۶ و نیم درصد صدور پروانه را به همراه داشته است.
وی گفت: بر اساس اعلام سازمان نوسازی شهر تهران بیش از ۴۵ درصد پلاکهای فرسوده تهران توانسته در طرح نوسازی قرار بگیرد و در سطح کشور نیز روند رو به رشد است اگرچه هنوز با سیاستهای کلی فاصله داریم تا به نقطه مطلوب برسیم.
عضوهیئت مدیره شرکت بازآفرینی شهری افزود: با تمهیداتی که فراهم شده، ظرفیت صندوق یکم به شکل مطلوب به سمت بافت فرسوده میرود بنابراین زوجهای جوان پیشنهاد میشود با پیش خرید بافت فرسوده از سازندگان از تسهیلات با نرخ ۶ درصد استفاده کنند.
ایرج رهبر نایب رئیس انجمن انبوهسازان مسکن گفت: مسئله اصلی در بافتهای فرسوده و بازافرینی شهری تملک املاکی است که در دست مردم است تا بتوان در بازسازی وارد شویم. مشکل ما در بافتهای فرسوده این است که در گذشته با مشارکت مردم در ساخت و ساز بافتهای فرسوده اگرچه موجب استقبال مردم شده، اما با تراکم بیشتر در چندسال آینده باز هم بافت فرسودهای در همان منطقه خواهیم داشت که کار اشتباهی است، اما برای مشارکت مردم باید اعتمادسازی کرد.
وی افزود: در اصل برای بافتهای فرسوده طرح جامعی نداریم، چون به فراخور هر منطقه یا محله بافت فرسوده طرح داد به طور مثال از طرح نوسازی در محله سیروس تهران استقبال لازم انجام نشد که میتوانستیم با توجیه اقتصادی و طرحهایی با ارزش افزوده بیشتر اعتمادسازی کرد و کاربری لازم را برای استقبال مردم ایجاد کرد.
نایب رئیس انجمن انبوهسازان مسکن با بیان اینکه طرحهای ما در بافت فرسوده موفق نبوده گفت: باید رویه را عوض کرد و از طرحهای موفق در این زمینه الگو برداری کرد.
افشین پروینپور کارشناس مسکن عنوان کرد:وقتی صحبت از بافت فرسوده مطرح است نباید پلاک محور عمل کرد. مشکلات بافت فرسوده فقط ساخت یک منزل نیست بلکه باید شناسایی بافت فرسوده ریزدانه باشد، معابر تنگ باشد و فرسوده باشد بنابراین نباید به بافت فرسوده نگاه پلاکی داشت بلکه باید دید چقدر سرانه خدماتی انجام داده ایم.
وی افزود: به دلیل غلط بودن مدلهای حاکمیتی طرحهای ما موفق نبوده است. حاکمیت ضلع اصلی است که شامل بانک مسکن و شهرداری است طرف دیگر بخش خصوصی و یک ضلع هم مردم هستند بنابراین باید در اجرای طرح سیاست برد- برد باشد.
کارشناس مسکن با بیان این که رویکرد طرح تملک اجباری، احیای پلاکی نادرست و ناموفق بوده است، چون در احیای بافت فرسوده مهم خدمات است نه اینکه چه تعداد پلاک نوسازی شده است گفت: حاکمیت میتواند با تعریف مدل کارآمد و بستر سازی در احیای بافت فرسوده کمک کند.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید