یکشنبه, 4 آذر 1403 2024,November

فرمان راه‌اندازی بورس ارز در دست بانک مرکزی/شرایط هنوز مهیا نیست

24 خرداد 1401
فرمان راه‌اندازی بورس ارز در دست بانک مرکزی/شرایط هنوز مهیا نیست

به گزارش بانک اول به نقل از مهر  بیش از یکسال و نیم از آخرین باری که شورای عالی بورس برای راه‌اندازی بورس ارز تشکیل جلسه داده، می‌گذرد و همچنان پرونده برای بررسی بیشتر و فراهم‌سازی زمینه‌های لازم برای ایجاد ارز تک‌نرخی باز است. البته بانک مرکزی گام به گام کار را به پیش برده و در یک سناریوی آرام، قیمت ارز رسمی را پله پله و بدون ایجاد تنش در بازار، بالا برده است؛ یعنی همان چیزی که فعالان اقتصادی آن را سالها است، طلب می‌کنند و بر این باورند که باید، شرایط را به گونه‌ای پیش برد که پله پله، نرخ ارز سالانه افزایش یابد و به میزان مابه التفاوت تورم داخلی و خارجی برسد.

اکنون اما بانک مرکزی علاوه بر اینکه قیمت ارز رسمی را بالا برده است، فرمان حذف ارز مسافرتی را هم صادر کرده و به این ترتیب، یک پله دیگر برای دستیابی به هدف ارز تک نرخی در بازار پیش رفته است. در این میان، خیلی‌ها منتظر راه‌اندازی بورس ارز و بازار مشتقه ارزی هستند تا بلکه بتواند، شرایط را در یک فضای رقابتی پیش برد.

در این میان، حامد سلطانی‌نژاد، مدیرعامل بورس کالا که به نوعی مجری راه اندازی و مدیریت بورس ارز است، در خصوص نوسانات اخیر قیمت ارز در بازار و برخی برنامه‌ریزی‌های بانک مرکزی مبنی بر حذف ارز مسافرتی و تغییرات ارز مبادله‌ای، می‌گوید: اگر ارز تک‌نرخی شود، شرایط برای راه‌اندازی بورس ارز هم فراهم می‌شود، ولی باید به این نکته اشاره کرد که ارز کالایی است که طبق قانون، مدیریت آن در دست بانک مرکزی است و اگر بانک مرکزی تصمیم به ورود ارز به بورس یا بازار مشتقه ارزی داشته باشد، این اتفاق رخ می‌دهد؛ ولی اگر این تصمیم صورت نگیرد، ما به عنوان مجری به تنهایی نمی‌توانیم بورس ارز را راه‌اندازی کنیم.

وی می‌افزاید: مذاکرات برای راه‌اندازی بورس ارز، همان مذاکرات قبلی است که در شورای عالی بورس رخ داده است. آنجا بانک مرکزی یک سری پیش‌شرط‌ها و پیش‌نیازهایی را برای راه اندازی بازار مشتقه و ایجاد زیرساختها برای بحث تک نرخی کردن و نیز راه‌اندازی بازار مبادلات بین بانکی مطرح کرده بود.

به گفته سلطانی‌نژاد، اگر این شرایط و زیرساختها فراهم شود، بورس ارز و بازار مشتقه ارزی راه‌اندازی خواهد شد.

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: