به گزارش بانک اول قانون تامین اجتماعی بین حالتی که بیمه شده متوفی مرد بوده یا زن، قائل به تفکیک شده است. بنابراین، در این قانون شرایط استفاده از بیمه تامین اجتماعی و مستمری مادر فوت شده و پدر فوت شده و افرادی که حق استفاده از بیمه و مستمری آنها را دارند، کمی متفاوت از یکدیگر است.
مطابق ماده ۸۲ این قانون، حقوق مادر بعد از فوت، به افراد زیر میرسد:
شوهر دائمی
فرزندان
پدر و مادر مادر فوت شده
قانون استخدام کشوری
قانون استخدام کشوری، علاوه بر اینکه در شرایط دریافت مستمری مادر فوت شده، دارای تفاوتهایی با قانون تامین اجتماعی بوده، از حیث افرادی که حق دریافت حقوق مادر بعد از فوت را داشته نیز کمی متفاوت از قانون تامین اجتماعی است. بر اساس ماده ۸۶ این قانون، افراد زیر از حقوق مادر بعد از فوت بهرهمند میگردند:
شوهر دائمی
فرزندان
پدر و مادر مادر فوت شده
نوادگانی که پدر و مادر آنها فوت شده و در کفالت متوفی هستند.
شرایط انتقال حقوق مادر بعد از فوت به پسر
تا پیش از تصویب قانون حمایت خانواده، شرایط انتقال حقوق مادر بعد از فوت به پسر وی، در قانون تامین اجتماعی و قانون استخدام کشوری، دارای تفاوتهای زیادی بود. اما از سال ۱۳۹۱ و با تصویب قانون حمایت خانواده جدید، این شرایط برای بازماندگان مشمولین تامین اجتماعی و خدمات کشوری، یکسان شده که به شرح زیر است:
فرزند پسر، تا ۲۰سالگی، از مستمری مادر برخوردار میگردد و بعد از آن، در صورت اشتغال به تحصیل در دانشگاه یا معلول از کار افتاده بودن، حق بهرهمندی از حقوق مادر خود را خواهد داشت.
انتقال حقوق بازنشستگی به فرزند، برای فرزندان دختر، به شرط عدم ازدواج و عدم اشتغال، بدون محدودیت سنی، امکانپذیر است. برای فرزندان پسر، تا سن ۲۰سالگی، قابل انجام است.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید