به گزارش بانک اول به نقل از ایبنا سال ۹۷ را میتوان سالی بسیار پر فراز و نشیب برای اقتصاد ایران دانست. تاثیر التهابات ارزی که سردمدار رخدادهای بسیار موثر اقتصادی در ماههای آغازین سالجاری بود، به بازارهای طلا و سکه، مسکن و حتی مایحتاج عمومی و روزمره مردم نیز سرایت کرد.
اما ایجاد آرامش نسبی در بازار ارز و سکه و ادغام ۵ بانک نیرو های مسلح از مهمترین وقایع نظام بانکی در سال ۹۷ بوده است.
با تغییر رئیسکل بانک مرکزی و دگرگونی روشهای کنترل نظام پولی و ارزی و نیز تنگکردن حلقه نظام بانکی با هدف جلوگیری از سوءاستفاده سوداگران از روزنههای بانکداری در ایران، فضای مسموم اقتصادی تا حدی آرام و نرخ ارز نیز کنترل شد. بهتبع آن، نوعی آرامش در تمامی بازارهای ایران حکمفرما شد که بهرغم برخی نوسانهای مقطعی، همچنان ادامه داشت.
اقدامات بانک مرکزی برای بازار ارز
باتلاطم بازار ارز و تغییر مدیریتی در بانک مرکزی، بازار ساز ۵ راهبرد شامل بی اعتبار شدن پشت نویسی و انتقال چک تضمین شده، سقف خرید تراکنش با هر کارت در هر شبانه روز ۵۰ میلیون و هر کد ملی ۱۰۰ میلیون تومان، الزام درج بابت در تمام دستور های پرداخت پایا و ساتنا، مسدود شدن حدود یک میلیون و ۷۰۰هزار حساب بدون هویت را در دستورکار قرار داد که نتیجه آن کاهش چشمگیر نرخ ارز بود.
۵۳۸۰.۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات به بخش های اقتصادی پرداخت شد
تسهیلات پرداختی بانکها طی ۱۰ ماهه سال ۱۳۹۷ به بخشهای اقتصادی مبلغ ۵۳۸۰.۳ هزار میلیارد ریال است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ ۷۵۷.۳ هزار میلیارد ریال (معادل ۱۶.۴درصد) افزایش داشته است.
سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در کلیه بخشهای اقتصادی طی ۱۰ ماهه سال جاری مبلغ ۳۱۶۱.۲ هزار میلیارد ریال معادل ۵۸.۸ درصد کل تسهیلات پرداختی میباشد که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ ۲۸۷.۷ هزار میلیارد ریال معادل ۱۰.۰ درصد افزایش داشته است. سهم تسهیلات پرداختی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در ۱۰ ماهه سال جاری معادل ۱۲۱۳.۶ هزار میلیارد ریال بوده است که حاکی از تخصیص ۳۸.۴ درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه در گردش تمام بخشهای اقتصادی (مبلغ ۳۱۶۱.۲ هزار میلیارد ریال) است.
از ۱۵۳۸.۳ هزارمیلیارد ریال تسهیلات پرداختی در بخش صنعت و معدن معادل ۷۸.۹ درصد آن (مبلغ ۱۲۱۳.۶ هزار میلیارد ریال) در تأمین سرمایه در گردش پرداخت شده است که بیانگر توجه و اولویتدهی به تأمین منابع برای این بخش توسط بانکها در سال جاری میباشد.
تعداد ۲۴۶۶۴۸ فقره تسهیلات به بخش صنعت و معدن با میانگین پرداختی هر فقره ۶.۲ میلیارد ریال پرداخت شده که بیشتر از میانگین پرداختی سایر بخشها می باشد. درضمن در بخش خدمات تعداد ۴۴۳۵۷۸۷ فقره تسهیلات با میانگین پرداخت هر فقره ۰.۵ میلیارد ریال پرداخت شده است.
ادغام بانکهای وابسته به نیروهای مسلح در بانک سپه کلید خورد
بانک مرکزی روز ۱۱ اسفند ماه سال جاری دراطلاعیه ای اعلام کرد: بر اساس مصوبات شورای پول و اعتبار و شورای عالی هماهنگی اقتصادی(سران سه قوه) در ارتباط با ادغام بانکها و موسسه اعتباری وابسته به نیروهای مسلح در بانک سپه، این مهم با اتخاذ تمهیدات مناسب و اطمینان بخش برای مشتریان، سپردهگذاران، سهامداران، کارکنان و سایر ذینفعان مدنظر قرار گرفته و پس از انجام بررسیهای کارشناسی گسترده با حضور نمایندگان دستگاههای ذیربط، برنامهای جامع، هماهنگ و مؤثر در مسیر اصلاح نظام بانکی کشور و ساماندهی بازار پول تدوین شده است.
بر این اساس، با هدف متمرکز کردن توانمندی و ظرفیت بانکهای انصار، قوامین، حکمت ایرانیان، مهر اقتصاد و مؤسسه اعتباری کوثر در قالب یک بانک واحد با ثبات و کارآمدتر و به منظور ارائه خدمات بهتر به خانواده نیروهای مسلح و عموم مردم، بانکها و مؤسسه اعتباری یادشده در بانک سپه به عنوان نخستین بانک ایرانی و یکی از بانکهای معتبر دولتی در عرصه بانکداری کشورمان ادغام می شوند.
در همین راستا در روز های پایانی سال گذشته ۵ بانکی که در فهرست بانک های ادغامی قرار داشتند با برگزاری مجامع تلاش خود را برای اجرایی شدن برنامه ادغام آغاز کردند و از ۱۸ فروردین ماه سال جاری نیز فروش سهام این بانک ها کلید میخورد بر همین اساس در سال ۹۸ راهبرد جدیدی در نظام مالی کشور با این ادغام اجرایی و شاهد تحولات جدیدی در این بازار خواهیم بود.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید