جمعه, 7 اردیبهشت 1403 2024,April

چرا «وتجارت» و «وبصادر» می‌خرند؟ | نگاهی به یک روایت بازاری

24 خرداد 1401
 چرا «وتجارت» و «وبصادر» می‌خرند؟ | نگاهی به یک روایت بازاری

به گزارش بانک اول تا این لحظه ارزش معاملات سهام بانک تجارت بیش از 166 میلیارد تومان و ارزش معاملات سهام بانک صادرات به حدود 88 میلیارد تومان رسیده است. عرضه‌ها پرقدرت بوده اما میزان تقاضا به خصوص در بانک تجارت کاملا چشم‌گیر است و تا لحظه تنظیم این گزارش نیز این سهم از سقف عقب ننشسته است. در این گزارش تنها به روایت‌های بازاری که به نظر می‌رسد بر روند قیمتی سهم اثرگذار بوده پرداخته می‌شود و فارغ از نگاه تحلیلی «دنیای بورس» است.

علت رشد قیمتی سهام بانک تجارت و صادرات را برخی در نمودار زیر عنوان می‌کنند. بر این اساس عنوان می‌شود که سهام این دو سهم بانکی از بازدهی چشم‌گیر بورس در سال 98 جا مانده است و با توجه به قیمت پایین آن‌ها (از نظر اندازه و نه ارزش‌گذاری سهم) این نمادها توانایی رشد قیمت را دارا هستند. بازدهی بورس تهران از ابتدای سال به حدود 140 رسیده است و این در حالی است که «وتجارت» تنها 38 درصد و «وبصادر» تنها 61 درصد بازدهی را از ابتدای سال تجربه کرده‌اند. بر این اساس همین موضوع از نگاه فعالان بازار سهام دلیل خوبی برای رشد قیمتی مطرح می‌شود.

در چرایی استفاده از چنین استدلالی عنوان می‌شود که ارزش بازار این دو بانک نیز باید با کل بازار تعدیل شود. بر این اساس یا باید سهام مسیر اصلاح را در پیش گرفته و بخشی از رشد قیمتی خود را از دست بدهد تا این‌که این نمادها باید مسیر صعودی را تجربه کرده و خود را با ارزش جدید بازار سهام و دیگر نمادها هماهنگ سازند. البته در پاسخ به این‌که آیا نباید مسیر قیمتی از ابتدای 97 در نظر گرفته شود نیز پاسخ مناسبی دریافت نشد اما به اعتقاد این افراد معیار بررسی سال 98 است.

به هر حال با چنین استدلالی سهام این بانک‌ها در حال رشد است و در شرایطی که دیگر سهام رشد قابل توجهی را تجربه کرده‌اند این نمادها نیز به دنبال جبران عقب‌افتادگی از بازار برآمده‌اند. در نگاه کلی نیز با توجه به این‌که قیمت این نمادها از کف قیمتی یک سال اخیر خود فاصله کمتری در مقایسه با دیگر نمادهای بازار گرفته (قیمتی کنونی فاصله چندانی با کف قیمتی سالانه دارا نیست، البته در مقایسه با دیگر نمادهای بازار) در نتیجه از نگاه معامله‌گران این نمادها در میان دیگر سهام با رشدهای عجیب قیمتی امن‌تر به نظر می‌آیند.

اخبار مرتبط
ماد‌های فملی، شبندر، فایرا، جم، سدشت، کویر و خزامیا از نماد‌های تاثیر گذار مثبت بر شاخص کل بورس بودند. اما نماد‌های پارسان، فولاد، کگل، شپدیس و بوعلی با تاثیر منفی از افزایش بیشتر شاخص کل ممانعت کرد.
خبر جالب امروز را مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن مطرح کرد که قرار است بخش املاک پلتفرم‌های دیوار و شیپور مسدود شوند. گفته می‌شود با توجه به مصوبه شورای عالی مسکن برای انتشار آگهی در سکوهای اینترنتی باید احراز هویت مالک و کد پستی انجام شود و اگر این سکوها تا هفته آینده این بخش وب‌سرویس را انجام ندهند، بخش املاک آنها با مجوز شورای امنیت و دستگاه‌های امنیتی مسدود خواهد شد.
گفتنی است سه نماد «فولاد»، «فملی» و «شپنا» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «خاور»، «ارفع» و «هرمز» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «ذوب»، «کاما» و «فولاد» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «خاور»، «فزر» و «کرمان» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.
تا اسفند سال ۱۴۰۰، ۴۰۰ هزار نفر از مردم و طرفداران اقدام برای افزایش سرمایه کردند و از محل افزایش سرمایه و با بورسی شدن سلب حق تقدم انجام شد و در سال ۱۴۰۱ سه مرتبه تلاش شد از طریق عرضه به بخش‌های خصوصی و تعاونی فرآیند مالکیت انجام شود که مشکلی برای مراجع آسیایی صورت نگیرد و مالکیت باشگاه‌ها برای این مراجع مشخص شود، اما با توجه به پابان مهلت‌ای افی سی در انتهای سال گذشته از طریق مشارکت کنسرسیومی از بانک‌های غیر دولتی و کنسرسیومی از ذیل پتروشیمی امروز صبح در فرابورس محقق شد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها