جمعه, 7 اردیبهشت 1403 2024,April

آیا پولی که اشتباه کارت به کارت شده را می‌توان پس گرفت؟

24 خرداد 1401
آیا پولی که اشتباه کارت به کارت شده را می‌توان پس گرفت؟

به گزارش بانک اول شاید برای شما هم پیش آمده باشد که مبلغی را به اشتباه برای شخصی کارت به کارت کرده باشید. سپس در صدد پس گرفتن پول کارت به کارت شده بر آمده باشید.

آیا پولی که به اشتباه کارت به کارت شده قابل برگرداندن است؟

ساده ترین  و بهترین راه برای پس گرفتن پولی که  به اشتباه کارت به کارت شده مراجعه به بانک است . معمولا در این مواقع کارکنان بانک با شما همکاری می کنند . اما اگر به علت حفظ حریم خصوصی، بانک اطلاعاتی در مورد آن شخص به شما ارائه ندهد، می‌توانید از کارکنان بانک بخواهید که با آن فرد تماس گرفته و درخواست برگرداندن پول را بنمایند.

اگر در پی تماس با فرد، آن شخص حاضر به برگرداندن پول نشد، چه کار می‌توان کرد؟

طبق ماده ۳۰۱ قانون مدنی فردی که استحقاق دریافت آن پول را نداشته یا به اشتباه پولی را دریافت کرده است، باید طبق قوانین، آن پول را به مالکش برگرداند. در صورت برنگرداندن وی ضامن اصل و منافع آن است.

اگر فردی که پول اشتباه به حسابش واریز شده حاضر به پس دادن پول نشد، مالباخته می‌تواند به دادگاه یا شورای حل اختلاف مراجعه  کند. سپس با استناد به فیش‌های واریزی خود نسبت به برگرداندن آن وجه اقدام نماید. اگر فرد گیرنده اقدام به برداشت و استفاده از پول بنماید، به وسیله دادگاه محکوم به خیانت در امانت می‌گردد. البته توجه داشته باشید که اگر شما مبلغی را به اشتباه برای کسی کارت به کارت کرده‌اید و برای پس گرفتن آن به مراجع قضایی مراجعه نموده‌اید، اثبات وقوع اشتباه و عدم دین شما به آن شخص، بر عهده شماست.

ماده ۲۶۵ قانون مدنی در این مورد  اظهار دارد، چنانکه شخصی چیزی را به دیگری بدهد در حالی که به آن فرد قرضی نداشته باشد، می‌تواند آن را پس بگیرد. اگر آن وجه بابت بدهی  او باشد نمی‌تواند آن را پس بگیرد.

 

اخبار مرتبط
رئیس سازمان حج و زیارت از واریز ارز مورد نیاز حج تمتع۱۴۰۳ از سوی بانک مرکزی به حساب این سازمان خبر داد و درباره اعتراض‌هایی که به قیمت حج امسال شده است، گفت: هزینه ارزی حج نسبت به سال گذشته ۳۱۹ دلار کمتر است، تغییرات نرخ ارز و بلیت هواپیما موجب همپوشانی در هزینه‌ها شده است.
وزارت رفاه ضمن هشدار از هموطنان خواست به منظور جلوگیری از هر گونه کلاهبرداری به اخبار فاقد اعتبار در این حوزه توجهی نداشته باشند.
معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار اصفهان با بیان نقش و اهمیت ویژه این استان در درآمدهای کشور خاطرنشان کرد: اصفهان پس از تهران، رُتبه دوم را تامین درآمدهای مالیاتی دارد اما در دریافت اعتبارات رُتبه هفتم و در تملک دارایی‌ها رتبه شانزدهم کشور است.
اگرچه کاهش رشد نقدینگی می‌تواند یک نشانه مثبت باشد و کم و بیش این اتفاق نظر میان مکاتب اقتصادی وجود دارد که تورم در بلندمدت با نرخ رشد نقدینگی قابل توضیح است، اما به دلایل متعدد در کوتاه‌مدت نمی‌توان انتظار همبستگی قوی میان این دو متغیر را داشت. بنابراین حتی با فرض پایدار بودن روند کاهش نرخ رشد نقدینگی، در بازه زمانی یک‌ساله عوامل مهم‌تری وجود دارد که در ارائه چشم‌انداز واقع‌بینانه از تورم باید درنظر گرفت.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها